fbpx
Connect with us

E-sporten är här för att stanna

Publicerad

on

EA Sport epsorts event

Idag är e-sporten ett av de hetaste ämnena i media och i sportens värld. Enligt den svenska e-sportföreningen är e-sport en förkortning av elektrisk sport och fungerar som ett samlingsnamn för de tävlingar som utförs i en virtuell miljö.

EA Sport epsorts event

Betting på E-sport

E-sport växer ständigt och värdet blir högre precis som prispotter, streams och turneringar. Det är inte bara sporten i sig som växer utan det gör även tittarsifrorna.

Vi i Sverige är generellt sett bra på e-sport och har blivit något bortskämda med att Sverige vinner tävlingar världen över. Det är inte bara ökat intresse i form av åskådare utan det har även väckt intresse hos olika spelbolag som numera tillhandahåller e-sports betting.

När det kommer till betting fungerar odds hos Hajper i princip på samma sätt som vid betting för traditionella sporter. Har du tidigare erfarenhet av att spela på odds är det inga problem att betta på E-sport.

Vanligt förekommande odds för E-sport

  • Matchvinnare: Detta är det enklaste och vanligaste oddset du kan spela på . Satsar du 100 kronor på att lag A vinner över lag B och oddset ligger på 1.85 innebär det att du får tillbaka totalt 185 kronor om lag A vinner.
  • Rundhandikapp: Detta har blivit ett populärt sätt att betta på eftersom det ofta ger något högre odds. Satsar du 100 kronor på lag A -6.5 mot lag B innebär det att lag A måste vinna med fler än 6.5 rundor. Till ett odds på 2,50 innebär det att du får tillbaka 250 kronor.
  • Karthandikapp: Är samma koncept som rundhandikapp men det handlar om antal kartor istället. Väljer du att satsa 100 kronor på lag A +1.5 karthandikapp mot lag B till ett odds på 1.90 innebär det att lag A måste vinna minst en karta. Resultatet kan bli att du vinner 190 kronor

två som spelar esport

E-sportens framgångar

Enligt Newzoo, har e-sportens det senaste året ökat till mer än $493 miljoner och har en årlig ökning på 52%.  Det finns mer än 148 miljoner e-sport fantaster som troget följer sporten. Ytterligare 144 miljoner tillfälliga tittare finns när det kommer till de internationella eventen.

Enligt BuisnessInsider är e-sportmarknaden numer värt kring 1,6 miljarder kronor. De mest populära spelen är bland annat League of Legends, Dota 2, Counter-Strike  samt Call of Duty.

Fler och fler stora företag har klivit in som sponsorer inom e-sport såsom Coca-Cola och Red Bull. Något som vi oftare och oftare kan se är att högt rankade sportlag involverar sig och köper upp e-sportlag. Stora lag som Manchester City och West Ham united har involverat sig i E-sport genom att sätta ihop turneringar för olika E-sportlag.Man kan även hitta berömda sportstjärnor i branschen som exempelvis Shaquille O’Neal, Alex Rodriguez, Jimmy Rollins med flera.

Sammanfattning

Från att ha varit en okänd mindre populär sport har idag E-sporten blivit erkänd som en riktig sport. Det är mer populärt än någonsin och är värt enormt mycket pengar. Både kända bolag, stora sportbolag och kändisar är engagerade i branschen. Är du ett fan av e-sport kanske du ska satsa på betting.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen