fbpx
Connect with us

Jurgen Klopp: ”Zidane är bättre”

Publicerad

on

På Liverpools sista presskonferens inför matchen fick tränaren Jurgen Klopp samt spelarna Jordan Henderson och Virgil van Dijk svara på en del frågor.

Jurgen Klopp

Inför finalen fick Klopp en del frågor angående sin rival – Zidane. Bland annat vem av de två som han skulle säga är bäst, varpå han ödmjukt svarade:

– ”Jag kommer alltid att välja Zidane. Han var en bättre spelare och han är en bättre tränare. Jag har inga problem med att erkänna det. Mycket kan hända, vi respekterar Real Madrid  men vi tror på oss själva.“
– “Många människor kan tro det (att Zidane inte vet vad han gör som tränare), men det gäller även mig. Det är roligt, att två som inte har någon aning om vad de gör når hela vägen till final (skratt). Zidane är enligt mig en av de fem bästa spelarna någonsin. Han har möjlighet att vinna sin tredje Champions i följd, något som aldrig någonsin har skett. Han är lysande, han var det som spelare och nu som tränare. Hans spelare fungerar som ett schweiziskt urverk. Det är en fantastisk fotboll de spelar. De är kaotiska när de måste vara det. Men det uppstår alltid en chans för motståndaren tillslut. Zidane är en krigare, när du föds i Marseille måste du vara det. Det syntes inte riktigt när han spelade för han var så bra… Han blir irriterad när ni frågar honom om han inte är hungrig. Samma sak gäller mig, jag kommer från en liten by i Tyskland.”
Angående sin filosofi sa Jurgen Klopp följande:
– “Jag har aldrig funderat över min filosofi. Vi anpassar oss hela tiden efter vår kommande motståndares nivå. Vi försöker alltid att spela den formen av fotboll som är bäst lämpad för våra spelare. Nu borde vi egentligen förbereda oss för det är inte mycket tid kvar. Imorgon kommer vi visa vad vi har lärt oss och alla detaljer vi känner till om Real Madrid. Det är möjligt, men framför allt måste vi utnyttja våra främsta styrkor och anpassa oss efter vad motståndaren kommer med. Det är 50-50.”
Jurgen Klopp sa att matchen var “50-50”, men när han fick frågan om ifall Real Madrids erfarenhet kunde påverka matchens utfall svarade han:
“Ögonblicket innan matchen kommer Madrid säkert ha mer självförtroende än oss men det är ingen fara för att matchen är längre än ett ögonblick. När vi analyserar deras matcher säger vi “De är verkligen starka”. Men de har aldrig spelat mot oss. Vi är ett bra lag och vi har det i vårt DNA att vinna stora saker. Vi är här för att vi är Liverpool. Vi har gjort mest mål i Champions, vi har nått exceptionella resultat… Deras erfarenhet ger de en stor fördel, självklart, men erfarenheten hjälper inte i alla matcher. Vi måste ställa till det för de så mycket som möjligt. Vi kan inte försöka spela deras spel. Taktiken är där för att reducera motståndarnas kvalitet och få ner de på vår nivå.”

Jordan Henderson & Virgil van Dijk

Jordan Henderson fick frågan om hur det känns att försöka fylla ut Liverpools före detta kapten – Steven Gerrards – skor:

– “Det handlar inte om mig. Det handlar om laget. Vi tror på vår historia. Vi har gjort det jätte bra och nu vill vi ta ett till kliv. Vi vill göra det bra och vinna Champions.”

Angående en revolutionen i Liverpool sa Jordan Henderson följande:

– “Vi kan utnyttja erfarenheten efter finalförlusten mot Sevilla. Vi har använt oss av den för att ta oss vidare. Men det är viktigt att börja vinna trofféer och vi vill att den första ska komma imorgon.”

 

Virgil van Dijk fick frågan om hur hans första period i klubben har varit:

– “Hela klubben har hjälpt mig mycket sedan första dagen. De bra resultaten vi har nått hjälper också. Anfield är mitt hem och jag älskar att spela här. Klubben förtjänar att vara i final. Hoppas att det går bra. Att vinna Champions finns i Liverpools DNA och vi är på god väg att lyckas med det.”

Den viktigaste matchen i hans liv:

– “Det är den mest speciella. Vi ser fram emot den. Ända sen vi blev klara för final har vi längtat till matchen. Vi får se om vi lämnar Kiev med en triumf att fira.”
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen