fbpx
FotbollReal Madrid

Real Madrid och Spurs förhandlar om Gareth Bale 

Bale vill komma tillbaka till Spurs, säger hans agent Jonathan Barnett. Nu förhandlar de två klubbarna och försöker komma överens om ett avtal. 

Gareth Bale ryktas gå tillbaka till Tottenham

Gareth Bales sjuåriga karriär i Real Madrid kan vara på väg att nå sitt slut. Bales agent Jonathan Barnett har berättat för BBC att han förhandlar med Tottenham Hotspur. Syftet är att Bale ska få återvända till sin förra klubb och utöva sitt yrke i Premier League igen. Bale skulle då få slippa Zinedine Zidane, under vilkens ledning han har blivit utesluten från en gruppbild på laget i Bernabéu.

Vill till Spurs

Barnett säger att Bales fortfarande älskar Spurs: “Gareth still loves Spurs, it’s where he wants to be”. Han antydde även att de två klubbarna nu förhandlar om Bale. När Bale flyttade 2013 betalade Real Madrid ett rekordhögt arvode på 100 miljoner euro för honom.

Bale har haft betydande framgångar i Bernabéu. Han har hjälpt laget vinna fyra Champions League-titlar, två LaLigor och en Copa del Rey. Bale gjorde minnesvärda mål både i de europeiska och de inhemska cuptävlingarna.

Trivs inte under Zidane

Den senaste tiden, under Zidane, har Bale vantrivts i laget. Han har knappt synts sedan starten av 2019-2020-säsongen. Skador har också hämmat hans karriär i Real Madrid, men han har ändå samlat på sig 251 matcher, för de regerande Liga-mästarna. Under de matcherna har han gjort 105 mål och utfört 68 assister.

Pris

Än så länge har man inte kommit fram till något pris för Bales återgång till Spurs, men de två klubbarna har traditionellt sett haft en god relation på överföringsmarknaden. Real Madrids långvariga intresse av mittfältaren Dele Alli  skulle också kunna bli en faktor om det går att övertyga Mourinho och Daniel Levy att inkludera honom i uppgörelsen.

Tags

Relaterade artiklar