fbpx
Connect with us

Andrés Iniesta: ”Har varit 22 underbara år”

Publicerad

on

Andrés Iniesta gjorde igår kväll sin sista match för FC Barcelona när laget till slut vann med 1-0, där Philippe Coutinho blev matchens enda målskytt. Klubbikonen byttes ut med tio minuter kvar att spela – till stående ovationer från hemmapubliken.

Betfair: Få 100% bonus upp till 1000 kronor.

Förra veckan förlorade Barcelona sin första match i ligan borta mot Levante och bröt därmed chansen att gå obesegrade genom hela säsongen. Under söndagskvällen mötte laget Real Sociedad i årets sista match. Mötet med Sociedad var dessutom Andrés Iniestas sista framträdande som Barcelona-spelare. Iniesta hittade vi även i startelvan till denna match medan Lionel Messi fick vila och inledde på bänken.

Hemmalaget skapade en del chanser i första halvlek utan att få hål på bortamålvakten Victor Moya. Istället blev Raul Navas tackling på fransmannen Ousmane Dembélé samtalsämnet efter första halvlek. Mittbacken kom in snett och träffade Dembélés fot men kom undan med en varning.

I början av andra halvlek var det Barcelona som tog ledningen i matchen. Philippe Coutinho fick bollen utanför straffområdet och skruvade vackert dit 1-0 för hemmalaget. Tio minuter efter Coutinhos ledningsmål byttes Lionel Messi in och skapade oreda för motståndarförsvaret direkt. Hemmalaget var nära att utöka flera gånger om och Andrés Iniesta hade en bra möjlighet att få göra mål i sin sista match på Camp Nou, men en brytning från Navas satte stopp för spanjorens soloräd.

Men det som alla hade fokus på i denna match var såklart, Andrés Iniesta. På läktaren befann sig, bland annat, den gamle lagkamraten Xavi – som var där för att hylla sin landsman. Med tio minuter kvar att spela blev spanjoren utbytt till stående ovationer och efter matchen höll han ett otroligt fint tacktal där han tackade klubben, fansen och lagkamraterna.

– I dag är en svår dag, men det har varit 22 underbara år. Det har varit en stolthet och ett nöje att försvara och representera det här klubbmärket, som för mig är det bästa i världen.

– Tack till alla mina lagkamrater, varenda en. Jag kommer sakna er alla så mycket. Och tack till fansen, för all er kärlek, allt ni fått mig att känna sedan jag kom hit som en pojke, jag lämnar som en man. Jag kommer att ha er i hjärtat för evigt. Att avsluta den här veckan har lämnat mig mållös. Visca Barça, visca Katalonien och visca Fuentealbilla.

Barcelonas tränare Ernesto Valverde passade även han på att hylla sin kapten efter matchen:

– Vi ville vinna, men i dag var Andrés dag och publiken gjorde den speciell. Jag ville förändra saker i slutet av matchen, att sammanfalla med Leo på planen. Det var det rätta ögonblicket. Dessa typer av spelare kommer det att pratas om långt in i framtiden. De går inte att upprepa, historiska spelare som alla kommer minnas.

Barcelona höll tillslut undan och lyckades till sist vinna matchen med 1-0.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Gör valfria insättning.
  • Få 100% bonus upp till 1000 kronor.

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en ny kund hos Betfair
  • Betfairs generella regler och villkor gäller
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen