fbpx
Connect with us

Allt inför dagens glödheta möte mellan Manchester City och Chelsea

Publicerad

on

Etihad Stadium bjuder på toppmöte när favoriterna till att vinna Premier League-titeln i år, Manchester City, tar emot de regerande mästarna, Chelsea, som är på jakt efter livsviktiga poäng i racet om en direktplats till Champions League nästa säsong.

Det pratas om att det är det sista riktigt svåra motståndet för Pep Guardiolas Manchester City i promenaden mot ligasegern. Manchester City ligger för tillfället på en komfortabel förstaplacering i ligan. Hela 22 poäng och fyra positioner längre ner i tabellen finner vi Antonio Contes Chelsea som för tillfället placerar sig på en högst okomfortabel femteplats. För att Chelsea ska kunna nå Champions League nästa säsong måste man jobba ikapp fem poäng på Tottenham som håller den sista Champions League-platsen i skrivande stund.

Tabellen:

  1. Man. City       75
  2. Liverpool       60
  3. Man. United  59
  4. Tottenham    58
  5. Chelsea        53

Att döma från tabellen är det två lag som lever i två vitt skilda verkligheter som ställs mot varandra. Chelsea är hårt piskade att vinna då det inte finns utrymme för ytterligare poängtapp efter den senaste förlusten mot Manchester United i den föregående omgången. Manchester City har däremot jobbat ihop en trevlig poängbuffert under säsongen och det råder en till synes harmonisk stämning över laget. Med så mycket som 15 poäng ned till närmaste konkurrent i tabellen vore det inte hela världen om man inte skulle vinna mot Chelsea bortsett från att självförtroendet skulle kunna få sig en liten törn.

Något som dock kan tyckas tala smått mot Manchester City är att man har en Champions League-match som väntar på onsdag mot Basel. Som bekant brukar täta matcher å ena sidan innebära en hel del rotationer men å andra sidan ordnade Manchester City ett stabilt 4-0 övertag mot Basel i första omgången, så Guardiola lär inte känna sig alltför manad att spara på krutet mot Chelsea. Något som däremot talar alltmer till Chelseas fördel är att Manchester City spelade två matcher mot Arsenal inom loppet av fyra dagar under den gångna veckan, varav det första mötet var en final i Ligacupen. Detta medan Chelsea har haft hela sex dagar att återhämta sig från förlusten senast mot Manchester United. Med andra ord är det slagläge för Chelsea mot Manchester City nu när man har haft enklare spelschema, vilket kommer passande i ett skede då man befinner sig med kniven mot strupen. En förlust skulle svida betydligt mer för Chelsea än för Manchester City då man skulle hamna i en oerhört stressfull situation inför slutskedet på säsongen.

Tränarna inför matchen

Guardiola inför matchen: “Jag var nöjd med vinsten mot Arsenal, men inför matchen mot Chelsea kommer jag att visa spelarna de sista 10 minuterna av första halvleken och de sista 20 av andra halvleken från den matchen för om vi hade spelat så i Champions League hade vi blivit utslagna”.

Guardiola om Conte: “Han introducerade ett nytt sätt att anfalla på med fem försvarare – ett nytt system. Många lag – inklusive Arsenal – försökte imitera det. Taktiskt är han en mästare, han gjorde det lysande med Italiens landslag och jag är väldigt säker på att Conte kommer att lämna någonting efter sig för engelsk fotboll”.

Conte inför matchen: “När man ställs mot en så stark motståndare måste man ha en taktisk plan på hur de ska stoppas, annars riskerar man att förlora stort. Det är väldigt svårt men samtidigt måste vi försöka hitta deras svagheter i laget och jobba på att utnyttja de. Det är inte lätt att finna brister i Man City men vi måste försöka hitta det bästa sättet att spela mot de”

Contes syn på skillnaden mellan sitt lag och Peps: “Jag tyckte alltid att Man City var ett fantastiskt lag förra säsongen men efter en säsong fick managern förstärka sin start 11 med högre kvalitet, och det här är resultatet”.

Conte om Morata: “Han måste jobba för att hitta sin bästa form efter ryggskadan. Han måste ha tålamod, vi måste ha tålamod men det viktigaste för honom är att fortsätta att jobba”.

Heta spelare just nu

Manchester City: Belgaren Kevin De Buyne besitter alla egenskaper att avgöra en match på egen hand då han har varit bland de vassaste spelarna på offensiv planhalva i världen under de senaste säsongerna. Allra hetast just nu i Manchester City är dock anfallaren Kun Aguero som endast behöver ett mål till för att nå ännu en milstolpe i Manchester Citys historieböcker. Det räcker med en fullträff för Kun Aguero för att nå mål nr.200 i Manchester City. Att Aguero har gjort fem mål på de fyra senaste matcherna mot Chelsea får det nog att vattnas än mer i argentinarens mun inför toppmötet.

Chelsea: Det är ingen hemlighet att Eden Hazard är Chelseas stora profilspelare. Med sin fart, teknik och kreativitet är han alltid ett potentiellt hot för motståndarnas försvarare. Dock är det brassen Willian som sitter på den finaste formkurvan just nu. Efter att ha varit stekhet och fått med sig ett fint mål i Champions League-matchen mot Barcelona följde Willian upp insatsen med ett fint avslut i mål mot Manchester United i matchen direkt därpå. Återstår att se om Willian lyckas bygga vidare på sin fina formkurva.

Saknade spelare

Manchester City: Fernandinho har en muskelskada och kommer således inte att delta, detsamma gäller långtidsskadade Mendy. Raheem Sterling drog tidigare på sig en knäskada och därav missade han de senaste matcherna men sägs vara redo för en comeback. Kyle Walker som byttes ut med en vadskada senast men är spelklar enligt Guardiola. Fabian Delph är avstängd.

Chelsea: Bakayoko och David Luiz saknas på grund av skador. Mittfältaren Ross Barkley har återhämtat sig från sin lårskada och finns således med i truppen, enligt Conte återstår det att se om han får plats på bänken mot Man City.

Fem senaste möten lagen emellan i Premier League

2017-09-30 Chelsea – Man City 0-1
2017-04-05 Chelsea – Man City 2-1
2016-12-03 Man City – Chelsea 1-3
2016-04-16 Chelsea – Man City 0-3
2015-08-16 Man City – Chelsea 3-0

Manchester City hemmaform: OVVVVV

Chelsea bortaform: FFFVO

Ta även del av vårt grymma erbjudande med Betfair inför matchen – 100% insättningsbonus upp till 1000 kronor.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med kampanjkoden ZSKACJ och sätt in minst 100 kr.
  • Välj vilken bonus du vill utnyttja, 100kr-1000kr.

Gå till kampanj

När: 2018-03-04 17:00.

Var: Etihad Stadium, Manchester.

Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen