fbpx
Connect with us

Jackpott på Stryktipset; Vi har analyser och spelförslag!

Publicerad

on

Nu vill vi vara med och ge våra läsare möjligheten till djupare analyser på stryktipset. Allt för att hjälpa er att få möjligheten att ta del av jackpotten på 15 miljoner kronor som är denna lördag. Det är spelfrossa och omsättningen kommer förmodligen hamna på mellan 27-30 miljoner kronor, kanske ännu mer! Nedan har ni vår analys av varje match och vilket tecken vi kommer att använda denna lördag.

 

Match 1: Burnley – Bournemouth. 2

Vi börjar med en skräll !

Burnley blev utspelade senast.
Burnley har ett begränsat resultat och överpresterade under förra säsongen då man slutade åtta i ligan. Den här säsongen har laget inlett väldigt svagt. Efter en spelmässigt bra insats, och en poäng, borta mot Southampton har laget nu fyra raka förluster. I den senaste matchen, borta mot Wolverhampton, var man tämligen utspelade och hade det inte varit för en storspelande Joe Hart i målet så hade förlusten blivit större än 0-1. Burnleys tränare Sean Dyche säger att laget är långt ifrån förra säsongens form och att laget nu måste ”kriga för varje poäng”. Defour och Brady har varit skadade, men är nu i träning igen. De senaste rapporterna från Burnley-lägret gör dock gällande att helgens match kommer för tidigt för att de ska kunna göra comeback.

Stark säsongsinledning.
Bournemouth har inlett sin säsong på ett strålande sätt. Laget har vunnit tre matcher, kryssat en och endast förlorat borta mot Chelsea. Faktum är att insatsen i den bortamatchen var klart godkänd, trots förlusten. Man höll London-laget stången en bra bit in i den andra halvleken och om Bournemouth hade utnyttjat sina chanser bättre hade man kunnat ta ledningen i den matchen, och därmed hade utgången kunnat bli en annan. I den senaste matchen slog man Leicester med 4-2, och gjorde återigen en spelmässigt bra match. Till den här matchen hoppas man kunna använda sig av duktige Stanislas, som varit skadad men som såg bra ut i en reservlagsmatch tidigare i veckan. Bournemouth är ett lag som ofta spelar offensivt även på bortaplan, och vi är inne på att de kommer att kunna hota Burnleys darriga defensiv i den här matchen.

Vi hoppas att trenden håller i sig – och fyndar.
I den här matchen är det verkligen två lag som har inlett säsongen på olika sätt som möts. Burnley ser tungt och trögt ut och spelet är inte alls i närheten av vad de visade förra säsongen. I den senaste matchen räddade Joe Hart dem från en klart större förlust än en uddamålsförlust. Bournemouth däremot ser väldigt bra ut och deras anfallsspel den här säsongen har imponerat stort på oss. Vi tycker att det finns goda möjligheter till att den här ”trenden” fortsätter och väljer att spela med Bournemouth som ett av omgångens tre fynd!

Match 2: Cardiff – Manchester City | Speltips: 2

Säker spik

Cardiff får det tufft denna säsong.
Cardiff är nykomlingar i Premier League den här säsongen. Truppen innehåller dock ingen högre kvalitet och allt talar för att laget nästa säsong återfinns i Championship igen. På de fem spelade matcherna den här säsongen har laget tagit två poäng. Det har varit mot Newcastle och Huddersfield, med andra ord två ganska svaga lag. I den senaste matchen tog man överraskande ledningen borta mot Chelsea. Efter det höjde dock hemmalaget tempo och kunde till slut vinna matchen klart med 4-1. Tränare Warnock säger inför helgens match att det finns ett par spelare med ”känningar”, utan att gå in på specifikt vilka spelare han menar. Oavsett skador eller ej så har Cardiff ett svagt lag och de kommer att få det oerhört tufft mot ett revanschsuget Man City.

Man City vill ha revansch.
Manchester City gick in i den här säsongen som favoriter till att vinna PL. Inledningen av säsongen har varit klart godkänd. Laget har vunnit fyra matcher av fem, och kryssade borta mot Wolverhampton, vilket inte är anmärkningsvärt då den nykomlingen håller väldigt hög klass. Ett minus i Man City är däremot att lagets mittfältsstjärna De Bruyne är skadad. Hans genombrottsstyrka saknas och han kommer att saknas ytterligare en period. Anfallaren Aguero fick en skadekänning mot Newcastle, och var endast inhoppare i veckans CL-match mot Lyon. Rapporterna säger dock att han är redo för start igen – vilket är viktigt då ersättaren Jesus inte visat någon form i de senaste matcherna. Offensivt duktige ytterbacken Mendy har missat de senaste matcherna, och rapporteras inte vara redo för spel i helgens match. Laget kommer från en förlust mot Lyon i CL, och det finns anledning att tro att City är revanschsuget. Även om ”täta matcher” sällan är något plus så tror vi att City på ren grundklass är så mycket bättre än motståndarna att de ska ses med toppchans till seger.

Vi spikar.
Man City gick på en ”mina” mot Lyon och borde vara väldigt revanschsugna här. Visserligen kan man argumentera för att täta matcher inte är något plus, men vi är inne på att förlusten snarare kan vara ”tändvätska” för storlaget i det här mötet. Cardiff håller inte alls samma klass och kommer troligen att åka ur serien den här säsongen. Vi utser Man City som en kompletterande spik i omgången.

Match 3: Crystal Palace – Newcastle | Speltips: 1×2

Varning för att Crystal Palace är för betrodd

Zaha matchvinnare senast.
Crystal Palace har en trupp som håller hög PL-klass. Säsongsinledningen har dock varit av det varierande slaget för laget. Tre förluster har det blivit där förlusten mot Liverpool inte är så mycket att säga om. Förlusten mot Watford var i en spelmässigt jämn match. Vid den något överraskande förlusten mot Southampton så saknades nyckelspelaren Zaha på grund av en skada, vilket påverkade slutresultatet. I den senaste matchen var Zaha åter och det var även han som gjorde matchens enda mål i en spelmässigt jämn drabbning borta mot Huddersfield. Inga nya skador är rapporterade i Palace inför helgens match, där anfallaren Benteke återigen ser ut att missa matchen. Benteke har dock inte levererat den senaste tiden, och hans frånvaro bör endast ges en begränsad innebörd för lagets kapacitet.

Tufft inledningsschema för Newcastle.
Newcastle har haft en väldigt tung start på säsongen. Laget har endast tagit en poäng på fem spelade matcher. Det var i bortamötet mot Cardiff där man fick med sig 0-0, där man för övrigt missade en straff på övertid. I de övriga matcherna har Newcastle mött väldigt tufft motstånd – eller vad sägs om Arsenal, Chelsea, Man City och Tottenham! I samtliga dessa matcher har man förlorat med uddamålet, och resultatet 1-2. I senaste matchen var man spelmässigt jämna med Arsenal i första halvlek, för att därefter tappa spelet i den andra halvleken. Det är i dagsläget svårt att värdera hur bra Newcastle är den här säsongen, med tanke på att de mött så tufft motstånd i fyra av fem ligamatcher. I den senaste matchen klev nyckelbacken Lascelles ut skadad i halvtid. Han sägs dock vara i lätt träning och kan eventuellt närvara i helgens match. På pluskontot finns att Shelvey nu är skadefri och bör vara redo för att starta matchen. Hans närvaro på mittfältet höjer definitivt kapaciteten i laget.

Hemmafavorit – men vi garderar.
I grunden är det här två relativt jämna lag, med knapp fördel för Crystal Palace. Newcastle har haft en del skador under säsongen, men nu ser skadeläget bättre ut. Palace ska, i kraft av hemmaplan där de har ett härligt stöd av sina fans, gälla som ganska klara favoriter. De har dock blivit lite väl hårt betrodda av svenska folket och vi ser att det finns ett värde i att gardera upp matchen då Newcastle har kapacitet nog att utmana trots bortaplan.

Match 4: Leicester – Huddersfield | Speltips: 1x

Vi tar med krysset i en annars rätt säker etta.

Ser bra ut även utan Mahrez.
Leicester har en klart bra trupp även om man tappade storstjärnan Mahrez till Man City inför den här säsongen. Resultatmässigt har laget blandat och gett, där man tagit två vinster och förlorat tre matcher. Vid förlusten hemma mot Liverpool inledde man matchen väldigt svagt. Man spelade dock upp sig rejält i den andra halvleken, och hade faktiskt några skapliga lägen till att kvittera i matchens slutskede. I den senaste matchen, borta mot Bournemouth, var man spelmässigt bra men matchen avgjordes i de båda straffområdena. Hemmalaget satte sina chanser, medan Leicester missade ett flertal klara målchanser. När mittbacken Morgan dessutom blev utvisad i den andra halvleken, så var förlusten ett faktum. Morgan är avstängd i den här matchen, och kommer troligen att ersättas av Evans, vilket är ett fullgott alternativ. Anfallsstjärnan Vardy var åter efter tre matchers avstängning senast, vilket är ett klart plus för laget.

Tuff säsongsinledning för Huddersfield.
Huddersfield har ett tämligen begränsat material och klarade sig kvar i Premier League med knapp marginal förra säsongen. I år fick laget en riktigt tuff inledning då man totalt förlorade med hela 1-9 (!) i de två inledande matcherna mot Chelsea och Man City. Efter det har laget mött enklare motstånd och vi tycker även att laget är något på gång formmässigt. Poängen mot Everton borta var klart rättvis och senast hade man tagit poäng av Palace om man haft med sig marginalerna med sig i sina avslutslägen. Till den här matchen återkommer lagets kapten, Hogg, efter tre matchers avstängning och det får givetvis ses som ett plus. Huddersfield kommer troligen att spela lågt och defensivt i den här matchen, för att sedan försöka hota Leicester med sina omställningar.

Bra chans – men krysset spelintressant.
Leicester har blivit stora favoriter i det här mötet. Vi håller med om att Leicester är det klart bättre laget och att de ska ses med vettig segerchans trots att Huddersfield har sett något förbättrade ut i de senaste matcherna. Svenska folket har dock gjort hemmalaget till för stora favoriter då de vid materialsläpp är streckade på hela 68 procent. Med tanke på detta väljer vi att ta med krysset, där streckprocenten är klart intressant i krysset.

Match 5: Liverpool – Southampton | Speltips: 1

Spik etta.

Fantastiskt bra start av Liverpool.
Liverpool har startat säsongen på bästa möjliga sätt – faktum är att man är hundraprocentiga med sex segrar av sex möjliga. Förra helgen stod man för en väldigt stark insats när Tottenham besegrades med 2-1 på Wembley – ett resultat som till och med var i underkant sett till att Liverpool var stundtals dominanta (17-11 i skott, 10-3 på mål). I tisdags följde man upp den insatsen med en minst lika övertygande sådan då man vann med 3-2 hemma mot PSG. Visst, segermålet kom först i den 91:a minuten av inhopparen Firmino, men Liverpool var helt klart det bättre laget över 90 minuter och man borde ha punkterat matchen tidigare. På lördag väntar alltså Southampton på hemmaplan, vilket blir Liverpools tredje match inom loppet av en vecka. Lagets två senaste möten med Tottenham och PSG har också varit två högintensiva och energikrävande tillställningar, vilket talar för att Liverpool kommer att rotera mot Southampton. Bredden är dock bättre i år och spelare som Matip, Keita, Fabinho, Shaqiri och Firimino kan alla komma att starta på lördag då samtliga inledde på bänken senast mot PSG.

Snöpligt och onödigt poängtapp för Southampton.
Southampton åkte på ett mycket snöpligt poängtapp hemma mot Brighton i måndags då man, efter att ha haft bra kontroll i drygt 60 minuter och haft ledningen med 2-0, tappade till 2-2 efter att gästerna kvitterat på straff på tilläggstid genom Murray. I omgången dessförinnan besegrades Crystal Palace, förvisso ett Palace utan storstjärnan Zaha, med 2-0 på bortaplan. Southamptons formkurva pekar med andra ord uppåt efter en svag säsongsinledning med en poäng på tre matcher dessförinnan. Värt att notera är att bäste målskytten Ings (3 mål), som hamnade i målprotokollet senast mot Brighton, inte är tillgänglig för spel på lördag eftersom han ägs och är utlånad av just Liverpool. Det finns även frågetecken kring anfallskonkurrenten Gabbiadini, som dras med skadeproblem. Mest troligt är därför att Long och Austin bildar anfallspar mot Liverpool, alternativt att man spelar med en ensam anfallare för att stärka upp centralt mittfält.

Befogad storfavorit.
Liverpool ska givetvis ses som stora favoriter här efter en mycket stark säsongsinledning. Visst, man har matchats väldigt hårt och det ska man ha i åtanke, men samtidigt är truppen väldigt bred och ersättarna håller hög klass. Southampton saknar också bäste anfallaren Ings här, vilket givetvis är ett minus. Liverpool är, med detta sagt, en tänkbar spik, åtminstone på de mindre systemen

Match 6: Manchester United – Wolverhampton | Speltips: 1×2

Vi varnar för en skräll!

Tätt spelschema för Man U.
Manchester United har haft en turbulent inledning på säsongen. Efter förlusten på hemmaplan mot Tottenham (0-3) har laget dock ”studsat tillbaka” och kommer till det här mötet med två raka segrar. I senaste matchen var det Watford som besegrades (2-1) och där gjorde Man U en spelmässigt klart godkänd insats och vann rättvist. Till det här mötet får man dock klara sig utan innermittfältaren Matic, som blev utvisad senast. Troligen ersätter Fred, som är en klart duglig ersättare. Anfallsreserven Rashford är fortsatt avstängd, vilket inte heller påverkar laget mer än att truppbredden minskar. Man U har en intensiv vecka och spelade CL-match så sent som i onsdags kväll, borta mot Young Boys där man vann med 3-0. Med andra ord blir det endast två dagars vila inför detta möte – ett minus både mentalt och fysiskt.

En stark nykomling.
Wolverhampton är en riktigt stark nykomling i PL denna säsong. Laget har satsat hårt och vann Championship i imponerade stil förra säsongen. Man kommer från tre raka segrar och de två senaste i PL. West Ham besegrades på bortaplan (1-0) och Burnley på hemmaplan (1-0). Den senaste insatsen mot Burnley var väldigt imponerande, och hade det inte varit för en storspelande Joe Hart i bortamålet så hade ”Wolves” vunnit den matchen med betydligt större siffror. Inga nya skador är rapporterade i laget i dagsläget och laget har även en fördel gentemot Man U då man har en hel vilovecka inför lördagen match.

Vi fyndar på krysset och skräll tvåa.
Man U är stora favoriter i det här mötet. Laget har sett bra ut i tre raka segrar, och känns lite på gång. Laget matchas dock tufft i veckan, och spel i CL i onsdags gör att det blir försämrade möjligheter för laget att förbereda sig inför den här matchen. Wolverhampton är ett riktigt stabilt lag, utan några större svagheter och jag är övertygad om att de kommer att stå upp bra i den här matchen. Vi tycker att ”Wolves” ska ses med en vettig möjlighet att ställa till med en överraskning här och väljer att utse krysset i matchen till ett av omgångens fynd. På de större systemen kan man även ta med bortaseger på systemen.

Match 7: Aston Villa – Sheffield Wednesday | Speltips: 1

Villa underpresterar och måste sparka tränaren för att lyckas fullt ut, varning !

Välbehövlig vinst för Villa.
Aston Villa har en av ligans starkaste spelartrupper och kanske den allra starkaste efter att man plockat in Premier League-duon Tammy Abraham – med 23 fullträffar på 41 matcher i Championship för två säsonger sedan – och Yannick Bolasie i slutet på förra månaden. Säsongsinledningen har dock varit allt annat än bra och inför veckans match mot Rotherham hade man fem raka matcher utan seger i ligaspelet. Mot ligans sämsta lag spräckte man emellertid den segerlösa sviten och tog första vinsten på över månad när man hemmavann med 2-0 mot ett svagt Rotherham. Birmingham laget övertygade fortfarande inte i överkant, men ett positivt besked var i vilket fall att båda nyförvärven Tammy Abraham och Yannick Bolasie  fanns med i målprotokollet. Den tidigare har startat i två raka matcher och noterades för sin första fullträff medan den sistnämnda har gjort två raka inhopp och kan finnas med i startelvan för första gången mot Sheffield Wednesday.

Den fina spelartruppen till trots bör det nämnas att det snarare har varit en avsaknad på spelidé som varit Aston Villas stora problem. Så länge man fortsätter att inte imponera spelmässigt kommer tränare Steve Bruce fortsatt vara ifrågasatt och vi har svårt att se honom vara kvar i klubben alltför länge. Inga viktiga spelare saknas för Aston Villa.

Tufft motstånd på sistone.
Sheffield Wednesday har en klart försvagad spelartrupp jämfört med fjolåret och är inte skick att utmana i toppen likt tidigare år. Klubben var satt under transferembargo i somras och tappade flera nyckelspelare i Ross Wallace, Glenn Loovens, Jack Hunt och Jordan Rhodes. På sistone har man ställts mot tufft motstånd flera gånger – senast mötte man storsatsande Nottingham Forest på bortaplan och var då totalt utspelade matchen igenom trots att man kom undan med hedern i behåll resultatmässigt i en 2-1 förlust. Dessförinnan hade man nykomlingen Stoke på hemmaplan i en match där man tidigt låg under med 2-0 men kom tillbaka och fick med sig 2-2. Stoke var dock det något bättre laget i matchen och att de blåvita fick med sig en poäng via en sen kvittering var inte helt rättvist sett till matchbilden.

Det bör nämnas att Sheffield Wednesday spelade så sent som i onsdags (en dags mindre vila än Aston Villa) och med tanke på att man har en av ligans tunnare spelartrupper är det ett klart minus.

Skönt värde på Villa – omgångens bästa.
Vi har förvisso inte varit övertygade av Aston Villa så här långt och så länge de inte imponerar spelmässigt är det inget lag vi tror på alltför mycket i toppstriden. Mot ett svagt Sheffield Wednesday hemma på Villa Park bör de dock vara stora favoriter och vi värderar vinstchansen till 62 procent. Insatsprocenten vid materialsläpp är betydligt lägre och det medför att vi utnämner Aston Villa till omgångens bästa streck!

Match 8: Ipswich – Bolton | Speltips: 1×2

Tufft bottenmöte måste garderas!

Tuff inledning för Hurst.
Ipswich nye förstatränare Paul Hurst har fått en tuff inledning på sitt första tränaruppdrag i den näst högsta divisionen. Förra helgen var man chanslösa mot bottenkonkurrenten Hull på bortaplan när man förlorade med 2-0 och i princip inte skapade någonting alls offensivt. I veckan revanscherade man sig dock någorlunda när man tog en poäng i en svår bortamatch mot Brentford, men efter åtta omgångar är man alltjämt segerlösa. Laget har förtvivlat svårt att skapa målchanser och har gjort näst minst mål i Championship med bara sex fullträffar på åtta matcher. Hurst har tidigare gjort goda dagsverken med knappa resurser i Shrewsbury och Grimsby och är känd för sina defensivt välorganiserade lag. Med ett lag som nästan helt saknat meriterade anfallsspelare i säsongsinledningen ser dock lagbygget ut att ha blivit alltför baktungt.

Anfallsvärvningen av Jonathan Walters i slutet på förra månaden var av stor betydelse för Ipswich – dessvärre fanns han inte med på grund av skada mot Brentford och även mot Bolton saknas irländaren. Avbräcket innebär att nyförvärvet Kayden Jackson ersätter – han gjorde förvisso sitt första mål för klubben mot Brentford men är ett klart nedköp jämfört med Walters. Saknas fortsatt görs även långtidsskadade duon Emyr Huws och Andre Dozzell. Man får dock tillbaka mittbacken Toto Nsiala efter tre matchers avstängning.

Formtapp efter positiv säsongsinledning.
Även Bolton har en av ligans svagaste spelartrupper och det visade sig inte minst förra säsongen när man klarade sig från nedflyttning med en hårsmån i sista omgången. Laget har förvisso förstärks något under sommaren, men är ändå en tidigt tippad nedflyttningskandidat. I veckan hade man en tuff bortamatch mot Middlesbrough och var då klart underlägsna i en komfortabel 2-0 seger för hemmalaget. Dessförinnan förlorade man med 2-1 mot bottenkonkurrenten QPR och före det 2-2 mot Preston efter att man blev överkörda med 3-0 mot Sheffield United. En poäng på de fyra senaste matcherna är därmed facit för Bolton som hade viss tur med utdelning i säsongsinledningen och inledde med tre segrar och en oavgjort på de fyra första omgångarna. Mittbacken Jack Hobbs fick utgå med en huvudskada i sin debut från start senast och finns inte tillgänglig till matchen mot Ipswich.

Svårtippat bottenmöte – en typisk garderingsmatch.
Ett svårtippat bortamöte där hemmalaget är rättmätiga favoriter i kraft av sin hemmaplansfördel. Vi ger Ipswich 45 procents vinstchans i matchen och ligger därmed i linje med streckfördelningen. Typisk garderingsmatch!

Match 9: Leeds – Birmingham | Speltips: 1

Spiken känns klar men om man har råd ta med X gardering för värdet !

Bielsa-frälst Leeds fortsatt i serieledning.
Leeds har blivit ett nytt lag under den karismatiske argentinaren Marcelo Bielsa. Laget är ett helt annat än under Garry Monk (som nu tränar motståndarna Birmingham) för två säsonger sedan och under Thomas Christiansen i fjol. Med en passningsfotboll ovan att se i Championship har Leeds tagit ligan med storm de första två månaderna och efter åtta omgångar återfinns man i serieledning trots att man haft en diger skadelista och varken har den bästa eller bredaste truppen i ligan. 19-årige Tyler Roberts fick chansen från start för andra matchen i rad i veckan mot Preston och tackade för förtroendet genom att göra mål två gånger om i en mycket övertygande insats.

Det bör dock sägas att avbräcken är notabla för Leeds då man saknar hela fem spelare i Berardi, Hernandez, Bamford, Roofe och Shackleton. Med tanke på att man spelar tredje matchen på sju dagar och inte har den bredaste av trupper är den digra skadelistan ett klart minus.

Viktig duo tillbaka i spel.
Birmingham en tränarduo i Garry Monk och Pep Clotet Ruiz som har stort förtroende av lagets supportrar, men laget har inte levt upp till förväntningarna på sistone. Det ska förvisso sägas att spelartruppen lämnar en del i övrigt att önska och att man inte kunnat förstärka som velat under sommaren på grund av ett transferembargo. Med fyra raka oavgjorda i ligaspelet och noll vinster på de första åtta omgångarna ser dock utgångsläget dystert ut då man är blott en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Det ska dock sägas att man inte riktigt fått utdelning för sina prestationer på sistone – senast stod man emot riktigt bra och var det bättre laget på bortaplan mot Sheffield United och dessförinnan spelade man jämnt med ett annat topplag i West Bromwich. I båda matcher har man dock bara fått med sig en poäng – mycket på grund av ineffektiviteten framåt där Birmingham med sina fem mål gjort minst mål i ligan efter åtta omgångar.

Till matchen mot Leeds är två viktiga spelare tillbaka i Graig Gardner och Maikel Kieftenbeld. Vem som går in från start bredvid Gary Gardner är oklart, men att duon finns tillgängliga igen är ett stort plus då man fick starta med orutinerade talangen Charlie Lakin i veckan mot Sheffield United.

Procenten har stuckit iväg – värde på krysset.
Vi håller förvisso Leeds som klara favoriter i matchen, men med tanke på skadesituationen och att Birmingham har varit klart bättre än resultaten indikerar samt får tillbaka två spelare från skada så blir insatsprocenten klart i överkant. Det är gott om värde i tvåan som vi ger 26 procents sannolikhet och vid materialsläpp är streckad klart därunder!

Match 10: Middlesbrough – Swansea | Speltips: 1×2

Svår match men räcker med 1x!

Vassa på Riverside.
Middlesbrough är otvivelaktigt ett av ligans bästa lag även den här säsongen och särskilt hemma på Riverside Stadium där man har tagit full pott med tolv poäng av tolv möjliga med målskillnaden 7-0. I veckan var man illa ut för en stund i andra halvlek mot Bolton när man “bara” ledde med 1-0 fram till slutminuterna, men kunde till slut avgöra på stopptid och ta en komfortabel 2-0 seger. Nyförvärvet George Saville gjorde sin första match från start sedan övergången för sju miljoner pund i somras – Tony Pulis har dock hintat om att han kan vilas redan på lördag igen efter att laget bara fått två dagars vila då de spelade onsdag kväll mot Bolton.

Tony Pulis nämnde faktumet att Middlesbrough bara får två dagars vila som orättvist i sin presskonferens och vi ser det som ett litet minus. Det ska dock poängteras att Middlesbrough har en av ligans starkaste spelartrupper och att de är väl rustade för tätt matchande.

Förstärkt av trio.
Swansea har haft en diger skadelista på sistone och resultaten har mer eller mindre varit därefter. Walesarna har bara vunnit en av sina sex senaste matcher och i veckan förlorade man med 1-0 på bortaplan mot Stoke i en jämn tillställning. Graham Potter får ändå ges klart godkänt med tanke på förutsättningarna (en klart försvagad spelartrupp jämfört med fjolåret) och att det spelmässigt sett rätt så hyfsat ut. I matchen mot Stoke hade man lika gärna kunnat få med sig en poäng och i matchen dessförinnan mot Nottingham Forest fick man med sig en poäng mot meriterande motstånd. Det bör dock nämnas att Middlesbrough på bortaplan är en särskilt svår uppgift då Tony Pulis lag brukar vara svårspelade för passningsorienterade lag som Swansea.

Wales-laget blir dock förstärka av Oli McBurnie – som vilades mot Stoke i veckan och duon Jay Fulton och Tom Carroll som är tillbaka från skador. Att trion är tillgängliga är ett stort plus för Swansea som har haft en diger skadelista på en redan tunn spelartrupp – i veckan tvingades man ställa upp med en anfallsduo som bestod av yttermittfältaren Wayne Routledge och ynglingen Daniel James.

Vi ligger i linje med strecken.
Det råder ingen tvekan om att Middlesbrough bör vara klara favoriter i matchen men procenten är därefter och med viktiga spelare tillbaka i Swansea håller vi oss till att ge hemmalaget 56 procents vinstchans. Vår värdering ligger i linje med strecken och således rekommenderas gardering.

Match 11: Elfsborg – Örebro | Speltips: 12

Ettan närmast, men ett uddlöst Elfsborg kan få det svårt!

Spelmässigt fall framåt under de senaste veckorna.
Elfsborgs säsong har varit ett stort fiasko så här långt och faktum är att man nu i högsta grad är indragna i bottenstriden, med bara en poäng ner till kvalplats. Med det sagt ska det ändå sägas att man har sett aningen förbättrade spelmässigt under de senaste veckorna. Senast stod man för en stark första halvlek borta mot Göteborg innan man tappade en 2-0-ledning till 2-2 i den andra halvleken – detta efter en helt felaktigt dömd straff i matchens absoluta slutskede. Man ska ändå ta med sig att offensiven såg bättre ut än tidigare och att såväl Frick som Obasi fick näta, vilket lovar gott inför kommande uppgifter. Framförallt Obasi var väldigt pigg senast och inblandad i det mesta i anfallsväg. Inför mötet med Örebro på lördag får Elfsborg tillbaka ordinarie mittbacken Dresevic från avstängning, vilket innebär att man kan formera starkast möjliga startelva i helgen.

Positiv trend i Örebro.
Efter en längre period med negativa resultat, där man endast inkasserade en poäng så sju matcher i Allsvenskan, så har Örebro lyft sig mot slutet och tagit tre raka segrar. Den senaste i raden kom förra helgen då succélaget Sundsvall besegrades med 2-1 efter att Rogic avgjort i den 94:e minuten. Den stigande formkurvan har inneburit att man har skapat sig ett tryggt gap ned till nedflyttningsplats, närmare bestämt hela elva poäng till Sirius på kvalplats. Samtidigt ska det sägas att spelet inte har varit allt för övertygande och att det fortsatt finns en del att jobba på spelmässigt, trots tre raka segrar. Värt att nämna är att mittfältsmotorn tillika lagkaptenen Gerzic, som saknades senast mot Sundsvall på grund av en lårskada, även missar helgens drabbning – ett tungt avbräck för gästerna. Positivt är dock att bäste mittbacken Almebäck var tillbaka i startelvan senast efter sin axelskada. Annars är det värt att notera att storstjärnan Besaras tänkta flytt till Qatar förra veckan föll isär i sista stund och att han därför inledde på bänken senast mot Sundsvall. Besara blev dock inbytt i paus och stod även för assisten till Bertilssons 1-1-mål – mest troligt finns han med från start mot Elfsborg.

Elfsborg en vettig spik.
Elfsborg känns lite på gång och insatserna mot slutet har varit ett försiktigt fall framåt. Offensiven ser vassare ut med Obasi och Frick i spetsen och ett Örebro, som har haft en del marginaler med sig på sistone och saknar kapten Gerzic, är en passande uppgift på förhand. Vi hävdar att Elfsborg ska ha bättre chanser än streckprocenten visar och utser hemmalaget till en bra spik, men i ett större system ta med ett x

Match 12: Sirius – Östersund | Speltips: 12

En måste match för Sirius, Östersund ej ofarliga!

Stark insats av Sirius när man kryssade mot Hammarby.
Sirius tog en imponerande poäng senast hemma mot ett Hammarby i jakt på SM-guld. Framförallt stod man för en stark första halvlek innan man tröttnade rejält i slutet av matchen. Faktum är att Hammarby forcerade kraftigt i matchens slutskede och hade ett par jättelägen att sätta dit segermålet, men Sirius kunde till slut hålla ut och säkra en poäng efter att slutresultatet skrivits till 1-1. Tyvärr för Sirius del så lyckades Brommapojkarna knipa en överraskande trepoängare, vilket innebar att de klev förbi Sirius i tabellen och petade ner Uppsala-laget till kvalplats. Hemmalaget får nu klara sig utan ordinarie ytterbacken Björkström, som är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort för säsongen senast mot Hammarby. Dessutom är ordinarie innermittfältaren Gustafsson sjuk och inte med i matchtruppen. Däremot får man tillbaka mittfältaren Sirelius från avstängning. Offensivt viktige Vecchia var också tillbaka från skada förra helgen och efter att ha fått en halvtimmes speltid där så kan han vara aktuell för en startplats nu, när Östersund kommer på besök. Annars har veckans stora nyhet i hemmalaget varit att fjolårets lagkapten Busch Thor gör comeback i klubben efter att ha lagt skorna på hyllan inför den här säsongen. Det är däremot högst oklart ifall han kommer att göra sina första minuter redan mot Östersund på lördag.

Östersund tappade 2-0-ledning till förlust 2-3.
Östersund inledde väldigt starkt senast mot Malmö FF när man gick upp i en 2-0-ledning redan efter en kvart. Trots det kunde Malmö vända och vinna med 2-3, vilket till slut var fullt rättvist då man var det bättre laget över 90 minuter. Snöpligt för Östersund trots allt och det råder inga tvivel om att verkligheten har börjat komma ikapp klubben efter en rad försäljningar av nyckelspelare som Papagiannopoulos, Sema, Nouri och Ghoddos. Det är framförallt sedan den sistnämnde lämnade klubben som det har rasat rejält och faktum är att man har förlorat samtliga fyra matcher i Allsvenskan sedan anfallsstjärnan flyttade till franska Ligue 1 och Amiens. Truppen ser numera både tunnare och klart svagare ut och den enda egentliga ljusglimten på sistone har varit Aiesh, som har legat bakom i stort sett allt i anfallsväg efter Ghoddos avsked. Noterbart inför mötet med Sirius är att ordinarie mittbacken Sonko-Sundberg är tillbaka från avstängning, samtidigt som sommarnyförvärvet Kroon fortsatt är tveksam till spel på grund av en lårskada.

Östersund övervärderas grovt.
Östersund är helt under isen sedan Ghoddos lämnade klubben och känslan är att verkligheten har kommit ikapp klubben efter alla försäljningar av nyckelspelare och inte minst tränare Potters flytt till Swansea. Sirius kämpar för sin överlevnad i Allsvenskans bottenskikt och senast mot Hammarby stod man för en bra insats. Hemma på studentens naturgräs ska man ha bättre chans att ta poäng än vad streckprocenten visar. Vi väljer därför att ta bort ett formlöst Östersund från samtliga system!

Match 13: Trelleborg – Djurgården | Speltips: x2

Tom Prahl kan rädda Trelleborg, svår match på gräs!

Trelleborg slåss för sin allsvenska existens.
Med nio omgångar kvar att spela så hittar vi nykomlingen Trelleborg på sista plats i Allsvenskan, med fem poäng upp till Sirius på kvalplats. Faktum är att vi får backa bandet så långt som till i slutet av maj för att hitta lagets senaste trepoängare då man besegrade bottenkonkurrenten Brommapojkarna med 2-1 hemma på Vångavallen. Samtidigt ska det sägas att Trelleborgs spelschema har varit oerhört tufft efter VM-uppehållet då man har mött AIK och Hammarby två gånger samt Malmö, Norrköping och Häcken. Spelmässigt har det faktiskt sett något bättre ut mot slutet och innan landslagsuppehållet spelade man 1-1 hemma mot Norrköping efter en stark insats. Förra helgen gjorde man inte heller bort sig då man ”bara” förlorade med 2-1 borta mot ett väldigt formstarkt Häcken. När Djurgården kommer på besök till Vångavallen på lördag kommer Trelleborg att få klara sig utan ordinarie offensiva mittfältaren Jovanovic, som är avstängd. Offensivt har man ändå relativt bra täckning i form av unge Hümmet och inte minst Camara-Jönsson, som nu är tillbaka på allvar efter en svår skada som höll honom borta under en längre tid.

Djurgården helt under isen.
Efter en fin första halva av säsongen där man länge var med i toppstriden så har Djurgården fallerat totalt under de senaste månaderna, framförallt efter uttåget ur Europa League-kvalet mot ukrainska Mariupol. Faktum är att man bara har lyckats gå segrande ur en av lagets sex senaste allsvenska matcher, vilket var i derbyt mot Hammarby strax innan landslagsuppehållet. Glädjen varade dock inte särskilt länge då man förra helgen förlorade med 0-1 hemma mot Brommapojkarna – detta efter en målvaktstavla av rutinerade Isaksson, som inte alls har gått att känna igen under den här säsongen. Med drygt en tredjedel av den allsvenska säsongen kvar att spela hittar vi Djurgården på en åttonde plats, med ett stort poäng gap till såväl toppen som botten. Även om man givetvis vill revanschera sig efter den pinsamma förlusten senast mot BP så finns det ändå vissa frågetecken kring spelarnas motivation med tanke på tabelläget – inte minst eftersom ett par viktiga kuggar sitter på utgående kontrakt. Exempelvis har storstjärnan Mrabti inte alls kommit upp i normal standard den här säsongen. Inför mötet med Trelleborg finns det frågetecken för nyckelspelare som Une-Larsson och Erik Johansson, som båda dras med skadeproblem. Även Walker och Eddahri är tveksamma till spel.

Knepig bortamatch – Djurgården garderas.
Djurgården må vara helt under isen för tillfället, men trots det måste man ses som favoriter på förhand här då man är det klart bättre laget i grunden. Med det sagt är ett högmotiverat Trelleborg på naturgräset på Vångavallen, där det även väntas blåsa kraftigt, ingen enkel uppgift på förhand. Djurgården bör därför garderas tidigt!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen