fbpx
Connect with us

Inför Championship säsongen 2019/20: Här är vinnarna!

Publicerad

on

The Championship, är en nationell professionell fotbollsdivision i England. Den är den näst högsta divisionen i det engelska ligasystemet, under Premier League, och den högsta divisionen i English Football League (EFL). Divisionen fick namnet The Championship 2004. Närmast dessförinnan hette den näst högsta divisionen i England First Division och ännu längre tillbaka i tiden (fram till 1992) Second Division.Divisionen. Den består av 24 klubbar där alla klubbar möter varandra två gånger, en hemmamatch och en bortamatch. De två bästa klubbarna blir vid säsongens slut direktuppflyttade till Premier League, och klubbarna på plats tre till sex möts i ett uppflyttningsslutspel där trean möter sexan (hemma och borta) och fyran möter femman på samma sätt, vinnarna av dessa båda matchserier går till en slutspelsfinal på Wembley Stadium. Vinnaren av slutspelsfinalen flyttas upp till Premier League. De tre sämst placerade klubbarna vid säsongens slut, det vill säga tabellpositionerna 22–24, flyttas ned till EFL League One. Förra säsongen var det Norwich och Sheffield United som tog klivet rakt upp, medans Aston Villa och Derby gjorde upp i en final om den tredje och sista platsen. Denna vann Aston Villa som också nu spelar i Premier League inför kommande säsong.

Jag tittar på förutsättningarna inför säsongen och hittar kandidaterna till att kliva upp i finrummet inför nästa säsong. Det är klart svårare att ta steget upp till PL än att åka ner, därför är denna serie så intressant i sin helhet, även om fotbollen ibland kan önskas ha mer att ge. Det är otroligt mycket som står på spel i denna liga och fördel är det för de lag som ramlat ur från förra säsongen då fallskärmen är full med pengar från Premier League säsongen året innan.

Att vinna och gå upp direkt utan kval. Alla odds är från Betway.

 • Leeds 5,50
 • Fulham 7,50
 • Cardiff 11,00
 • West Bromwich 12,00
 • Stoke 15,00
 • Brentford 15,00
 • Derby 17,00
 • Middlesbrough 17,00
 • Huddersfield 21,00
 • Bristol City 21,00
 • Nottingham Forest 21,00
 • Sheffield Wednesday 26,00
 • Swansea 34,00
 • Preston 34,00
 • Blackburn 34,00
 • Birmingham 81,00
 • Hull City 51,00
 • Luton Town 51,00
 • Millwall 67,00
 • Q.P.R. 51,00
 • Reading 67,00
 • Charlton 67,00
 • Wigan 101,00
 • Barnsley 126,00.

Till Betway

Första omgången med speltips och odds från Betway

02.08. 20:45 Luton-Middlesbrough / Speltips; 2:a / Odds 2,60
03.08. 16:00 Barnsley-Fulham / Speltips; 2:a / Odds 2,25
03.08. 16:00 Blackburn-Charlton / Speltips; Båda lagen gör mål och 1:a / Odds 4,20
03.08. 16:00 Brentford-Birmingham / Speltips; 1:a / Odds 1,75
03.08. 16:00 Millwall-Preston / Speltips; Båda lagen gör mål / Odds 1,75
03.08. 16:00 Reading-Sheffield Wed / Speltips; Båda lagen gör mål och X2 / Odds 4,70
03.08. 16:00 Stoke-QPR / Speltips;1:a / Odds 1,85
03.08. 16:00 Swansea-Hull / Speltips; X / Odds 3,50
03.08. 16:00 Wigan-Cardiff / Speltips; 2:a / Odds 2,60
03.08. 18:30 Nottingham-West Brom / Speltips; 2.a / Odds 2,87
04.08. 17:30 Bristol City-Leeds / Speltips; 2:a / Odds 2,50
05.08. 20:45 Huddersfield-Derby / Speltips X / Odds 3,40

I år blir det kval, ett kval som man så snöpligt missade förra året.

6:a Middlesbrough; är ett lag som man lätt glömmer bort när man tittar på vilka som ska ha möjlighet att gå upp eller få kvala till Premier League denna säsong. Laget har en riktigt bra tränare i Tony Pulis som förra året tog laget till en sjunde plats, bara en poäng bakom Derby som kvalade sig till Wembley, men där förlorade mot Aston Villa. Nu är det nya förutsättningar och att det ska bli ett bättre år än förra året finns det alla möjligheter till. Länge var laget med under förra säsongen och slogs om de så åtråvärda biljetterna till PL, men med tretton omgångar kvar kom man plötsligt in i en rejäl svacka och förlorade hela sex matcher i rad, här gick tåget från perrongen och det blev nu fortsatt spel i andra ligan. I år har man inför säsongen än så länge värvat, Rajiv van La Parra (28 år) från Huddersfield,

 • Premiärmatchen spelas 02.08. 20:45 Luton-Middlesbrough / Speltips; 2:a / Odds 2,60
 • Oddset för att Middlesbrough ska gå direkt upp till PL är  just nu 17,00 gånger pengarna.

Till Betway

Laget som alla glömmer är Brentford, 15 gånger pengarna på direkt avancemang på Betway är bra betalt och ska inte underskattas.

5:a Brentford; Laget placerade sig på en elfte plats förra året, det var dock jämt och man var bara tio poäng från att ta sista kvalplatsen. Detta året får man chansen att verkligen visa vad man går för. Med köpet av svenska Pontus Jansson får man en spelare som danske tränaren Tomas Frank kan lita på till hundra procent. Det är tveksamt att det kan finnas någon större vinnarskalle än just Malmö FF fostrade Janson, med honom i mittlåset kommer det bli många extra poäng. Brentford köpte loss Jansson för 65 miljoner kronor enligt rykten från andra media kanaler. Att man tar sig till kval är jag övertygad om, sen hur det går i kvalet är en öppen fråga! Laget har än så länge 2019 plockat in Christian Nörgaard (25 år) från Fiorentina, Pontus Jansson (28 år) från Leeds, Ethan Pinnock (26 år) från Barnsley, David Raya (23 år) från Blackburn, Mathias Jensen (23 år) Celta Vigo.

 • Premiärmatchen spelas 03.08. 16:00 Brentford-Birmingham / Speltips; 1:a / Odds 1,75
 • Oddset för att Brentford ska gå direkt upp till PL är  just nu 11,00 gånger pengarna.

Till Betway

Med ny tränare kommer det bli åtminstone kval, väl i kvalet tror undertecknad att West Bromwich denna gång går hela vägen!

4:a West Bromwich; är ett lag som verkligen visar att med egna talanger kan man komma långt. Hela åtta spelare från egna ledet har idag kontakt med A laget. sen om det beror på att det finns minimalt med pengar, eller inte är en helt annan sak. Förra året placerade man sig på en fin fjärde plats och fick i kvalet till PL möta Aston Villa. Där fick man se sig besegrad på straffar. Detta sved extra hårt givetvis då klubben har en lång historia av rivalitet med Aston Villa, ett lag som bor nästgårds. Inför säsongen andas det trots det svidande nederlaget optimism i West Bromwich. Nya tränaren Slaven Bilić från Kroatien kommer givetvis spela en mer modern fotboll än vad man gjort tidigare, detta kommer absolut att räcka till en kvalplats och där tror jag att man i år kommer gå hela vägen till PL 20/21.

 • Premiärmatchen spelas 03.08. 18:30 Nottingham-West Brom / Speltips; 2.a / Odds 2,87
 • Oddset för att West Bromwich ska gå direkt upp till PL är just nu 12,00 gånger pengarna.

Det var inte mycket jubla under föregående säsong, men nu gör man ett försök att ta sig direkt tillbaka till PL.

3:a Cardiff; Om man vill likna ett lag vid en jojo, så får nog Cardiff vara denna spektakulära leksaken. Klubben gick upp till Premier League för andra gången till säsongen 2018/19 efter en andraplats i The Championship. Men det blev degradering direkt och nu är man tillbaka igen i Championchip. Nu ska detta lag inte underskattas, att spela på Cardiff stadium inför 32 000 personer i Wales är inte lätt. Det finns så mycket stolthet och allt handlar om att man vill slå storebror på fingrarna när man väl kommer på besök. Kan laget bara få till bortaspelet också, så kommer laget att ta den tredje plats som jag förutspår här. I rutinerade Neil Warnock har man en tränare som vill försöka spela fotboll och när detta inte lyckas, så har han inga problem med att ställa om till det så praktiska sättet att tjonga sig till poäng. Väl i kvalet tror jag både att West Bromwich och eventuellt Brentford kan bli för svåra för Cardiff.

 • Premiärmatchen spelas 03.08. 16:00 Wigan-Cardiff / Speltips; 2:a / Odds 2,60.
 • Oddset för att Cardiff ska gå direkt upp till PL är just nu 12,00 gånger pengarna.

Till Betway

Ett misslyckande förra året blev det när Leeds inte klarade av att ta sig upp till PL. i år går det bättre!

2.a Leeds United; som missade förra året att ta kliet upp i PL, ska upp i år! Det blev en chock och för mycket för Leeds spelarna när nya tränaren Marcelo Bielsa kom in och började ställa helt nya krav. Laget började träna hårdare än någonsin och det blev en inställningsfråga och förändring för hela klubben. Nu klarade man inte av alla förändringar och det blev tyvärr för alla Leeds fans en förlust mot Derby i kvalet. Nu är alla förbereda på vad som gäller och då höjs också kraven att man ska gå direkt upp. Leeds är favoriter till att ta klivet upp direkt bland bettingbolagen. Jag tror själv att de kommer gå upp, men absolut inte som etta – nä en andra plats blir det och det räcker ju för direktkvalificering. Leeds sålde Pontus Jansson då han tydligen inte kom överens med Bielsa, detta kommer att kosta Leeds mycket. Jansson var en av Leeds bästa spelare förra året och styrde backlinjen med stor pondus.

 • Premiärmatchen spelas 04.08. 17:30 Bristol City-Leeds / Speltips; 2:a / Odds 2,50
 • Oddset för att Leeds ska gå direkt upp till PL är just nu 5,50 gånger pengarna.

Fullham springer sig hela vägen upp till PL!

1:a Fullham; kommer studsa tillbaka till högsta ligan direkt efter att förra säsongen åkt ut tillsammans med Cardiff och Huddersfield. I år tar man tillbaka positionerna och springer igenom The Championchip. Det är alltid svårt att vinna en serie när man har åkt ut, men klubben har så mycket pondus och energi. Scott Parker som tog över tränarrollen i februari (efter att man sparkat Claudio Ranieri) stannar kvar, detta visar att det finns förtroende från ägaren Shahid Khan för nuvarande ledarstaben. The Championchip är den absolut svåraste serien att vinna, det står så mycket på spel, men att man då visar förtroende för Scott Parker, visar också att man är på rätt väg. Efter att Parker tog över, blev det en så stor förändring spelmässigt under förra säsongen. Om Parker fått ta över lite tidigare så hade det funnits stora chanser att Fullham klarat sig kvar i PL! Spelare som kommit än så länge 2019 är Håvard Nordtveit från Hoffenheim.

Undertecknad ger tipset till Fullham, de kommer klara av pressen och ta sig direkt upp som etta i årets Championchip.

 • Premiärmatchen spelas 03.08. 16:00 Barnsley-Fulham / Speltips; 2:a / Odds 2,25.
 • Oddset för att Fullham ska gå direkt upp till PL är just nu 7,50 gånger pengarna.

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med oss på Betway”

Till Betway

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen