fbpx
Connect with us

Allt inför Manchester-derbyt!

Publicerad

on

Till lördagens Manchester-derby kommer vi få se två lag som har stött på diverse motgångar på sistone. Manchester Citys Europadröm hänger löst och Manchester United har spelat bort sig själva från de två stora turneringarna.

Manchester City…

…Kommer till matchen efter att ha blivit rejält tilltvålade av Jurgen Klopps Liverpool i Champions League trots att de ljusblå sågs som klara favoriter inför matchen. Om det ser mörkt ut för Pep Guardiolas gäng i Europaspelet så kan vi konstatera att det ser desto ljusare ut i ligaspelet:

Premier Leagues top 4:

1. Man. C 84
2. Man. U 68
3. Liverp. 66
4. Totten. 64


10x PÅ CITY

Omgångarna till City officiellt koras till engelska mästare 2017/18 börjar bli allt färre och vad vore skönare än att sätta det definitiva hugget i ligan mot just derbykonkurrenterna Manchester United?

Manchester United…

…Har inte haft den säsongen de hoppades på under förra sommaren. Uttåg ur Champions League efter att ha varit favorittippade mot Sevilla och trots att man ligger på en andra plats i ligan så skulle nog inte ens den skickligaste matematikern våga satsa en större slant på att United kommer ta hem ligan. Trots att laget inte befinner sig där man hade räknat att befinna sig vid det här skedet av säsongen får man inte sänka armarna för att då riskerar man att bli omsprungen av både Liverpool och Tottenham. Den enda reella titelchansen United har är FA-cupen där man ställs mot Tottenham senare i april månad.

Trupperna

Manchester City

Sergio Aguero har varit skadad de senaste matcherna och Guardiola berättade att Aguero kommer att testas under fredagen för att se om han är i skick för att delta i derbyt.

John Stones och Fabian Delph var tillgängliga till CL-matchen mot Liverpool senast en satt på bänken hela matchen och räknas därav vara helt återställda efter sina respektive skador. Benjamin Mendy är givetvis fortfarande långt från matchform.

Manchester United

Mourinho bekräftade under en presskonferens inför matchen att han har nästintill en full trupp till hands inför matchen. Den ende skadade är Sergio Romero som slog ihop med Diego Costa under träningslandskampen mellan Spanien och Argentina.

Phil Jones, Marcos Rojo och Ander Herrera har alltså återgått till full träning och står tillgängliga för Mourinho.

Tidigare möten

Tidigare möten mellan Manchester City – Manchester United:

2017-12-10 Manchester United – Manchester City 1:2 (Premier League).
2017-04-27 Manchester City – Manchester United 0:0 (Premier League).
2016-10-26 Manchester United – Manchester City 1:0 (Ligacupen).
2016-09-10 Manchester United – Manchester City 1:2 (Premier League).
2016-03-20 Manchester City – Manchester United 0:1 (Premier League).

Sett till de senaste mötena har det varit väldigt jämt mellan lagen på sistone. City drog det längre strået senast efter att ha spelat ut United under större delen av matchen. Hur matchen utvecklar sig denna gång återstår att se.

Kan Mourinho utnyttja att Guardiolas mannar kommer halvt skadeskjutna till matchen efter snytingen de åkte på i veckan av Liverpool?
Klarar Guardiola av att motivera sitt gäng att ställa om efter senast och ta en totalt avgörande seger i derbyt i ligan?

Matchen

Kampen kommer att äga rum på Manchester Citys hemmaplan: Etihad Stadium som förväntas vara fullsatt. Domare till matchen blir den rutinerade Martin Atkinson & co.

Möjlig elva för Man. U:

De gea; Valencia, Bailly, Smalling, Young; Matic, Pogba, Lingard, Mata, Sanchez; Lukaku.

Romelu Lukaku blev utnämnd till månadens spelare för mars månad och kommer ha stora förväntningar på sig av fansen. Även Alexis Sanchez såg ut att få det att lossna senast mot Swansea.

Möjlig elva för Man. C:

Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Delph; De Bruyne, Fernandinho, Gundogan; Sterling, Aguero, Sane.

Guardiola medgav att han kanske inte borde ha bänkat Sterling senast mot Liverpool, således förväntas Sterling spela från start på lördag. Även Delph satt på bänken senast och förväntas få speltid. Om Aguero är redo för spel kan han mycket väl avlasta Gabriel Jesus som har matchats tätt efter sin återkomst från skadan.

Matchen spelas på lördag den 7:e april 2018, klockan 18:30 och kommer att sändas Viasat Sport Premium samt på Viaplay.

För att höja spänningen ytterligare inför ligafinalen, väljer nu LeoVegas att höja oddset rejält för alla nya kunder på en seger för Manchester City. Alla nya kunder som väljer att ta del av kampanjen hela 10 gånger pengarna – HELT UTAN OMSÄTTNINGSKRAV. Till exempel sätt in 50 kronor och få 500 kronor i cash vid vinst.


Så här gör du för att ta del av kampanjen:

 • Skapa ett konto på LeoVegas genom denna länk eller knappen nedan.
 • Spela 50 kr på att Man City vinner.
 • Vinner Man City matchen så får du din vinst utan omsättningskrav!

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en ny kund hos LeoVegas
  • Endast länkarna ovan gäller för erbjudandet
  • Vinster kommer att betalas som KONTANTER.
  • När spelet läggs kommer de vanliga oddsen visas på sidan, de boostade oddset på 10.00 kommer visas när spelaren valt korrekt marknad på sin spelkupong. Det är upp till spelaren att försäkra sig om att oddsboosten aktiverats på kupongen innan spelet läggs.
  • LeoVegas generella villkor och regler gäller
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen