FotbollKrönikaLa Liga

Inför La Liga säsongen 2019/20: Här är vinnarna!

Kan någon utmana Barcelona denna säsongen?

Spanska La Liga sparkar igång fredagen 16/8, med att Athletico Bilbao tar emot titelförsvararna FC Barcelona på hemmaplan. En match som de flesta förväntar sig att Barcelona ska vinna, men det är en riktigt svår bortamatch som titelförsvararna för börja serien med! Resten av omgång ett, spelas sen fram till måndag. Det ska bli otroligt intressant att se om det är något lag som kan utmana dessa giganter som Barcelona faktiskt är. Var har vi Real Madrid denna säsong, kan de komma tillbaka efter förra årets dåliga säsong? När ska Sevilla vakna till liv? Kan kanske Athletico Madrid utmana ännu mer i år? Finns det något lag som kan ta titeln från Barcelona denna säsong? La Liga bjuder på många underbara matcher. För alla älskare av La Liga, nu kör vi igång säsongen.

Här nere kommer min idé på vinnare säsongen 2019/20 tillsammans med spelförslag från Betsson som erbjuder alla nya kunder upp till 1000kr i bonus.

La liga 2019/20 odds på vinnare från Betsson

Omgång 1 / Alla speltipsen läggs på Betsson.

16.08. 21:00 Ath. Bilbao-Barcelona / Speltips 2:a / Odds 1,56
17.08. 17:00 Celta Vigo-Real Madrid / Speltips 2:a / Odds 1,64
17.08. 19:00 Valencia-Real Sociedad / Speltips 1:a / Odds 1,71
17.08. 21:00 Leganes-Osasuna / Speltips Över 2,5 mål / Odds 2,5
17.08. 21:00 Villarreal-Granada / Speltips Villarreal hcp -1 mål 1:a / Odds 2,50
18.08. 17:00 Alaves-Levante / Speltips Båda lagen gör mål / Odds 1,93
18.08. 19:00 Espanyol-Sevilla / Speltips Över 2,5 mål / Odds 1.90
18.08. 21:00 Atl. Madrid-Getafe / Speltips Över 2,5 mål / Odds 2,11
19.08. 20:00 Mallorca-Eibar / Speltips X / Odds 3,10
19.08. 22:00 Betis-Valladolid / Speltips 1:a / Odds 1,65

Till Betsson

En bättre säsong än förra året blir det Bilbao, frågan är om man kan blanda sig i topp fem!

6:a Athletic Bilbao; hade en miserabel start på förra säsongen och nu får man börja mot titelförsvarande Barcelona hemma, en bättre start kunde man ju önska sig! En sjunde plats förra året blev det till sist, men det såg riktigt risigt ut länge, man placerade sig i botten av tabellen tills Gaizka Garitano tog över som tränare i december månad och räddade klubben. Vår spelet gjorde att man räddade upp lite av sin heder och nu satsar man framåt inför kommande säsong. Att man ska göra en lika dålig säsong som förra året, kommer inte hända, nu kommer man blanda sig i striden om topp fem, men förmodligen räcker man inte hela vägen. Klubben har alltid satsat på att få fram många unga lovande spelare till klubbens seniorlag. 2017 hade man hela nio spelare från egna ledet i truppen. Hatten av för deras ungdoms akademi.Tränare Garitano har fått nytt förtroende och med det har det också skapats trygghet i laget. Spelare som just nu har tillkommit är Peru Nolaskoain, Asier Villalibre, Gaizka Larrazabal alla från Bilbao Athletic, Mikel Vesga, Sabin Merino, båda hemtagna från lån till CD Leganés, Andoni López från Almeria, Xabier Etxeita från Huesca, Cristian Ganea från Numancia. Samtidigt har man släppt sex spelare alla på fri transfer.

Till Betsson

Valencia blir bra i år och en femte plats kanske är för lågt placerat, men absolut att man är med och slåss om topplaceringarna.

