fbpx
Connect with us

Efter den fantastiska bedriften: Här är spelarbetygen från matchen mot City

Publicerad

on

Det började inte direkt bra under gårdagskvällens match. Manchester City satte dit 1-0 efter bara två minuters spel genom Gabriel Jesus och målet fick verkligen fart på det blåa laget från Manchester. Efter detta följde säsongens kanske mest spännande 45 minuter – där allt och ingenting hände.

Manchester City fick ett felaktigt bortdömt mål, hade en ramträff och skapade ett oerhört tryck mot Liverpools sista tredjedel. Liverpool fick aldrig igång sitt spel och hela lagets uppträdande under de första 45 lämnade mycket kvar att önska. Det var stressigt, nervöst och slarvigt.

I slutet av den första halvleken lyckades även Pep Guardiola med bedriften att bli uppskickad på läktaren efter det bortdömda målet – och efter halvtidsvilan väntade nog alla på en rejäl anstormning från Citys sida. Istället var det Liverpool som lyckades punktera matchen genom hela säsongens absolut största stjärna Mohamed Salah.

Med en iskall chipp punkterade han hela tillställningen med sitt 1-1 mål och senare rann Roberto Firmino igenom och placerade läckert in 1-2. Vinsten innebar inte bara lagets tredje mot Manchester City den här säsongen, det innebär även avancemang till semifinal i Champions League.

Här kommer alla spelarbetygen från matchen mot Manchester City:

Karius: 6️⃣
Dominerade spelet i luften och var lugn med bollen vid fötterna. Inte mycket att göra på målet och skötte annars allt prickfritt.

Trent: 7️⃣
Stundtals briljant stundtals slarvig i passningsspelet i uppspelsfasen. Sköter sig dock på ett i princip exemplariskt och ligger bra på Sané genomgående.

Lovren: 9️⃣
Tycker Lovren är MOTM. Klockren i luftspelet, flertalet uppoffrande blockar, ett par grymma brytningar och ett sjuh*lvetes stort hjärta. Felfri.

Van Dijk: 6️⃣
Tycker inte han kommer i sin vanliga nivå och är bidragande faktorn till 1-0 trots att han kanske skulle haft frispark. Kommer tillbaka relativt bra i matchen och vinner mycket nickdueller och gör jobbet men inte mer.

Robertson: 6️⃣
Sköter sig på ett grymt sett och hade ett lugn med bollen hela matchen. Uppoffrande och springer mycket. Låg något fel i position ett par gånger men reparerar genom att stänga sin kant genomgående hela matchen.

Wijnaldum: 7️⃣
Tycker Gini gör mer än jobbet på en ny ovan position. Något ovan i positionsspelet såg man ett par gånger men oj silket slit. Tillförde även mycket lugn med boll och vågade hålla den i rätt lägen för att låta laget andas. Härligt driv!

Milner: 6️⃣
Tycker inte Milner gör en lika bra match som sist men ändå en bra match. Sliter, springet, slitet och sliter! Ger aldrig upp! Något osynlig.

Chamberlain: 8️⃣
Trots sina offensiva kvaliteter så kan vi igår se att hans riktiga position bör vara på mitten. Ack så viktig i defensiven och ack så viktig i omställningsspelet. Grymt jobb både offensivt och defensivt.

Mané: 8️⃣
Visade prov på mognad igår. Hård disciplin defensivt, höll boll smart och valde alltid smarta lösningar. Toppar detta med sin individuella prestation vid 1-1 målet. Grymt insats!

Firmino: 9️⃣
Springer även han oavbrutet och gör så mycket nytta. Kombinerar flärd och finess med slitvarg, en riktigt vacker fotbollsspelare. Hård disciplin även han i defensiven där han stundtals är i eget straffområde, toppar det med ett patenterat Firminomål, lite Ge-Gen press för att sedan avsluta kyligt.

Salah: 8️⃣
Trots det viktiga 1-1 målet från Salah tyckte jag han såg lite mindre aktiv än vanligt, möjligen lätt hämnad av ljumsken. Håller dock i boll bra i första och visar sedan sin briljans! Mycket viktig då han är på rätt plats vid rätt tillfälle och gör det inte ens Messi klarade av igår.

Avbytare:

Klavan: –
Spelade för lite

Ings: –
Spelade för lite

Clyne: –
Spelade för lite

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Unibet genom denna länk eller knappen nedan.
  • Gör valfri instättning – få upp till 500% insättningsbonus
  • Välj vilken bonus du vill utnyttja

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en nykund hos Unibet
  • Unibets generella regler och villkor gäller
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen