fbpx
Connect with us

Ronaldo Nazario tar över La Liga-lag!

Publicerad

on

Dagens allra hetaste fotbollsnyhet i Spanien är onekligen att den legendariske brasilianske fotbollsspelaren – Ronaldo Nazario – är ny majoritetsägare av La Liga-klubben Real Valladolid.

Kort information om Ronalo Nazario:

Ålder: 41.
Född: Rio de Janeiro.

Ballon D’or: 3
UEFA Best Player: 4
Guldskor: 5
VM Guld: 2

Klubblagskarriär:

  • 93-94 Cruzeiro
  • 94-96 PSV Eindhoven
  • 96-97 FC Barcelona
  • 97-02 FC Inter
  • 02-07 Real Madrid
  • 07-08 AC Milan
  • 09-11 Corinthians

Matcher: 438
Mål: 291

Landslagskarriär med Brasilien:

Matcher: 98
Mål: 62

Brasilianaren äger nu 51% av Real Valladolids aktier och äger därmed majoriteten av klubben. Ronaldo Nazarios officiella titel i klubben blir ”Presidente del Consejo” – presidentrådgivare på svenska. Carlos Suárez (nuvarande president) kommer att sitta kvar på sin post.

Vi vill växa så långt våra drömmar tillåter. Vi kommer att försöka bli så stora som möjligt, sa Ronaldo Nazario när han presenterades som ny ägare av Real Valladolid.

 

Framtidsplaner

Ronaldo Nazario var tydlig med att han ville ha stadens invånares stöd igenom projektet och att hans mål är att laget ska hålla sig i den högsta divisionen framöver.

Den här nya eran kommer att definieras av fyra ledord: konkurrenskraft, transparens, revolution och samhället […] Räkna med att vi kommer att se till att Real Valladolid blir ett stabilt lag i högsta divisionen. Om alla ensa är jag övertygad om att det blir väldigt svårt att slå oss.

Vi är övertygade om att vi inte får glömma våra supportrar i något vi gör. Jag vill att alla ska forma del av den här klubben och jag uppmanar hela staden att ta del av vårt projekt. Ni kommer att vara del av klubbens nutid och framtid.

Det är en underbar stad med en otrolig potential. Jag kommer att att erbjuda alla mina fotbollskunskaper för spelarna, avrundade Ronaldo Nazario presskonferensen med.

Hur vida det går för nyuppflyttade Real Valladolid denna säsongen återstår att se, men det ska onekligen bli intressant att följa klubbens utveckling under Ronaldo ’O’ Fenómeno’ Nazario.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen