fbpx
Connect with us

Real Madrid sugen på Sevillas mittback

Publicerad

on

Jules Kounde Real Madrid

Real Madrid kommer inte att skriva några stora kontrakt den här sommaren, men de tänker redan på nästa år. Under 2021 hoppas de kunna skriva kontrakt med mittbacken Jules Kounde. 

Real Madrid har skrivit kontrakt med mittbacken Eder Militao, 22, och han har spelat på en hög nivå under sin första säsong i laget. Sommaren 2021 kan laget dock komma att skriva kontrakt med en annan ung mittback. 

Dayot Upamecano borde vara näst på tur, men han är långt ifrån den enda unga mittbacken som Madrid har på sin radar. Laget har även kopplats till Benoit Badiashile och Sevillas Jules Kounde. Den senare har allt som krävs för att bli en stjärna i Real Madrid. 

Imponerade under Europaligan

Enligt Defensa Centrals Alejandro Moreno, så blev Madrid imponerat när de såg Jules Koundes prestation i Europaligsfinalen mot Inter Milan. Sevilla vann med 3-2 och nu är Real Madrid intresserade av att skriva kontrakt med den unga mannen. 

Koundes, 21, visade prov på lugn och ett säkert försvarsspel under kvalmatcherna i Europaligan. Matchen mot Romelu Lukaku och Lautaro Martinez var inget undantag. 

Förutom sina briljanta röjningar på mållinjen så lyckades Kounde genomföra 90% av sina passningar, vann fem luftdueller och fick till fem blockeringar, enligt WhoScored.com. Backen Diego Carlos är mer erfaren än Koundes, men det är ändå Kounde som ger stabilitet och lugn till de fyra backarna. Det medför att Diego Carlos kan lägga mer tid på interventioner. Det påminner om samspelet mellan Raphael Varane and Sergio Ramos i Real Madrid.   

Kounde kan kosta 50 miljoner euro 

Kounde är en fruktansvärt begåvad spelare, men om de vill skriva kontrakt med honom kommer de att bli tvungna att betala massor av pengar till Sevilla. 

Sevilla är ett av Europas främsta lag när det gäller att identifiera unga talanger. När de hittade Kounde visste de att de hade hittat något alldeles speciellt. De gav Bordeaux 25 miljoner euro för Kounde när han fortfarande var okänd. Enligt Transfermarkts underskattning är Kounde nu värd 30 miljoner euro. Det är möjligt att Sevilla begär 50 miljoner euro för honom. 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen