fbpx
Connect with us

Världens mest populära videospel

Publicerad

on

en person som spelar videospel

Datorspel, videospel eller TV-spel är spel som du spelar med hjälp av en dator. Själva datorn kan vara just en dator men det kan även vara en mobiltelefon, en slot eller en form av spelkonsol. Tillsammans med spelets operativsystem och utrustning kallas detta för spelets plattform.

en person som spelar videospel

Utvecklingen

Det är i slutet av 50-talet och under hela 60-talet som vi ser början på den tekniska utvecklingen. Det finns några enkla prototyper till datorspel från denna perioden och de utvecklades av datorkunniga personer på universitet runt om i världen. Datorspelen gjordes alltså av folk på universiteten och tillverkades inte till någon försäljning.

Man hade först inga planer på att skapa datorspel eftersom datorer var stora och så dyra att inte många hade råd att köpa en. Istället försökte man ta fram spelkonsoler som man kunde koppla till en bildskärm. 1972 lanserades Home TV Games av Magnavox där man använde sig av en enkel elektronik för att komma ner i pris, spelboxen kopplades till en Tv-skärm

Under 70-talet lanserades den första spelautomaten där spelaren betalade med mynt. Det var inte förrän 1980- talet som datorspelen slog genom. Sommaren 1983 lanserades Nintendo med klassiska spelen som Super Mario och Donkey Kong. Även SEGA dök upp några år efter.

Under 1990-talet ökade även datorspelen i popularitet i takt med att datorerna blev bättre. Samtidigt som datorspelen blev mer avancerade utvecklades även TV-spelkonsolerna och Playstation började konkurrera med Nintendo.

Populära videospel idag

I takt med tekniken gått framåt blev det även möjlighet att spela mer avancerade videospel såsom de populära spelen idag. Några exempel är Minecraft, Fortnight, World of Warcraft, Dota 2 och Counter Strike.

Även online kan du idag hitta videospel i form av slots i form av olika tema, funktioner och spännande grafik. Upptäck det stora spelutbudet hos sidor som till exempel Lyllo.

Slots med sporttema

För sportfantasterna som både gillar sport och slots är det inga problem. Det finns många slots som har ett sporttema.

Amerikansk fotboll spelare

Bicicleta: Bakom denna slot står den svenska speltillverkaren Yggdrasil Gaming. RTP ligger på 96,4 % och i spelet finns spännande funktioner som wild, scatter och free spins. Men den stora spänningen får vi nog ändå säga är jackpotten. Temat i spelet är fotboll och här hittar du fotbollar, animerade fotbollsspelare och de fyra färgerna från en kortlek som är omgjorda till fotbollstema.

Rugby Star: Brittiska Microgaming ligger bakom denna slot. Här finns det inte mindre än 243 olika vinstlinjer. Kombinera kunskaperna om ruby med casino. Hjulen är fyllda med olika symboler med temat Rugby och i bakgrunden ser du en fin rugbyplan.

Basket star: Även denna slot kommer från Microgaming och även denna slot har 243 vinstlinjer. Den spelas på fem hjul och tre rader. Sloten har olika basketsymboler som fyller hjulen. Basketbollen fungerar som wild och ersätter andra symboler.

Football champions cup: NetEnt står bakom denna slot med fotbollstema. Lyckas du med tre scatters aktiveras en free spins turnering som kommer att fungera som en straffläggning. Varje runda free spins är en fotbollsmatch och vinner du går du vidare till nästa runda. Totalt finns det sex rundor.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen