Connect with us

Spelarbetyg: Mané visar vägen när Liverpool tog sig till final

Publicerad

on

Nu är det klart! Liverpool kommer att resa ner till Kiev för att möta Real Madrid i Champions League-final. Efter totalt 7-6 (!) över två möten, lämnar dock försvarsprestationen mer att önska inför finalen den 26 maj.

Liverpool tog ledningen i den nionde minuten genom Sadibo Mane. Kort därefter lyckades dock Roma kvittera genom ett snöpligt självmål signerat James Millner. Innan paus lyckades dock Liverpool trycka in 1-2 genom Georgino Wijnaldum och matchen tycktes avgjord.

Roma lyckades på något sätt få lite liv i matchen när Edin Dzeko gjorde 2-2. Romas anstormning fick dock vänta och det italienska huvudstadslaget såg ut att hänga rejält med huvudena efter ett antal missade halvchanser.

I den 86e minuten väckte dock Radja Nainggolan liv i Stadio Olimpico med sitt 3-2 mål. På övertid lyckades även Roma få en straff efter en hands på Ragnar Klavan och samme Nainggolan tryckte stenhårt in bollen i nät bakom Loris Karius.

Dock blåste domaren av matchen direkt efter avsparken och saken var biff. Liverpool kommer att spela final mot Real Madrid den 26 maj. Här kommer våra spelarbetyg från matchen:

Spelarbetyg från matchen:

Karius: 6️⃣
Stabil i spelet med fötterna och luften. Otur i ett par situationer, inte mycket att göra på Milners självmål, en retur där han kommer ut och täcker allt i princip förutom krysset. Resten inte mycket att snacka om samt ett par viktiga räddningar.

Trent: 5️⃣
Tillför mycket offensivt och gör mycket bra defensivt också men går bort sig ett par gånger på en längre boll som resulterar i farligheter allt för ofta.

Lovren: 7️⃣
Stabil hela matchen både på huvudet och med fötterna. Kan inte hjälpa att den går på Milners huvud tyvärr.

Van Dijk: 7️⃣
Stabil hela matchen precis som Lovren men upplever han något loj stundtals. Känns som att han inte helhjärtat går in och försöker blockera skott likt Dzekos mål på Karius retur.

Robertson:8️⃣
Matchens spelare tillsammans med Mané ikväll. Är inte bara en slitvarg utan bolltryg, brytningssäker osv. Helt enkelt VÄRLDSKLASS i matchen. Riktigt bra tryck i steget också!

Henderson: 6️⃣
Är solid på mitten och toppar detta med några viktiga byten. Gör inget dåligt ikväll.

Milner: 6️⃣
Precis som Henderson, solid, säker och lugn. Gör sällan en dålig kväll.

Wijnaldum: 7️⃣
Har växt sen inhoppet senast, kom in förra veckan och tillförde allt. Idag, ja detsamma. Bra defensivt och bra med boll. Toppar med sitt första mål på bortaplan någonsin.

Salah: 6️⃣
En ganska svår match för Salah som inte riktigt kom loss som han ville. Jobbade bra och var ändå ett hot genom att bara röra bollen. Har 3 växlar till!

Firmino: 7️⃣
Sliter enormt och i en match som denna tillför han så otroligt mycket defensivt. Toppar sin prestation genom att ständigt vara ett offensivt hot också.

Mané: 8️⃣
Var bäst idag. Gjorde nästan lite som han ville ett tag under matchen och har oerhört bra offensiva kvaliteter, vilket vi redan visste. Tillför även mycket defensivt med sitt hemjobb.