5:a Valencia; är ett av många favoritlag för undertecknad att titta på, i alla fall när de spelar hemma på Mestalla. Tyvärr är det mer sällan man numera går hela vägen och utmanar de tyngsta lagen i serien. Med en fjärde plats förra året så var det ett bra år, man ska dock tänka på att laget var hela tjugosex poäng efter seriesegrande Barcelona när man gjorde facit förra året, det är ju bedrövligt att ett fjärde lag ska vara så långt efter det bästa laget. Inför säsongen så vill man givetvis inte vara sämre och man kommer riktigt laddade för att kunna närma sig topp två. Men tyvärr är det som vanligt, man kommer inte räcka till hela vägen för att nå dit. Tränaren  Marcelino García Toral får leva på en fattig budget och än så länge är det få nyförvärv som tillkommit. Jason från Levante, Jasper Cillessen från FC Barcelona, Denis Cheryshev från Villarreal, samt ett antal spelare som tagits hem från utlåning Uros Racic från Teneriffa, Nacho Gil från Elche, Aymen Abdennour från Olympique Marseille är några av dessa spelare.
Totalvärde: 3,975,000,000 SEK | Snittålder: 25.50 | Snittvikt: 74.72 kg | Snittlängd: 182.00 cm

Till Betsson

Kan Sevilla bara få till det på bortaplan, då blir det åka av och man kan och kommer blanda sig i topp tre!

4:a Sevilla; är bättre placering än förra året, då orkade man bara med att komma sexa i ligan. Nu ska sägas att man har klara problem med bortaspelet, kan man förbättra detta under kommande säsong så kommer man bli livsfarliga för samtliga lag och en topp tre placering är absolut inte omöjlig att nå. Laget har inte vunnit La Liga sedan 1946, dock har man lyckats riktigt bra ute i Europa. Med segrar i UEFA Europa League fem gånger (2006, 2007, 2014, 2015, 2016). Senast man vann något stort i Spanien var 2010, då man lyckades vinna Spanska cupen. Det har satsats rejält med nya spelare inför kommande säsong och än så länge har Nemanja Gudelj från Guangzhou Evergrande kommit som bosman, Óliver Torres från Porto, Fernando från Galatasaray, Sergio Reguilón från Real Madrid, Jules Koundé från Bordeaux, Lucas Ocampos från Olympique Marseille, Luuk de Jong från PSV Eindhoven, Joan Jordan från Eibar, kommit till klubben under sommaren, man har dessutom tagit hem spelare som varit utlånade. Ett kraftigt lag med kortväxta spelare om man jämför med övriga lag i den eventuella toppen.
Totalvärde: 3,325,000,000 SEK | Snittålder: 26.65 | Snittvikt: 83.03 kg | Snittlängd: 174.32 cm

Till Betsson

Undertecknad vänder ryggen lite åt Real Madrid denna säsong, jag tror inte man kommer kunna ta upp kampen om topp två placeringarna.

3:a Real Madrid; har tappat det som man hade för något år sedan – pondusen är borta. Det finns inget trevligare än att få se detta lag spela ut hela sitt register och verkligen vara offensiva i sin spelstil, men vad finns det kvar av det lag som senast vann titeln 2016/17! Inte mycket – det är oroliga själar som inte längre dansar fotboll, man mer stapplar fotboll och det är med sorg man ser laget numera försöka hänga med de bästa i ligan och i Europa spelet. De flesta spelarna som är kvar är trötta och sega, gnälliga och passé. Kommer Pogba blir det givetvis ett bättre lag, då finns det plötsligt pondus i laget igen. Enligt de senaste ryktena ska Bale stanna, vilket tillför mer dynamik i laget, sen är det en annan sak om han får spela eller inte! Fansen kräver resultat av en klubb som man verkligen är van vid ska prestera. Det är annars gnälliga fans i alla dess olika forum som finns, man hittar hela tiden något fel även om man kanske ska vara mer realistiska och inse att just nu är inte Real Madrid det lag som vi är vana att se. Real har vunnit La Liga hela trettiotre gånger, man har tagit hem Europacupen / Champions League hela tretton gånger, men förra året var man inte ens i närheten av att varken vinna CL eller La Liga, man var hela nitton poäng efter Barcelona i ligan och slutade på en tredje plats, ett fiasko för klubben och alla fans över hela världen. Ny gamle tränaren Zinedine Zidane kommer inte längre till ett färdig dukat bort som bara rullar på, nu kommer han få visa att han är en bra tränare och detta tvivlar undertecknad starkt på. Real kommer få det tufft i år och kanske man inte ens kommer klara en tredje placering! Mycket hänger på om det kommer några överraskningar på transfermarknaden eller inte. Jag hoppas givetvis att jag har fel, för kampen mellan de största lagen är något vi alla ser fram emot, oavsett om det är CL eller La Liga.
Totalvärde: 14,350,000,000 SEK | Snittålder: 25.18 | Snittvikt: 73.82 kg | Snittlängd: 180.00 cm.

Till Betsson

Diego Simeone, är en fantastisk tränare som år efter år lyckas göra AM till ett riktigt bra lag. i år är de den riktigt stora utmanaren till La Liga titeln!

2:a Atletico Madrid; kom tvåa förra året, bara elva poäng efter Barcelona – ja bara elva poäng. Det får trots allt räknas som bra, då Barcelona just nu är det överlägset bästa laget i spansk fotboll. I år tror jag att man kommer vara det enda laget som på allvar kan utmana de suveräna mästarna. Laget har vunnit ligan tio gånger och senaste gången var 2014, så man är med och slåss om guldet år efter år. Nu är man lillebror till stora mäktiga Real Madrid och det måste kännas skönt för alla fans att man nu är bättre än detta lag. Nu tror undertecknad att man kommer vara det även denna säsong. Det andas optimist i klubben och i Diego Simeone, har man en otroligt duktig, kompetent tränare som verkligen brinner för sitt arbete, vilket också smittar av sig på spelarna och för den delen på hela klubben. Kan man bara få till bortaspelet så kommer man faktiskt kunna närma sig Barcelona lite till denna säsong. I senaste träningsmatchen spöande man fullständigt “skiten” av storebror Real Madrid (7-3). Oavsett om det är träningsmatch eller inte så är detta ett förnedrande resultat som också visar att AM kommer fullt förbered inför säsongspremiären. Det resultatet för med sig respekt inför seriepremiären. Nya spelare in, när detta skrivs är bland annat, Mario Hermoso från Espanyol, Kieran Trippier från Tottenham, Ivan Saponjic från Benfica, Renan Lodi från Athlético Paranaense, Álvaro Morata från Chelsea, Hector Herrera från Porto, Joao Felix från Benfica, Marcos Llorente från Real Madrid, Felipe från Porto. Tyvärr har man tappat duktiga Antoine Griezmann till Barcelona. Med ett starkt hemmatryck, en bra tränare och ett riktigt bra lag så är man topp två i år.
Totalvärde: 7,690,000,000 SEK | Snittålder: 25.62 | Snittvikt: 78.96 kg | Snittlängd: 178.96 cm.

Till Betsson

Det finns ingen som kommer stoppa världens bästa spelare, dessutom har laget blivit ännu bättre med sina fina nyförvärv. Barcelona kommer vinna La Liga och verkligen utmana om CL titeln 2019/20.

1:a FC Barcelona; som vann ligan överlägset före Atletico Madrid, kommer vara ännu bättre denna säsong. Med så fantastiska nyförvärv som bland annat Antoine Griezmann från Atlético Madrid och den fantastiska Frenkie de Jong från Ajax, blir det ett lag som verkligen ska tas på allvar även i Champions League. Alla Barcelona fans runt om i världen, ställer enorma krav på detta lag, spelar man inte bollen genom laget två gånger innan man anfaller eller vinner matcher med 4-2 istället för 4-1 är det liv i luckan, då spelar man inte Barcelona fotboll och allt är fel…. Förra säsongen förlorade man tre matcher i ligan och man hade nio kryss, då var detta inte tillräckligt bra, man vann La Liga med hela elva poäng förre tvåan, man var nitton poäng förre liga trean Real Madrid, trots detta visste inte gnället några gränser, efter vissa matcher. Undertecknad kan förstå kraven från fansen och absolut förstå att man är missnöjd när man blir utslagna i CL, men kan inte förstå, att man inte är nöjd med att laget förnedrar övriga spanska lag i serien, utan hela tiden hittar fel för att man kryssar en match lite då och då. FC Barcelona har vunnit La Liga 26 gånger, Copa del Rey 30 gånger och CL fem gånger, där senaste gången var 2015. I år är det inget lag som kommer rå på laget i La liga, i CL kommer man vara med länge och väl, allt beror givetvis på lottning när turneringen kommer längre fram i tiden. Att man kan vinna allt i år, är för mig ingen tvekan, dock är det otroligt viktigt att världens genom tiderna bäst fotbollsspelare får vara hel och spela – Messi är otroligt viktig för Barcelona och deras framgångar. Denna lilla fantastiska spelare, kan vända matcher och avgöra matcher som ingen annan i hela världen har gjort tidigare. Det snackas att han är slut och inte lika bra som förr! Jag anser att han fortfarande är bäst i världen och kommer vara det även under 2019/20.

Barcelona är mina solklara vinnare inför denna säsong, att satsa på att de ska vinna är bättre ränta än på någon bank i världen.

“Bra spelare växer inte på träd, de växer med oss på Betsson”

Till Betsson

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *