fbpx
Connect with us

Klopp anser att Coutinhos flytt har hjälpt Liverpool

Publicerad

on

Jürgen Klopp tycker att hans Liverpool har blivit mindre förutsägbara sedan Phillipe Coutinho lämnade för Barcelona – eftersom att andra spelare har fått kliva fram och axla ett mycket större ansvar.

När den brasilianske landslagsmannen lämnade i januari, för en prislapp på drygt 1,5 miljarder, så var det många som förutspådde tuffa tider för Klopp och hans mannar. Så här i efterhand har dock resultatet varit tvärtom – väldigt positivt.

Sedan försäljningen av brassen har Liverpool producerat 24 mål framåt på nio matcher, med 6 vinster, en oavgjord och två förluster. Bland dessa innefattas segern mot Manchester City och krossen borta mot Porto.

”Phil Coutinho var en väldigt dominant faktor i vårt spel och när vi inte spelade som bäst så var det alltid en god idé att passa bollen till honom, kanske hade han en bättre idé.” säger Klopp till The Guardian.

Han menar även på att lag som har en sådan högkvalitativ spelare alltid lämnar ifrån sig ansvaret under en match, om det ser lite trögt ut. Att laget har förväntningar på att en enskild spelare ska lyfta fram hela laget.

”Om ni ser Barcelona befinna sig i en knepig situation och de spelar bollen till Messi – Det är en god idé och det skulle jag också göra i den situationen. Det var precis det vi gjorde mot Coutinho. Det finns ett exempel då vi spelade uselt och gav allt ansvar till honom. Tottenham borta. Vi förlorade med 4-1. Vi kan inte spela så längre.”

Sedan den förlusten mot Tottenham i Oktober, har Liverpool endast förlorat en match på 20 omgångar och som för närvarande ligger tvåa, en placering bättre än United som har en match mindre spelad.

”Det var uppenbart att när Phil inte spelade, så var vi tvungna att göra jobbet annorlunda. Vi vart tvingade att lägga ansvaret på flera spelare. En bra dag blir vi mer oförutsägbara om vi inte har en så dominant spelare i laget, men en annan dag kan vi komma att sakna en sån spelare.”

Klopp hoppas även att den galna formen på Roberto Firmino, Mohamed Salah och Sadio Mane ska få stjärnorna att vilja skriva på ett nytt långtidskontrakt med klubben, så att de kan bli en del av hans ”nya intressanta fotbollsprojekt” som han beskriver det. 

Ta även del av vårt grymma erbjudande tillsammans med Betfair inför Champions League: 100% insättningsbonus upp till 1000 kronor.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med kampanjkoden ZSKACJ och sätt in minst 100 kr.
  • Välj vilken bonus du vill utnyttja: 100-1000 kronor.

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen