fbpx
Connect with us

Fotbolls Europa; PL bjuder på toppmatch, kan United överraska!

Publicerad

on

Tolfte omgången av Premier League avgörs som vanligt över två dagar. Ett hett derby i Manchester ska spelas klockan 17.30 på söndagskvällen. Detta är helgens hetaste match – uppladdningen har säkert redan startat i Manchester!

Hemmalaget City är storfavoriter att plocka tre poäng på Etihad Stadium då Mourinhos lag inte imponerar fullt ut i sina segrar. Vi ska dock komma ihåg att de vänt två matcher på sistone där de inlett bedrövligt och haft underläge, vändningen borta i CL får vi inte heller glömma bort. Det här är alltså helgens stora höjdpunkt och helgens riktiga huvudmatch, trots att The Red Devils endast innehar en sjundeplats, så är det ett skarpt läge denna helg. Detta blir verkligen en match att se framemot, tror dock att City vinner detta konvertibelt, de är ruggigt bra just nu.

Vi har annars hela sju matcher där samtliga sju bottenlag riskerar att förlora och därmed skapa en än större ravin mellan mittenskiktet och jumboskiktet. Vill det sig illa så kommer det vara sex poäng som skiljer mellan fjortondeplacerade och trettondeplacerade laget samt ytterligare tre poäng upp till det tolfteplacerade. Samtliga större topplag – är rätt klara favoriter den här omgången, då alla spelar på hemmaplan. Det är endast i derbyt mellan Crystal Palace och Tottenham som ett storlag har bortaplan. Det här kan alltså också vara helgen när vissa lag börjar rycka, inget topplag har egentligen råd att tappa poäng i den här omgången. Det ska nämligen på pappret vara tre säkra till hela kvintetten i toppen.

Från förra omgången fick vi äntligen se lite jubel från St James’ park och fansen till Newcastle, detta när de äntligen tog sin första trepoängare och besegrade Watford i den elfte omgången. Det kan ha varit vändningen för skatorna när det gäller att klättra upp på säker mark och närma sig den övre halvan. Spelschemat de kommande omgångarna känns relativt enkelt, samtliga topplag är avverkade utom Liverpool, som de inte möter förrän Annandag jul. Nio raka poäng i de kommande tre omgångarna mot Bournemouth, Burnley och West Ham är inte omöjligt, laget är absolut inte så dåligt som tabellen visar.
Tabelltoppen efter elva omgångar:
1. Manchester City, 29p +29
2. Chelsea, 27p +19
3. Liverpool, 27p +16
4. Tottenham, 24p +9
5. Arsenal, 23p +11

De tre lagen på nedflyttning inför omgång tolv:
18. Huddersfield, 6p -16
19. Cardiff, 5p -15
20. Fulham, 5p -18

Toppen börjar spricka upp så smått och frågan är hur länge Chelsea och Liverpool kan hänga med Manchester City! Jag tror att i längden drar City, de har den bredaste truppen och det kommer som vanligt ge utslag. Lagen kommer följa varandra tills det börjar komma lite skador då har City absolut mer att plocka in.
Det är jämnt i botten och på fjortondeplats har vi t ex Crystal Palace på ynka åtta poäng. Huddersfield den stora vinnaren förra veckan när de besegrade Fulham hemma med 1-0, givetvis genom ett självmål. Hur annars ska de här tre bottenlagen kunna göra mål är den stora frågan. Är det möjligen redan avgjort vad gäller nedflyttningsplatserna till Championship med tjugosju omgångar kvar! Nä det är för mycket kvar , tittar man dessutom hur Crystal Palace spelar så kan de mycket väl klara sig kvar, precis som förra året.

Den delade skytteligaledningen mellan Aubameyang och Hazard förra veckan har nu även fått besök av Agüero. En trio spelare på sju mål som jagas av sex stycken spelare ett mål bakom. Även i assistligan fick Fraser och Mendy som delade ledningen besök av en tredje spelare. Det är Sterling som numera också har fem assist och den här trion leder med en målgivande passning före nio spelare som jagar med en assist mindre.

Nu ser vi framemot en underbar helg, med ett fantastiskt derby.

// Av Jonas Sjöland
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen