fbpx
Connect with us

Champions League

UEFA Awards 2018: Real Madrid tog hem Grand Slam!

Publicerad

on

De ärofyllda UEFA utmärkelserna delades ut till de framröstade bästa spelarna på respektive position. Dessutom fick en spelare det finaste priset av de alla: UEFA Player of the Year – de tre nominerade spelarna hette Luka Modric, Cristiano Ronaldo och Mohamed Salah.

Vinnarna

Säsongens målvakt: Keylor Navas (Real Madrid).

Säsongens försvarare: Sergio Ramos (Real Madrid).

Säsongens mittfältare: Luka Modric (Real Madrid).

Säsongens anfallare: Cristiano Ronaldo (Real Madrid, numer Juventus).

Player of the Year: Luka Modric (Real Madrid).

Samtliga spelare som tog hem utmärkelser representerade, föga förvånande, Real Madrid under förra säsongen. Säsongens målvakt blev costaricanen Keylor Navas, säsongens back blev Real Madrids lagkapten Sergio Ramos, säsongens mittfältare blev det lilla geniet Luka Modric och säsongens anfallare blev Champions Leagues målkung Cristiano Ronaldo. Den sistnämnde befann sig inte på plats för att ta emot priset, möjligtvis för att han var medveten om att han inte skulle tilldelas det absolut mest åtråvärda priset: Player of the Year. Den spelare som röstades fram till säsongens absolut bästa spelare blev densamme som tog emot priset som säsongens bästa mittfältare: Luka Modric.

Vad är UEFA Awards?

Utmärkelserna delas ut varje år till de spelare som blir framröstade och verkar inom UEFA:s organisation. Spelarna bedöms efter sina prestationer i samtliga tävlingar – ligaspel, kontinentala tävlingar samt landslag. Utmärkelser kommer att delas ut till olika kategorier (årets målvakt, back, mittfältare, anfallare samt årets spelare).

De tre nominerade spelarna röstades fram av en jury bestående av 80 tränare, som deltog i gruppspelen av Champions League 2017-18 (32 tränare) samt Europa League (42 tränare), samt 55 journalister som valdes ut av ESM (European Sports Media). Varje jurymedlem fick välja tre spelare att dela ut fem, respektive tre och en poäng till. Tränarna tilläts inte dela ut röster till sina egna spelare.

De övriga nominerade till de olika utmärkelserna

Säsongens målvakt

 • Alisson Becker (Roma och nu Liverpool).
 • Gianluigi Buffon (Juventus och nu PSG).
 • Keylor Navas (Real Madrid).

Säsongens back:

 • Marcelo (Real Madrid).
 • Sergio Ramos (Real Madrid).
 • Raphael Varane (Real Madrid).

Säsongens mittfältare:

 • Kevin De Bruyne (Manchester City).
 • Toni Kroos (Real Madrid).
 • Luka Modric (Real Madrid).

Säsongens anfallare:

 • Lionel Messi (Barcelona).
 • Cristiano Ronaldo (Real Madrid och nu Juventus).
 • Mohamed Salah (Liverpool).

Player of the Year Award:

 • Luka Modric (Real Madrid).
 • Cristiano Ronaldo (Real Madrid och nu Juventus).
 • Mohamed Salah (Liverpool).

 

Managed By Sportpanelen