fbpx
Connect with us

Fotboll

Nilsson Lindelöf tokhyllar sin lagkamrat: ”Han är världens bästa”

Publicerad

on

I går fick Manchester United med sig ett klart godkänt resultat från bortamötet med Sevilla i Champions League. Sevilla var dock närmast segern och efter matchen hyllade Viktor Nilsson Lindelöf lagets målvaktsgigant – David De Gea.

Målvakten stod för en riktigt imponerande insats och var den starkast lysande stjärnan på Ramón Sánchez Pizjuán-stadion under gårdagskvällen. Den bästa räddningen under matchen kom i slutsekunderna av den första halvleken, då han styrde undan Luis Muriels riktigt vassa nick.

De engelska medierna valde David De Gea som den solklara stjärnan i matchen och kammade hem det högsta betyget i många av de brittiska tidningarna. En som inte var sen med att stämma in i hyllningskören var vår svenska mittback Nilsson Lindelöf.

”Han gjorde oerhört bra räddningar. Han är världens bästa målvakt, så vi är glada över att ha honom”, säger Nilsson Lindelöf till MUTV.

Lindeöf, som fick chansen från start, hade en helt okej insats under matchen. De stora brittiska tidningarna ger honom betyget godkänt, där Manchester Evening News gav svensken en femma, Daily Mail gav 6.5 och Daily Star en sexa.

”Det var en väldigt tuff match, vi möter ett bra och duktigt Sevilla på hemmaplan. De har sina fans bakom sig och körde i 90 minuter. Det var väldigt tufft där ute men i första halvlek, första 35 hade vi ändå bra kontroll men vi skapade inte så mycket. Sista tio blev det lite chanser för dem”, sa svensken till Viasat efter matchen.

Matchen var Lindelöfs andra i rad där Manchester United höll nollan. Returmatchen spelas på Old Trafford den 13:e mars.

Om du älskar fotboll – se till att följa oss på Facebook!

 Gilla Sportpanelen på Facebook 

Managed By Sportpanelen