fbpx
Connect with us

Pele: ”Neymar är redan världens bästa spelare”

Publicerad

on

Neymar är världens bäste fotbollsspelare, enligt den brasilianske fotbollslegendaren Pele. Han menar att den 26-årige brassen kommer att visa detta redan under kommande VM-slutspel i sommar.

Neymar har sedan sin rekordflytt från Spanien och Barcelona lyckats göra 28 mål på 29 i sin nya klubb Paris Saint-Germain, något som imponerat stort på den 77-årige legendaren. Pele menar även att Neymar har börjat att anpassa sitt positionsspel i klubblaget, för att på bästa sätt kunna föra med sig det i in i landslaget.

Neymar har verkligen ändrat sin spelstil sedan flytten. Han var tvungen att göra det. I klubblagen har han oftast spelat på vänsterkanten, medan i landslaget har han en mer nummer tio roll”, berättar Pele för FIFAs hemsida

Pele själv, som är den enda spelaren som vunnit tre VM-guld, menar att Neymar nu är kommer att bära hela nationen på sina axlar under sommarens mästerskap och han tycker att 26-åringen redan nu är bäst i världen – rent tekniskt.

”Han är redo att bära ansvaret. Trots ett litet positionsbyte från klubblaget till landslaget, är han Brasiliens nyckelspelare för att kunna gå långt i turneringen. Jag tycker att, rent tekniskt, är han redan den bästa spelaren i världen i dag. Det är jag helt övertygad om”, säger Pele fortsättningsvis.

Neymar är den fjärde bäste målskytten genom tiderna i det brasilianska landslaget, med sina 53 mål på 83 matcher. Framför honom finns stjärnor som Pele själv (77 mål), Ronaldo (62) och Romario (55).

Pele berättar fortsättningsvis till FIFAs hemsida att det endast finns tre spelare som står ut som ”superstjärnor” i fotbollsvärlden idag. Neymar, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, där han håller sin landsman högst upp på den listan.

Vad tycker ni? Är han bättre rent tekniskt än både Leo Messi och Cristiano Ronaldo? Kommentera gärna nedan eller på Facebooksidan.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen