fbpx
Connect with us

Champions League; Inför PSV – FC Barcelona

Publicerad

on

lionel-messi-barcelona

Barcelona gästar Philips-stadium ikväll för att ta sig an PSV i den femte omgången av gruppspelet i årets Champions League. Barcelona är redan klara för nästa runda av CL, men gruppsegern står på spel och en viss Messi känner sig säkert sugen för att göra comeback i CL igen, efter skadan som höll honom borta från dubbelmöten mot Inter.

Barcelona;

Barcelona har drabbats hårt av skador senaste dagarna och efter att Sergio Roberto och Rafinha gick sönder i helgen, meddelade klubben att även Luis Suarez, Arthur och Cilessen missar kvällens match. Rakitic som missade mötet mot Atletico är tillbaka i truppen och även Coutinho rapporterats vara redo för spel efter ett par veckors frånvaro. Trots alla dessa skador har Valverde en stark trupp till sitt förfogande där ett par unga killar som Riqui Puig, Miranda, Inaki Pena, Jokin och Chumi ingår.

Förväntningar

PSV är tvungen att vinna för att ha chans att nå tredje platsen i gruppen , inför sina fans kommer PSV inte att parkera bussen utan som Van Bommel påpekade i sin presskonferens, hans lag gå ut på plan för att bjuda fansen på ett offensivt spel. Detta kan bli ett utmärkt tillfälle för Valverde att låta Malcom och Dembele starta för att kunna utnyttja deras snabbhet. En spelare som kan/borde få chansen nu är Alena som besitter egenskaper som saknas i Barcelonas mittfält för tillfälle, d.v.s. en spelare som kan dribbla och göra sig fri från motståndaren.
Barcelona som lag har sett betydligt vassare ut i CL jämfört med ligan och prestationerna mot Inter och Tottenham bådar gott inför kvällens match, dock hänger det hela på om Valverde vill dra i bromsen eller låta Messi och Co gå framåt för att ta hem segern. Förhoppningsvis får vi se ett sprakande Barcelona, som i sina bästa stunder bjuder oss på allt en fotbollsmatch kan inneha. Jag har själv aldrig sett Barcelona backa frivilligt, så full fart framåt, ska vi säga seger 4-1!
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen