fbpx
Connect with us

Zidane försvarar Benzema inför Eibar – Real Madrid

Publicerad

on

Precis som segerruset från Europa-framgångarna håller på att ebba ut och den normala, monotona dagordningen återigen börjar infinna sig är det dags att knyta på sig skorna igen och ställa upp mot de högtflygande baskerna från Eibar på Estadio Municipal de Ipurua.

För tillfället befinner sig Eibar på en åttonde plats i den spanska högstaligan, endast två poäng från en europaplats. Ledda av den välmeriterade Jose Luis Mendilibar har Eibar bland annat snott tre poäng från Valencia och likaså från Sevilla och Villarreal under säsongen. Än så länge har Eibar dock inte lyckats vinna över någon av de allra största giganterna i Spanien och detta är något som den före detta Real Madrid-spelaren Pedro León önskar att göra:

“Vi har tre magnifika år bakom oss. Eibar har lyckats bli ett stabilt mittenlag och får det att se enkelt ut, vilket är Mendilibars bedrift. Ännu har vi inte vunnit över någon av de största, men vi hoppas på att det sker nu på lördag.” – Pedro León, högerytter i Eibar.

Tränaren Mendilibar bekräftade under sin presskonferens hur han förväntar sig att laget ska agera på lördag:

“Vi kommer att spela med samma spelidé som alltid. Upp på offensiv planhalva, hög press. Vi är medvetna om att deras fart är mycket farlig. Vi får se vem som tar tag i taktpinnen.” – Jose Mindilibar, tränare för Eibar.

 

Som följd av Karim Benzemas relativt anonyma insats tidigare i veckan mot PSG kom en del frågor att handla om just honom under Zinedine Zidanes presskonferens. Häpnadsväckande hamnade den elegante tränaren i argumentation med en journalist som inte nöjde sig med Zidanes svepande svar kring Benzema-frågan :

-Är kritiken mot Benzema orättvis?

“Rättvis eller orättvis så har jag ingen åsikt, inget ändras. Jag är intresserad av hur han sliter, och det gjorde han bra. Jag hade velat att han skulle ha gjort mål, chanserna fanns men vi får ha tålamod och tänka på att han gjorde ett bra jobb för laget. Andra spelare klev fram och vi vann, resten är oviktig för mig”.

-Vad skulle du säga för att övertyga de som inte gillar Benzema?

“Jag behöver inte övertyga någon, det finns folk som kan fotboll och vet hur bra han är. Det finns andra spelare som folket gillar och ogillar. Nämn en annan spelare…”

-Isco, till exempel.

“Precis. Det finns de som gillar Isco och de som ogillar honom. Vi kan inte ändra på detta, det är så fotbollen och livet är […] Det stämmer att han [Benzema, red. anm.] är Real Madrids ‘nia’ och vi kräver mer av honom för att han inte har gjort så mycket mål på sistone, men han gör andra saker för laget och målet kommer komma”

-Har du sagt att den som tycker om fotboll måste tycka om Benzema?

“Ja. Tycker inte du om det?”

-Jag tycker om honom som spelare, men som anfallare föredrog jag Morata förra året.

“Dåså, det är din åsikt. Men Karim förtjänar att vara här punkt slut.”

Vidare fick Zidane frågan vad Bale behöver göra för att få spela mot de större lagen. På frågan svarade Zidane att det är normalt att Bale inte spelar varje match. Han pekade på att det finns många matcher att spela och ibland får man sitta på bänken. Zidane underströk att han inte har något emot Bale, utan ser honom som en fundamental pjäs i laget.

 

Inför matchen har Zinedine Zidane tagit ut en trupp på 18 man:

Målvakter: Navas och Casilla.

Försvarare: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo och Theo.

Mittfältare: Kroos, Modric, Casemiro, Asensio, Isco och Kovacic.

Anfallare: C.Ronaldo, Benzema, Bale och Lucas Vázquez.

 

Zinedine Zidane förväntas rotera en del i startelvan med tanke på det gångna matchschemat. Nacho och Theo förväntas spela samtidigt som Kroos, Isco och Bale förväntas ta del i startelvan. Förutom att rotera och ge alla spelare speltid är det viktigt för Real Madrid att plocka tre poäng och således fortsätta sätta press på Atletico Madrid i tabellen. Med Valencia hack i häl har Real Madrid absolut inte utrymme för ännu en besvikelse i ligan.

 

Fem senaste möten mellan lagen:

Real Madrid 3:0 Eibar

Eibar 1:4 Real Madrid

Real Madrid 1:1 Eibar

Real Madrid 4:0 Eibar

Eibar 0:2 Eibar

 

Eibars hemmaform: – W L W D L W

Real Madrids bortaform: – L W W D W D

 

Var: Estadio Municipal de Ipurua, Eibar, Baskien, Spanien.

När: 2018-03-10, 13.00.

Hur: Viasat Fotboll, Viaplay.

 

Managed By Sportpanelen