fbpx
Connect with us

Profilernas otroliga hyllningar till Leo Messi: ”Han är helt unik”

Publicerad

on

Under gårdagen satte Leo Messi stopp för Chelsea-spöket när han tryckte dit 1-1 och fixade ett bra resultat till returen på Camp Nou. Argentinarens prestationerna de senaste säsongerna har såklart inte gått obemärkt förbi – och nu stämmer Frank Lampard, Rio Ferdinand, Steven Gerrard och Gary Lineker in i hyllningssången.

Leo Messi anses av många som en av världens allra bästa fotbollspelare genom tiderna. Argentinaren har som bekant ett prisskåp överfullt av individuella utmärkelser och titlar med sitt Barcelona. Efter gårdagens bortamatch mot Chelsea satt Premier League-profilerna och tokhyllade Leo Messi i brittiska BT:s studio.

”Det är nästan som om han befinner sig ovanför och tittar ner, som vi gör härifrån. Det är otroligt”, säger Gary Lineker och Rio Ferdinand.

Steven Gerrard, som mött argentinaren ett par gånger under sin karriär, beskriver hur speciellt det var att möta honom på fotbollsplanen.

”Han är otrolig. Hans rörelsemönster, ytorna han hittar. Han är unik för mig. Det är bara fantastiskt att vara inne på samma arena som honom, och då kan ni tänka er hur det är att spela mot honom” beskrev Steven Gerrard

Enligt Frank Lampard och Rio Ferdinand finns det ett enkelt sätt för att kunna nyttja hans enorma talang på planen – ge honom bollen så löser han resten.

”Det är bara att ge honom bollen. Det känns som allt går långsammare för honom. Han spelar i slow motion. Han gör allt så naturligt och så enkelt. Alla spelar så snabbt och stressat men Messi tänker ”målvakten går åt det hållet så jag går åt det andra”. Han får Courtois att se dum ut. Det är ett jättebra avslut. Frågar man någon lagkamrat så berättar de sakerna han gör på träningsanläggningen – det går inte ens att prata om.”

Returmötet mellan Barcelona och Chelsea spelas den 14 mars på Camp Nou.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen