fbpx
Connect with us

Fem anledningar till varför Barcelona kör över Chelsea ikväll

Publicerad

on

Som man har längtat! FC Barcelona har rest till London för ett möte med Chelsea i den första åttondelsfinalen av Champions League. Dubbelmötet kan komma att bli Antonio Contes viktigaste matcher under sin tid i Londonklubben – då man halkat efter i ligan och måste kriga för ett topp fyra placering framöver.

Barcelona å andra sidan kommer till spel med en smått fantastisk säsong hittills, där laget är obesegrat i ligan och ett nytt tangerat klubbrekord i bagaget – 31 raka matcher utan förlust i La Liga. Senast det begav sig mellan lagen slog Chelsea ut Barcelona i semifinalen av 2011/2012 års Champions League – men nu finns ingen Didier Drogba, Frank Lampard eller John Terry i laget. Missa inte Sportpanelens supererbjudande som ger hela 10 gånger pengarna på en Barcelona vinst.

Fem anledningar till varför Barcelona vinner mot Chelsea ikväll:

 • 5. Hazard kan tyvärr inte göra allt hela tiden:
  Under Chelseas senaste sex matcher i Premier League har laget gjort 10 mål. 6 av dessa har kommit från belgaren. Victor Moses gjort två mål och Marcos Alonso och Willian ett varsitt mål. Formen för Chelseas offensiv är verkligen på väg nedåt och Alvaro Morata, som var tänkt att ersätta Diego Costas målskytte, har helt misslyckats. Spanjoren har inte gjort mål sedan december 2017 och på sina senaste 15 matcher har han endast gjort 4 mål. Chelseas säsong hade varit en fullständig katastrof om det inte vore för Eden Hazard.
 • 4. Barcelonas anfall är för hett för Chelseas iskalla backlinje:
  Leo Messi har som vanligt en strålande säsong. Han har gjort totalt 26 mål och 11 assist under säsongen. Luis Suarez som hade en lite trögare start på säsongen, har verkligen kommit igång den senaste tiden och är livsfarlig i boxen. 13 mål på de senaste 13 matcherna talar sitt tydliga språk. Även att Coutinho har kommit in i laget och att Dembele är tillbaka från skada är inte direkt en försvagning av anfallstrion. Conte som brukar vara briljant i försvarspelet har vacklat rejält i år. David Luiz och Antonio Ruediger har sett riktigt svajiga ut, samtidigt som den unga dansken Christensen har spelat över 30 matcher den här säsongen. Mot West Bromwich i ligan var även lagkapten Gary Cahill förpassad till bänken. Svajigt är ordet för Chelseas backlinje i år.
 • 3. Conte har inte satt sin startelva:
  Inför säsongen värvade Chelsea spelare som Bakayoko och Zappacosta. I januari valde man även att plocka in Giroud, Barkley och Emerson. Även om Conte är känd för att göra spelare som Marcos Alonso till riktigt fina spelare, har han inte lyckats att sätta sina värvningar i år. Om det ens var hans förstaval. Eftersom dessa spelare inte inte direkt klaffat i Chelsea, har Conte roterat elvan en hel del och det finns stora frågetecken kring vilken elva som ska få chansen mot Barcelona i kväll.
 • 2. Barcelona vinner kampen om mittfältet:
  Att vinna mittfältet är oftast en viktig ingrediens för att vinna fotbollsmatcher. Det visade inte minst PSG när klubben slog Barcelona på Parc des Princes i förra årets upplaga av Champions League. Verratti, Matuidi och Rabiot utmanövrerade Andre Gomes, Andres Iniesta och Sergio Busquets den gången (Vi alla vet hur det slutade i den andra matchen). Med värvningen av Paulinho och Rakitic i fin form kommer Chelsea få det svårt att vinna kampen om mittfältet i matchen. Lägg därtill att Busquets nästan alltid är briljant. Oavsett vem som startar bredvid Kante på Chelseas mittfält, om det blir Drinkwater, Bakayoko, Barkley, Fabregas, så har inte Chelseas mittfält alls dominerat som de gjort under tidigare säsonger.
 • 1. Nuvarande form:
  Barcelona har förlorat en match den här säsongen – i Copa del Rey mot Espanyol. Chelsea däremot, har sex förluster i ligan och en i Champions League. Barcelona kommer med en mycket bättre form inför den första åttondelsfinalen, medan Chelsea letar efter någon slags högre lägstanivå den här säsongen. Laget har även några riktigt tunga förluster den senaste tiden, mot bland annat Bournemouth på hemmaplan (0-3) och Watford (4-1). Trots att Barcelona kanske inte spelar lika frejdigt som under Guardiola och Enriques tid, får man med sig väldigt fina resultat med en lite mer tillknäppt spelstil. Effektivitet när den är som bäst.

Tillsammans med Bettson har vi på Sportpanelen fått fram ett fantastisk erbjudande till kvällens match, som ger hela 10 gånger pengarna på en Barcelona-vinst.

Såhär gör du för att ta del av kampanjen:

 • Registrera ett konto på Betsson genom denna länk eller knappen nedan.
 • Gör en isättning och spela på Barcelona för att ta del av oddset 10x
 • Jobba in Barcelona-vinsten!

Till erbjudandet

Matchinfo:
Vad: Chelsea – FC Barcelona, Champions League.
Var: Stamford Bridge.
När: 20 februari klockan 20.45.
Hur: Viasat Fotboll, Viaplay.se
Domare: Cuneyt Cakir (TUR)

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen