fbpx
Connect with us

Officiellt: Mateo Kovacic presenteras av Chelsea

Publicerad

on

Real Madrids kroatiska mittfältaren, Mateo Kovacic, lånas ut till Chelsea och presenterades som ny Chelsea-spelare idag.

Mateo Kovacic uttryckte sin önskan att lämna Real Madrid tidigare i somras och lånas nu ut till Chelsea under den kommande säsongen.

Jag är verkligen lycklig och entusiastisk över att vara här i Chelsea. Det är en fantastisk känsla. Jag kommer försöka att ge mitt bästa för den här klubben. Det är en ny liga för mig, i början är det alltid svårt, men jag är säker på att tränaren och mina nya lagkamrater kommer att hjälpa mig och jag förväntar mig en bra säsong, sa Mateo Kovacic under sin presentation för Londonklubben.

 

Ingen köpesklausul

Kovacic kommer att spela för Chelsea fram till den 30:e juni 2019. Ingen utköpesklausul ingår i avtalet och spelaren kommer att återvända till Real Madrid när lånet går ut. Vad som sker efter det får vi veta nästa sommar.

Spelarens önskan

Kovacic anlände till Real Madrid udner 2015 då han lämnade Inter för €30 miljoner. Real Madrids tanke var att han skulle ersätta Luka Modric på sikt, något Kovacic inte har tålamodet för. Under ett samtal med Julen Lopetegui uttryckte Kovacic att han ville vara en odsiskutabel startspelare redan nu, något Real Madrids tränare inte kunde garantera honom. Därav gick Real Madrid med på att låna ut honom under en säsong.

Vi är väldigt lyckliga att kunna välkomna Mateo till Chelsea-familjen. Han passar in perfekt för oss den här säsongen. Hans stil passar till hur Maurizio Sarri vill spela och vi är säkra på att han kommer visa sig vara en värdefull tillgång för klubben, kommenterade Marina Granovskaia, generaldirektör i Chelsea.

Maurizio Sarris bygge

Den nytillsatte italienske tränaren Sarri väntas spela en 4-3-3 formation där Kovacic beräknas passa in perfekt vid sidan av N’Golo Kante. De mittfältare som kommer att konkurrera om startplatserna är:

  • Jorginho
  • Kante
  • Fabregas
  • Barkley
  • Drinkwater
  • Loftus-Cheek
  • Bakayoko
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen