fbpx
Connect with us

Paris Saint-Germain

Emery avslöjade att han lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen

Publicerad

on

Sedan Nasser Al-Khelaifis storsatsning – Paris Saint-Germain – slogs ut ur Champions League av Real Madrid har det spekulerats kring att tränaren Unai Emery kommer lämna sin post efter säsongen. Nu bekräftar tränaren själv att fallet blir så.

Tidigare idag höll den spanske tränaren, Unai Emery, en presskonferens inför söndagens ligamatch mot Guingamp där han släppte den väntade nyheten: detta blir hans sista säsong i Paris.

– Vi höll ett möte mellan tre vänner (Al-Khelaifi, Antero och Emery själv) där vi beslöt att det var det bästa för alla. Jag lämnar klubben med respekten i behåll och en bra relation till alla, sa Unai Emery på presskonferensen.

Ett gemensamt beslut

Mötet Emery pratar om hölls mellan Nasser Al-Khelaifi (ägare), Antero Henrique (sportchefen) och han själv. Emerys kontrakt går ut i juni och klubben såg ingen anledning till att förlänga spanjorens kontrakt.

Ägaren Al-Khelaifi har inte hemlighållt att syftet med sin investering är att göra PSG till en av Europas största klubbar.

För att bli en av de största måste man vinna sig den respekten, inte minst genom att ta sig långt i Champions League och kanske allra helst vinna hela turneringen, vilket är något Emery har misslyckats med under sin tid i klubben.

Möjliga ersättare

Den franska pressen har spekulerat vilt kring vem som ska bli den utvalde att kliva in och ersätta Emery på tränarposten. De tre hetaste namnet har varit tysken Thomas Tuchel, italienarna Antonio Conte och Max Allegri.

Emery verkar å andra sidan vara på väg att skriva ett kontrakt med La Liga-klubben Real Sociedad.

Lämnar efter två säsonger

Emery tillträdde som tränare för PSG 2016 och lämnar endast två säsonger senare. Det var främst hans framgångar med Sevilla som gjorde honom till en het kandidat för jobbet från första början.

Väl i Paris kammade Emery hem en ligatitel, en fransk cup, två ligacuper och två franska supercuper.

Trots totalt sex titlar under sina två säsonger i klubben, ses Emerys sejour som misslyckad av många kritiker. Det är de smärtsamma uttågen ur Champions League mot både Barcelona och Real Madrid som kritikerna har fastetsade i näthinnorna när de pratar om Emery.

 

Managed By Sportpanelen