fbpx
Connect with us

Jorge Mendes: ”Det är helt löjligt”

Publicerad

on

Cristiano Ronaldo väcker ofta uppståndelse när det är dags för olika galor. Ibland genom sin blotta närvaro – men även genom sin frånvaro.

Nominerad till två utmärkelser

Igår lottades Champions League-grupperna samt flera individuella priser delades ut i Monaco. Cristiano Ronaldo, som är Champions Leagues meste målskytt genom tiderna, var självklart nominerad. Säsongens anfallare, Säsongens mål och UEFA Player of the Year var utmärkelserna som Cristiano Ronaldo hade chansen att vinna.

Luka Modric – UEFA Player of the Year

När rösterna väl hade räknats visade det sig att den portugisiske forwarden enbart skulle få nöja sig med att få utmärkelserna som Säsongens forward och Säsongens mål – medan den före detta lagkamraten Luka Modric blev framröstad som UEFA Player of the Year.

Cristiano Ronaldo dök inte upp

När det väl var dags för galan att dra igång skulle det visa sig att Cristiano Ronaldo valde att inte dyka upp till ceremonin. Ingen officiell förklaring till spelarens frånvaro har lämnats ännu. ”Det var ett personligt beslut av Cristiano Ronaldo”, kommenterade Juventus direktör Giuseppe Marotta.

Cristiano Ronaldos välkände agent Jorge Mendes dolde dock inte sitt förakt mot att spelaren inte tilldelades det största priset för kvällen:

Fotbollen spelas mellan fyra linjer och där vann Cristiano Ronaldo. Han gjorde 15 mål, bar Real Madrid på sin rygg på vägen till att erövra Champions League ännu en gång. Det är helt löjligt, sa Jorge Mendes till mexikanska Récord.

Besvikelsen

Både spelarens agent och den egna spelarens besvikelse blev påtaglig i och med beslutet att inte dyka upp till ceremonin, samt agentens uttalande. Även spelarens syster, Katia Aveiro, var snabbt ute och vädrade sitt missnöje på Instagram:

Cristiano Ronaldos syster, Katia Aveiro, publicerade denna bild på hennes Instagram-konto igår kväll och menade att Cristiano Ronaldo förtjänade utmärkelsen mer än Luka Modric.

Omvärldens reaktioner

Om Cristiano Ronaldos krets var besvikna med att utmärkelsen gick till Modric var omvärldens, inte minst Real Madrid-fansens, reaktion minst lika fylld av besvikelse. Fast besvikelsen riktas i detta fall mot Cristiano Ronaldos oförmåga att glädja sig över sin före detta lagkamrats skull.

Cristiano Ronaldo och Luka Modric spelade tillsammans i Real Madrid under sex säsonger och bägge spelarna anses vara de bärande pelarna till Real Madrids kontinentala framgånger de fem senaste säsongerna.

Värt att notera är att juryn som röstade fram vinnarna till varje utmärkelse formades av 74 tränare samt 55 journalister från hela Europa.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen