fbpx
Connect with us

Derbyt spårade ur fullständigt – tio röda kort delades ut (!)

Publicerad

on

Snacka om heta känslor i derbymatchen mellan Vitoria och Bahia som spelades i Brasilien igår. Matchen tvingades avbrytas efter att spelarna helt tappat det fullständigt på planen – och fått totalt 10 röda och 8 gula kort på 78 minuter. 

Det är exakt så sjukt som det låter. Elva minuter före fulltid var domaren tvungen att blåsa av matchen, eftersom att Vitoria hade för få spelare kvar på planen för att genomföra matchen. Upprinnelsen till det bisarra scenerna är ett jättebråk som uppstod precis innan den första halvleken där det delades ut totalt fyra röda kort.

Direkt efter halvtidsvilan tilldelades Bahia en straff – som dom självklart valde att fira framför hemmapubliken som såklart blev rasande och ett nytt bråk uppstod. Sedan eskalerade allt ju längre matchen led – tills alltså domaren valde att visa ut Vitorias Bruno Bispo och laget endast hade sex spelare kvar på planen. Reglerna säger då att matchen måste avbrytas, då ett lag inte får ha mindre än sju spelare kvar på planen.

Här kan du se de sjuka scenerna:

Totalt blev det alltså 10 röda kort och 8 gula under matchen. Något slags rekord måste det vara.

Matchen då undrar ni? Hur slutade den? Den slutade 0-3 till Bahia eftersom att matchen avbröts.
Gilla gärna Sportpanelen på Facebook om du älskar sport!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen