fbpx
Connect with us

OS 2018: Lundqvist blir lagkapten för Tre Kronor

Publicerad

on

Det var Joel Lundqvist som ledde laget när Tre Kronor kammade hem VM-guldet senast. Nu vill han återupprepa bedriften under OS-turneringen i Sydkorea – då han återigen fått äran att återigen bära upp det prestigefyllda C:et på bröstet.

Det var kanske inte någon större överraskning att det blir just Joel Lundqvist som får uppdraget som lagkapten i OS-truppen. Sedan sin landslagsdebut för hela 16 år sedan, har 35-åringen samlat på sig tre VM-guld.  Någon som han såklart vill utöka med en OS-medalj.

”Det är en stor ära. Hedrande. Det ska bli riktigt kul. På VM blev jag förvånad att jag fick uppdraget, men nu förstod jag väl att jag var en av kandidaterna” säger Lundqvist till Aftonbladet.

På måndag börjar den riktiga uppladdningen, då Tre Kronor spelar en träningsmatch i Kanada. Lundqvist som är äldst i den svenska OS-truppen i Sydkorea 2018, har även han en förebild vad gäller tidigare lagkaptener.

”Jag såg upp till Mattias Norström. Man såg hans ledaregenskaper och hans pondus, trots att han inte hade någon bokstav på tröjan i Dallas. Sedan hade vi Brenden Morrow. Han var ingen flashig kille eller snackade, men ledde laget via hårt jobb och såg många i gruppen”.

Tre Kronor kommer att starta OS-turneringen med match mot Norge den 15:e februari. Sedan möter laget Tyskland dagen efter, den 16:e februari för att senare avsluta gruppen mot ärkerivalen Finland den 18:e februari.

Här kan du läsa mer om Tre Kronors väg till OS-guldet.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen