fbpx
Connect with us

Herr-VM i Handboll: Allt du behöver veta

Publicerad

on

Logga för handbolls-vm 2023

I mitten av januari så brinner VM i handboll i gång. Den här gången kommer ett antal av matcherna att spelas på svensk mark, där våra gulblå gossar skall ta upp till kamp mot värdiga motståndare. Det är alltså hemmaplan som gäller det här året och medaljchanserna är solklara för det svenska landslaget. I den här artikeln skall vi ge dig all information du kommer att behöva för att kunna följa handbolls-VM 2023.

VM på hemmaplan

Så var det dags igen. Handbolls-VM står inför dörren och Sverige kliver in i turneringen som en stark konkurrent om medaljplatserna. Med ett EM-guld från fjolårets tävlingar, kommer vi den här gången även starta från en utmärkt utgångsposition. En del av VM spelas nämligen i Sverige, där de svenska grabbarna kommer att ha en hemmaplansfördel när visslan väl blåser i gång våra gruppspelsmatcher.

Det finns således mycket att förvänta av det här årets upplaga av handbolls-VM. Hur långt vi dock kommer att gå återstår att se. Men förhoppningarna är på förhand skyhöga. Det finns mycket till tävling för Sverige att stå upp emot. Många bra lag, varav alla de högst rankade i världen, kommer att satsa för guldet.

VM i år äger rum mellan den 11-29:e januari. Som redan nämnt kommer ett antal av de matcher som skall spelas att äga rum här hemma i Sverige, bland annat alla gruppspelsmatcher som involverar det svenska landslaget. Utöver Sverige står även Polen som en av värdarna för turneringen, så även deras landslag spelar på hemmaplan. Här nedan kommer du nu kunna ta del av det kompletta matchschemat likväl som alla landslag och de grupper de spelar i.

Grupper och matchschema

Grupperna:

Grupp A Spanien, Montenegro, Chile, Iran
Grupp B Frankrike, Polen, Saudiarabien, Slovenien
Grupp C Sverige, Brasilien, Kap Verde, Uruguay
Grupp D Island, Portugal, Ungern, Sydkorea
Grupp E Tyskland, Qatar, Serbien, Algeriet
Grupp F Norge, Nordmakedonien, Argentina, Nederländerna
Grupp G Egypten, Kroatien, Marocko, USA
Grupp H Danmark, Belgien, Bahrain, Tunisien

Spelschemat:

Datum Matcher
11/1 Frankrike vs. Polen
12/1 Chile vs. Iran, Spanien vs. Montenegro, Saudiarabien vs. Slovenien, Kap Verde vs, Uruguay, Sverige vs. Brasilien, Ungern vs. Sydkorea, Island vs. Portugal
13/1 Argentina vs. Nederländerna, Norge vs. Nordmakedonien, Tyskland vs. Qatar, Serbien vs. Algeriet, Bahrain vs. Tunisien, Danmark vs. Belgien, Marocko vs. USA, Egypten vs. Kroatien
14/1 Montenegro vs. Iran, Spanien vs. Chile, Frankrike vs. Saudiarabien, Polen vs. Slovenien, Brasilien vs. Uruguay, Sverige vs. Kap Verde, Portugal vs. Sydkorea, Island vs. Ungern
15/1 Nordmakedonien vs. Nederländerna, Norge vs. Argentina, Tyskland vs. Serbien, Qatar vs. Algeriet, Belgien vs. Tunisien, Danmark vs. Bahrain, Egypten vs. Marocko, Kroatien vs. USA
16/1 Montenegro vs. Chile, Iran vs. Spanien, Slovenien vs. Frankrike, Polen vs. Saudiarabien, Brasilien vs. Kap Verde, Sverige vs. Uruguay, Sydkorea vs. Island, Portugal vs. Ungern,
17/1 Nordmakedonien vs. Argentina, Nederländerna vs. Norge, Algeriet vs. Tyskland, Qatar vs. Serbien, Belgien vs. Bahrain, Tunisien vs. Danmark, USA vs. Egypten, Kroatien vs. Marocko
18/1 1A vs. 3B, 1B vs. 2A, 3A vs. 2B, 1C vs. 3D, 1D vs 2C, 3C vs. 2D
19/1 1E vs. 3F, 1F vs. 2E, 3E vs. 2F, 1G vs. 3H, 1H vs. 2G, 3G vs. 2H
20/1 2A vs. 3B, 2B vs. 1A, 3A vs. 1B, 2C vs. 3D, 2D vs. 1C, 3C vs. 1D
21/1 2E vs. 3F, 2F vs. 1E, 3E vs. 1F, 2G vs. 3H. 2H vs. 1G, 3G vs. 1H
22/1 1A vs. 1B, 2A vs. 2B, 3A vs. 3B, 1C vs. 1D, 2C vs. 2D, 3C vs. 3D
23/1 1E vs. 1F, 2E vs. 2F, 3E vs. 3F, 1G vs. 1H, 2G. vs 2H, 3G vs 3H
25/1 Kvartsfinaler
27/1 Semifinaler
29/1 Final

 

Att förvänta sig av Sverige

Sverige tog som tidigare nämnt EM-guld förra året. Vi kom in i den turneringen som något otippade guldmedaljörer, minst sagt. Dock var det en otrolig laganda, kvalité när det gällde samt med marginalerna på vår sida som vi slutligen kunde ställa oss längst upp på pallen.

Det som är mest imponerande med det svenska landslaget i handboll just nu är den lagsämja som tycks råda mellan de robusta grabbarna på planen. Vi spelar för varandra i alla lägen, med uppoffrande försvarsspel och kampanda i anfallen. Om samma lojalitet till lagkamrater, tränarstab och nation än består i våra killars hjärtan, kan detta VM bli en succésaga för svensk handboll!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen