fbpx
Connect with us

Real Madrid

Champions League: Matchrapport och spelarbetyg efter Real Madrids viktiga seger över PSG

Publicerad

on

Trots att Paris Saint-Germain fick en domare med rutin som de efterfrågade, trots att de underbara Paris-fansen stod för den elektriska inramningen de önskade och trots att en skara fans gjorde allt i sin makt för att Real Madrid-spelarna inte skulle kunna sova natten inför matchen genom att skjuta fyrverkerier utanför spelarhotellet – lyckades inte det qatariska miljardbygget med säte i Paris utgöra ett verkligt hot mot Real Madrid – vars hopp om en framgångsrik säsong fortlever.

När Zinedine Zidanes startelva släpptes reagerade de allra flesta på att Toni Kroos och Luka Modric ur den annars cementerade startelvan saknades. Många faktorer öppnade för en PSG-vändning, eller åtminstone för en nervkittlande nagelbitare. När bengalröken hade lagt sig visade det sig att PSG:s utlovade offensiv totalt saknade spets och Real Madrids rutinerade truppbygge kunde kontrollera hela matchen och få in det förödande ledningsmålet via Cristiano Ronaldo – som har gjort turneringen till sin egen. Trots att PSG-spelarna knappt såg ut att tro på det själva så fick de turligt in en kvittering efter att en boll gått via Casemiros knä och styrdes över mållinjen av Edison Cavanis dito. Men målet var föga värt när densamme Casemiro klev fram och kvävde PSG sista gnutta av hopp då han sköt in 1-2 som också blev slutresultatet. Någonstans mellan målen lyckades även Marco Verratti, som egentligen sägs spela en viktig roll på mittfältet, prata till sig ett andra gult och således rött kort. Real Madrid tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League med sammanlagt 5-2 efter dubbelmötet. Nu återstår att se vilka resterande lag som tar sig vidare innan vi får genomlida en svettig lottning där det bestäms vilka som kommer stå för motståndet i nästa runda.

Här kommer alla spelarbetygen på Real Madrids spelare från bortamatchen mot PSG, från 1-10.

 • Navas: 7 – Fick en handfull situationer att jobba med och löste det med bravur. Totalt chanslös vid målet.
 • Carvajal: 8 – Zidane hade gjort sin läxa och lärde sig att PSG är beroende av kanterna i sina anfall. Således fick ytterbackarna en mer defensivt orienterad uppgift och den sköttes utan anmärkning av Carvajal, som inte kunde bidra i anfallet som vi är vana vid.
 • Varane: 10 – Utan tvekan matchens gigant. Likt Zidane på sin tid får Varane allting att se så enkelt ut. En mur i försvaret samtidigt som han är lugn, elegant och smart med bollen. 97% i passningssäkerhet säger en hel del. Framtida lagkapten.
 • Ramos: 9 – En klinisk insats av kapten Ramos – som har tappat huvudet ett par gånger tidigare under säsongen. Fick göra en del “utöver” det som ingick i hans uppgifter då Marcelo inte alltid var på plats.
 • Marcelo: 6 – Mycket slarv från Marcelo med boll (!). Syntes att han kom direkt från en skada och hade svårt att komma in i matchen. Halvchanserna PSG skapade kom via hans kant men ingen skada skedd tack vare Ramos.
 • Vázquez: 9 – Slet som ingen annan över hela planen och var direkt inblandad i bägge målen. Assisterade till första målet och andra målet föranleddes av Vázquez ambitiösa maxlöpning.
 • Casemiro: 9 – Hade högst passningssäkerhet av alla 22 spelare under matchen. Statistiken skvallrar om vilken dunderinsats Casemiro stod för i Paris. Vann bollar och bidrog till att Real Madrids straffområde förblev nästintill infektionsfritt.
 • Kovacic: 8 – Stod för en bra insats. Var säker med boll och utgjorde en vital roll i presspelet.
 • Asensio: 8 – Underbarnet gjorde det igen. Inget mål eller assist den här gången, men stod för en insats som är värd att lägga på minnet. Spelade fram Vázquez vid första målet.
 • Benzema: 6 – Rörde sig bra och kom i ett par bra lägen, dock lämnar avsluten en hel del att önska och Benzema fick lämna planen mållös efter en insats som hamnar någonstans på gråskalan.
 • Ronaldo: 9 – Man kan nästan skriva in honom på förhand i målprotokollet när det vankas Champions League. Portugisen satte det viktiga 0-1 målet och har gjort världens finaste turnering till sin egna.

Inhoppare

 • Kroos: 7 – Klev in 71’ och visade sin spetskvalitet. Gör passningsspelet till en egen sport, en sport där han är den överlägsna mästaren och ingen kommer honom i närheten.
 • Bale: 5 – Fick knappt en kvart på planen i ett skede då PSG hade gett upp och fokuserade på att hålla siffrorna nere.
 • Isco: 4 – Fick endast 8 minuter av ordinarie tid på planen och trots att det var läge för show fanns det inget behov av större ansträngning från Iscos sida.

 

 • Matchens sämsta: Marcelos insats under första halvleken.
 • Matchens bästa: Varane.

Managed By Sportpanelen