fbpx
Connect with us

Dani Ceballos närmar sig en återkomst till Arsenal 

Publicerad

on

Dani Ceballos Arsenal 

Mittfältaren Dani Ceballos, 24, kommer förmodligen tillbaka till Arsenal, genom att lånas ut av Real Madrid. Arsenals tränare, Mikel Arteta, är mycket intresserad av Ceballos. 

Ceballos ser ut att återvända till Arsenal

För ett år sedan gick Spaniens herrlandslag med i Gunners. Tränaren Zinedine Zidane ansåg att landslaget var för resurskrävande. 

Ceballos ansträngde sig för att göra bra ifrån sig under Zidanes ledning, men blomstrade ut först förra säsongen, som en del av Arsenals maskineri. Under hans tid i Arsenal utvecklade Ceballos och Granit Xhaka ett mycket effektivt samarbete. 

Har väntat på besked om framtiden

Under sommaren har Ceballos tålmodigt fått vänta på besked om sin framtid. Han hoppades få återgå till en av sina tidigare klubbar; Real Betis. 

Enligt Fabrizio Romano var Arsenals tränare, Mikel Arteta, desperat och ville att Ceballos skulle komma tillbaka till Premier League. Arteta ringde Ceballos för att försäkra sig om att spelaren skulle ställa upp på hans planer. 

Tre erbjudanden

Real Madrid säger att de har fått tre erbjudanden för Ceballos, men att han kommer att ansluta sig till Arsenals trupp när de intensifierar sina förberedelser inför den nya säsongen. 

Arsenals försäsongsträning fick en imponerande start. Först besegrade de MK Dons med 4-1 och sedan slog de Liverpool i förlängningen efter en oavgjord match på 1-1. Ceballos försäkrade sig om att hans följare visste att han tittade på matchen mot Liverpool.

Arteta vill ha Ceballos 

Arteta har inte lagt till något till lagets mittfält under sommaren, men innan matchen mot Liverpool sa han att han trodde och hoppades på en återförening med Ceballos. Arteta säger att Ceballos är en intressant spelare för dem och att det återstår att se vad Real Madrid har att säga: 

Well, we have some talks and Dani knows really well what I think about him. ‘He was pretty clear with me as well that his intention was to remain with us but obviously Real Madrid is involved and I don’t know yet what they want to do with the player. But he’s a player that we are interested in because we really saw, in the last few months of the season, what he is capable of bringing to us.’

Ceballos är en begåvad mittfältare, vilket medför att flera klubbar är intresserade av honom. Om förflyttningen till Arsenal verkligen blir av återstår att se, men just nu verkar det luta åt det. 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen