fbpx
Connect with us

Jurgen Klopp: ”Spring – annars dödar jag er!”

Publicerad

on

Liverpool slog Crystal Palace med 0-2 borta på Selhurst Park inför 25,750 åskådare.

Två sena mål

Liverpool tog ledningen med 0-1 i slutminuterna av första halvleken efter att James Milner placerade in en straffspark. I slutet av andra halvleken såg det ut att inte bli några fler mål innan Saido Mané avslutade en kontring i 93′ med att runda Wayne Hennessey i Crystal Palacemålet. Innan dess hade Crystal Palace kämpat tappert sedan 75′ med en man mindre efter att högerbacken Aaron Wan-Bissaka såg sig tvingad till att fälla Mohamed Salah i ett friläge.

Trots att Liverpool ägde matchbilden var Crystal Palace långt ifrån ofarliga. Närmast ett mål var man i mitten av första halvleken då Andros Townsend prickade ribban med ett långskott. Som vanligt var Wilfried Zaha farlig och tvekade inte på att skapa sig lägen på egen hand.

”Run or i will kill you”

I intervjun efter matchen hyllade Liverpools tyske manager, Jurgen Klopp, sitt lag, som inte slutade springa trots trötta ben och lite tid kvar av matchen.

I dessa tillfällen, när orken är låg, behöver kanske spelarna lite hjälp av en arg manager. ’Run or I will kill you’, och det gjorde de med en fantastisk kontring, sa managern Jurgen Klopp efter matchen.

Titelutmanare

Det råder inget tvivel om att Manchester City är klara favoriter till att vinna Premier League för andra året i rad. Dock nämns Liverpool som de starkaste titelutmanarna i år av de flesta experterna. Enligt Klopp har han inte hunnit tänka så långt framåt, utan

Det är väldigt tidigt. Ärligt talat bryr jag mig inte särskilt mycket. Vi tävlar inte med andra Premier League-lag varje helg. Jag var inte 100% säker på att vi skulle göra mål under första halvleken.

Du måste ta det som det kommer och utmana på riktigt, spela fult, göra allt det där. Vårt mål är att vara en svår motståndare.

Det är överdrivet att säga något efter två matcher. Ni kan diskutera hur nu vill.

– Jurgen Klopp om Liverpools titelchanser i år.

Matchinfo Crystal Palace – Liverpool:

Slutresultat: 0-2.
Målskyttar: James Milner (45′), Saido Mané (93′).
Bollinnehav %: 43-57.
Skott: 8-16.
Hörnor: 5-7.
Kort: Patrick van Aanholt (gult – 45′), Trent Alexander-Arnold (gult – 52′), Aaron Wan-Bissaka (rött – 75′).

Åskådare: 25,750.
Domare: Michael Oliver.
Arena: Selhurst Park.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen