fbpx
Connect with us

Glädjebesked för AIK och Sundgren – tillbaka i träning efter otäcka sjukdomen

Publicerad

on

Ett väldigt härligt besked för AIK och Daniel Sundgren själv. Efter den otäcka lungsjukdomen återvänder nu backen till träning med laget – det bekräftade klubben via sin hemsida under tisdagen.

Det var i november förra året som det otäcka beskedet kom att Daniel Sundgren akut förts till sjukhus. Anledningen visade sig senare vara att han drabbats av lungemboli, en blodpropp i lungorna. En utredning pågår fortfarande kring Sundgren, men han tillåts nu träna med sina lagkamrater för att sakta ta sig tillbaka.

AIK skriver via sin hemsida att lungproppen löst upp sig och att Daniel återigen har en normal lungfunktion.

”I det pågående utredningarbetet får Daniel nu adekvat profylaktisk behandling, en behandlingsform som gör att nästa steg i utredningen i kombination med ett huvudskydd gör det möjligt för Daniel att ingå i ordinarie träningsverksamhet med laget. Den integreringen kommer att påbörjas under denna vecka och följs upp av utsedd expertis. Daniel genomför planerat sitt första ordinarie träningspass med laget onsdag den 7 mars”, skriver AIK på sin hemsida.

Daniel Sundgren fanns med på AIK:s träningsläger tidigare under året, men närvarade endast vid lättare övningar. Högerbacken berättade då själv om den tuffa tiden efter sjukdomen.

”Man var ju grinfärdig när man fick reda på vad det var. Folk har ju dött av sådant här. Så det är klart att jag är jätteglad för att jag lever. Men det är klart att jag peakade väl någonstans i slutet där på allsvenskan och man hörde lite rykten och så och det är klart att när någon drar undan mattan så då blir man ju ledsen” beskrev Sundgren om den otäcka situationen.

AIK kommer härnäst att möta Örebro i svenska cupens kvartsfinal. Matchen spelas 18.30 på tisdag den 13 mars.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen