fbpx
Connect with us

Officiellt: Iniesta lämnar FC Barcelona efter säsongen

Publicerad

on

En tårögd Andrés Iniesta tog plats i pressrummet där han släppte nyheten: han lämnar FC Barcelona efter 22 år i klubben. Var han tar vägen gav han inga ledtrådar på. Det mesta pekar på att han flyttar till Kina, trots att Pep Guardiola sägs ha försökt övertyga honom om en flytt till Manchester City.

God eftermiddag. Ni är kallade till den här presskonferensen för att jag vill offentiggöra mitt beslut att detta blir min sista säsong. Det är min sista säsong här (i Barcelona). Det är ett väldigt genomtänkt beslut.
Efter 22 år här har jag lärt mig vad det innebär att spela här, för mig är det världens bästa klubb. Jag känner till kraven man har på sig att spela här år efter år. Jag har lärt mig ansvaret den här klubben har. Jag är ärlig mot mig själv och mot klubben som har gett mig allt när jag säger att min tid här tar slut i år.

Den här klubben förtjänar det bästa av mig. Den tog emot mig när jag var 12 år och inom den närmsta framtiden hade jag inte kunnat ge klubben mitt bästa, sett till min fysiska och mentala förmåga.

Jag hade hoppats på att få ta farväl av klubben på det här sättet, jag känner mig viktig, som en startspelare, med möjligheter till titlar och är fylld av positiva känslor av den här säsongen. Det är en mycket svår dag för mig för jag har spenderat hela mitt liv här och det är väldigt komplicerat att ta farväl av vad jag kallar mitt hem.

Jag vet att vad som väntar inte är enkelt på grund av naturens och livets lagar. Jag skulle aldrig tillåta mig själv uppleva en obekväm situation i klubben som har gett mig allt. Det vore inte värdigt varken mig själv eller klubben. Det här är mitt val.

Jag uppskattar allt klubben och ’La Masia’ har gjort för mig, det är tack vare de jag är den jag är idag. Ett stort tack till mina lagkamrater och alla som har varit med varje dag. Alla människor och alla fans som har gett mig sin kärlek. På en personlig plan har det varit otroligt. Ett stort tack till mina föräldrar och min syster.
För 22 år sedan kom vi hit i en bil. Idag är de här med mig igen. 22 år senare har jag även med mig den underbaraste personen jag någonsin har träffat i mitt liv som gör mig lycklig varje dag, min fru som har skänkt mig mina tre skatter som är det värdefullaste vi har.

Avslutningsvis. Fansen. Ett stort tack till alla ’culés’ som har följt min utveckling och sett alla mina steg, som har varit vid min sida i med och motgångar. Jag kommer alltid att ha med mig er kärlek. Tack till alla för var och en av er har bidragit till att göra mig lite bättre.

Efter sitt tal svarade Andrés Iniesta på frågor från media:

En viktig sak är att Iniesta endast avslöjade att han lämnar Barcelona i sommar, inte var han kommer flytta.

– Jag har alltid sagt att jag inte vill spela mot mitt lag, så alla lag utanför Europa är möjliga, svarade Iniesta angående var han kommer flytta efter säsongen.

Iniesta vann aldrig Guldbollen, men hamnade i Top 3 tillsammans med sina lagkamrater en gång:

-Jag är inte bitter över att inte ha vunnit Guldbollen. Det var en magisk upplevelse att hamna i Top 3 tillsammans med Xavi och Messi.

-Det har varit ett privilegium att ha delat lag med Messi. Jag har alltid sagt att han är fundamental för att Barcelona ska kunna vinna, sa Iniesta om att ha spelat med Messi under sin karriär.

Angående en möjlig återkomst som tränare sa Iniesta följande:

-Det är för tidigt för att säga om jag kan komma tillbaka eller inte i framtiden. Det viktigaste för mig just nu är att avsluta säsongen med en dubbel och, om Gud vill, spelar jag i VM i sommar. I framtiden skulle jag vilja komma tillbaka och föra vidare allt jag har lärt mig i den här klubben.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen