FotbollKrönika

LIVERPOOL VÄRDIGA CHAMPION LEAGUE VINNARE !

Klart att en av de sämsta matcherna i Europa kom i en Champion League final!

Då var årets stora match slut. Champion League finalen mellan Tottenham – Liverpool (0-2) var en av de sämsta matcher i denna turnering under säsongen 2018/19.

Att Liverpool var stora favoriter innan matchen var för undertecknad ingen överraskning, dock att de var enormt stora favoriter var överraskande. Det var dock Liverpools match från start till mål och matchen var i stort sett slut redan efter två minuters spel, Liverpool får en helt rättvis straff, som Salah bombar in säkert och utan tveksamheter. När detta mål kommer efter två minuter så är det ett slaget Tottenham, om de var underdogs tidigare, var de förlorare nu.

Salah visade ingen pardon vid straffen, stenhård och bombsäker. Matchen dog redan efter två minuter.

Tottenham hade inget motvapen, som jag skrev under veckan, om det hade det varit tvärtom i coachkampen, så hade garanterat Klopp haft något som gjort att matchen skulle kunna vända, eller åtminstone bli en gnutta spännande. Men det fanns inte i Tottenhamlägret. Det var närmare ett till Liverpool mål i första, än ett för Tottenham. Första halvlek är bland det sämsta jag sett, det påminner om en Engelsk match på 80- talet, matcher som man alltid somnar in till. Tottenham var helt enkelt alldeles för dåliga och skulle inte kvalificerat sig till denna fest, trots det så var man i final. Undertecknad anser att detta berodde mycket på underskattning från motståndarna.Tänk en final mellan Liverpool – Ajax eller Liverpool – Manchester City, vilken fest det skulle kunna bli.

Nu ska man inte ta något från Liverpool, de försökte och de vann rättvist. Det snackades mycket om att det tjongades bort bollar, istället för att spela sig ur situationer i andra halvlek. Ja och det gjorde Liverpool med bravur. Vad måne det bli av Liverpool om man fortsätter så här!

Tränarkampen vanns enkelt av Liverpool och en av världens bästa tränare.

Undertecknad säger ett stort grattis till vinsten och nu ser undertecknad fram emot ytterligare titlar under kommande säsong.

Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *