fbpx
Connect with us

Kan Elfsborg studsa tillbaka mot ett starkt defensivt Mjällby!

Publicerad

on

Mjällby har sett riktigt bra ut sedan Torstensson tog över som tränare, framför allt i defensiven. Men man spelar också riktigt bra över hela planen framför allt när man möter bättre lag. Nu är tar man emot guldjagande Elfsborg som måste studsa tillbaka om man ska vara med i guldracet – Samtidigt så måste Mjällby vinna för att inte ramla ner till kvalstrecket.

Här väljer jag faktiskt sida till ett riktigt bra odds. Ännu en gång på Betfair Exchange till ett kanonodds men denna gång som spelare.

”När vi kör, så kör vi”

Match: Mjällby – Elfsborg

Mjällby spelar nu sin tredje match på sju dagar. Ett tufft spelschema för ett lag som inte har den största truppen i allsvenskan.

Laget är numera extremt jobbiga att möta, vilket också visat sig då man har lyckats ta poäng i fem raka matcher. Man har dessutom lyckats hålla nollan i sex raka matcher, fem i serien och en i cupen. Innan dessa matcher förlorade man mot Djurgården hemma med endast 0-1. Det är inte många som kan säga att detta inte är imponerande!

Men så kommer då akilleshälen, man gör minimalt med mål framåt. På dessa sju matcher, sex i serien och en i cupen har man 3-1 i målskillnad. Detta gör att man i dagsläget ligger på samma poäng som Degerfors (18 poäng) som ligger på kvalplatsen. Under strecket ligger Örebro (16 poäng) med en match mer spelad, då man förlorade borta mot MFF under lördagen med 5-1.

Elfsborg är ur form om man ser till de två senaste matcherna. Man har här förlorat borta mot allsvenskans strykpojke Östersund med 3-1 och senast mot MFF hemma med 0-1. Nu måste man tagga upp igen om man inte ska tappa kontakten om guldspåret som man hela tiden smugit med i bakifrån.

Att man förlorar borta mot Östersund ska inte ske och är ett rent ut sagt en match som var pinsamt dålig av laget. Mot MFF var man absolut det bättre laget och hade otur med ett självmål om avgjorde tillställningen. Elfsborg är seriens näst bästa bortalag, där bara Malmö är bättre. På nio matcher på bortaplan har man 14-8 i mål och tagit 16 poäng.

Jag tror hårt på att Elfsborg kommer vara det bollförande laget, där Mjällby kommer jobba maximalt för ännu en nolla bakåt. Det kommer bli extremt svårt att få hål på Mjällby vilket man visat de senaste matcherna. Dock måste Mjällby börja vinna och då kommer man blotta sig bakåt vilket jag anser att Elfsborg kommer utnyttja. Här studsar Elfsborg tillbaka i vinnarspåret igen, därför får de också mitt söndagsspel till ett alldeles utmärkt odds på Spelbörsen.

  • Spel: Backa Elfsborg
  • Odds: 2.68
  • Spelvärde 3/5
  • Avspark 15.00
  • Spelbolag Betfair Exchange

Lycka till vid rygg!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen