fbpx
Connect with us

Officiellt: Storstjärnan förlänger med Liverpool

Publicerad

on

Liverpool meddelar via sina officiella medier att Mohamed Salah har skrivit på ett långtidskontrakt. 

Fem nya år

Det nya kontraktet kommer att sträcka sig över fem år (till 2023) och inkluderar en hittills okänd, men rapporterad kraftig, löneökning. Enligt många medier kommer Salah att bli den bäst betalde i Liverpool i och med sitt nya kontrakt.

Liverpool valde att agera snabbt när Egypten åkte ut ur VM och inledde kontraktsförhandlingarna. Efter Salahs succésäsong har spelaren kopplats ihop med de allra största klubbarna, till exempel Real Madrid och Barcelona. Om de fortfarande är intresserade blir de tvungna att sätta sig vid förhandlingsbordet med Liverpool då det nya kontraktet inte innehåller någon utköpesklausul. Liverpool har alltså rätten att värdera Salah hur högt de vill ifall någon av de stora klubbarna skulle komma och knackar på dörren för att fråga efter Salah.

Fin debutsäsong

Salah gjorde sin debutsäsong i Liverpool i fjol efter att tidigare ha representerat lag som Roma och Chelsea utan att ha lyckats slå igenom på den högsta nivån. Under sin första säsong för Liverpool slog Salah Premier Leagues målrekord och spekulerades således kunna utmana Cristiano Ronaldo och Leo Messi om Guldbollen. Bibehåller Salah sin form från i fjol under hösten kan han fortfarande bli högst aktuell för priset. Vem Guldbollen går till får vi reda på vid årsskiftet.

Nöjd Jurgen Klopp

Liverpools tyske coach Jurgen Klopp uttryckte sin tillfredsställelse kring kontraktsförlängningen och likaså

– ”Jag tycker att man bör se den här nyheten för vad det är: att visa uppskattning till en person som både har betett sig bra och bidragit enormt till klubben och kommer att göra det även nästa säsong. Det bevisar två saker: att han tror på Liverpool och att vi tror på honom”, uttryckte Jurgen Klopp i samband med att nyheten offentliggjordes.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen