fbpx
Connect with us

Officiellt: Antoine Griezmann nobbar Barcelona

Publicerad

on

Följetången om Antoine Griezmanns vara eller icke vara i Atletico Madrid framöver har äntligen fått ett slut, för tillfället.

Atletico Madrid-supportrarna kan pusta ut. Lagets stora fixstjärna – Antoine Griezmann – annonserade tidigare att han nobbar Barcelona och tänker stanna kvar i Atletico Madrid i ett tag framöver.

Det var via en kort, biografisk, mini-dokumentär som Griezmann satte ord på hur han upplevt den gångna säsongen med all dess framgång och motgång. Spelaren beskrev bland annat hur frustrerad han är efter två finalförluster i Champions League samt sin starka önskan att vinna turneringen.

– ”Jag vill vinna Champions för det fattas något hos oss för att vinna titlar. Man kan tro att det är otur efter två finaler, men det är inte otur, något har saknats. Och i ligan är vi alltid tvåa eller trea, något saknas. Vad som får mig att tveka (på att lämna klubben) är att om de hämtar hit rätt spelare kan vi vinna Champions och bli historiska”, uttryckte Antoine Griezmann då han övervägde Barcelonas erbjudande.

Barcelonas erbjudande

Det har spekulerats i flera månader om att Barcelona var villiga att betala klausulen som var inkluderad i spelarens kontrakt. Summan på klausulen sägs ha legat på € 100m och efter den 30e juli skulle den höjas till ungefär det dubbla.

Barcelona erbjöd Griezmann möjligheten att hoppa på deras framgångståg och därmed öka sina chanser att uppfylla sin önskan att vinna Champions League. Griezmanns önskan att vinna Champions League, till vilket pris som helst, är trots allt inte starkare än hans önskan att vinna turneringen MED Atletico Madrid. Bland hördes hans fru ge honom sin syn på saken:

– ”Om du vinner med Atletico blir du historisk. Vinner du med Barca blir du en i mängden”, sa Antoine Griezmanns fru.

Slutbeskedet

I slutet på säsongen ryktades det att Griezmann skulle ha avslöjat för sina lagkamrater att han hade tänkt stanna kvar. Dock hade nyheten inte nått ut till media än, som fortsatte skriva att han förhandlade med Barcelona, vilket ledde till att Atletico Madrids egna supportrar buade ut honom.

Slutligen började Griezmann styra oss i den riktning han hade valt att gå:

”Klubben anstränger sig för att hämta storspelare och jag kan inte hålla mig längre. Jag vill bara berätta för folket att jag tänker stanna”

Tillslut kom vad vi alla hade väntat på, slutbeskedet. Översatt på svenska yttrade han orden: ”Jag har bestämt mig för att stanna”

Kontrakt

Inget nytt kontrakt är påskrivet av Griezmann än, men det sägs vara på god väg. Likaså gäller nyförvärv till klubben, som Griezmann uttryckte skulle komma. Det sägs att Griezmanns landsmän Lemar och Sidibé från Monaco endast är detaljer från att skriva på kontrakt med Atletico Madrid.

 

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen