fbpx
Connect with us

FC Barcelona

Barcelona vinner utan Messi – Dembele blir matchens lirare

Publicerad

on

Serieledarna FC Barcelona spelade mot bottenlaget Malaga under lördagen och hade inga problem att ta med sig tre nya poäng hem till Katalonien. Detta trots att lagets stora stjärna Lionel Messi inte fanns med på planen. Messi lämnade sent återbud efter att hans fru fött parets tredje barn under lördagen. I Messis frånvaro steg talangen Ousmane Dembele upp och visade vägen.

Här är våra spelarbetyg från matchen, betyg 1-10.

 • Ter Stegen 6 – Hade en lugn dag på jobbet idag som gjorde det han behövde göra. Säker och lugn som vanligt.
 • Alba 7 – drar en magisk kross från vänsterkanten och prickar väldigt snyggt Suarez panna som leder till 1-0. Gör i övrigt en typisk Alba match med många offensiva löpningar och bra defensiv.
 • Umtiti 7 – vår klippa där bak. Ser alltid stabil ut och läser av situationeran alldeles utmärkt. Otrolig spelare som bara kommer fortsätta leverera.
 • Pique 7 – precis som Umtiti en klippa där bak och dessa två tillsammans är ju ett utmärkt radarpar. De förstår varandra riktigt bra och täcker upp för varandra hela tiden.
 • Roberto 6 – högerbacken som idag var väldigt stabil. Hittade bra öppnande passningar och hade några löpningar offensivt men i övrigt inget mer än det.
 • Busquets 7 – mittfältsgeneralen som är så smart och medveten i allt som hände på plan. Bra match från hans sida som gjorde allt enkelt.
 • Paulinho 6 – mittfältaren som blivit kritiserad de senaste matcherna kom in i matchen och såg mycket bättre och piggare ut. Hittade tillbaka i den offensiva positionen han haft i början av säsongen och man märker att det är där han trivs som bäst.
 • Rakitic 7 – Rakitic som så ofta den här säsongen gör det extremt bra i en position bredvid Busquets. Gör allting väldigt enkelt och väldigt medveten om omgivningen som gör att han kan lösa situationerna på ett bra sätt.
 • Coutinho 7 – Nya stjärnan som öppnade rätt piggt och visade prov på spelhumör i första halvlek där han i samspel även gjorde mål efter passning av Dembele med en snygg klack. I övrigt en bra match där han i andra halvlek blev väldigt trött och fattade dåliga beslut.
 • Dembele 8 – Spelaren som idag var bäst på plan. Visade sina fotbollskunskaper och tekniken killen besitter med den snabbheten han har är bara magiskt. En spelare som definitivt kommer betyda mycket för Barcelona framöver om han lyckas hålla sig skadefri.
 • Suarez 7 – strikern som aldrig blir trött. Han bara springer, springer och springer vilket öppnar så otroligt mycket ytor för alla andra. Tar en grymr bra löpning vid Albas inlägg och sätter dit pannan mot bollen för att trycka dit 1-0.

Avbytare:

 • Gomes 6 – Byts in i andra halvlek som högerback för att avlasta Roberto lite. Gör inte så mycket väsen av sig och har inte så mycket att göra. Ger bort en onödig frispark i 80 minuten som kunde ha gjort det jobbigt för Barca om Malaga hade förvaltat den bättre.
 • Digne 6 – byts in han också för att avlasta Alba inför Chelsea matchen på onsdag och spelar av matchen bara. Går inte bort sig i försvaret och har svårt med tajmingen i löpningarna.
 • Aleix Vidal – Spelade för lite för att kunna bedömas

Efter 28 spelade matcher är Barcelona fortfarande obesegrade och leder ligan med 8 poäng före tvåan Atletico Madrid.

Vad tycker ni om matchen och vilka spelarbetyg hade ni satt? Kommentera gärna nedan eller på vår Facebooksida.
/Redaktionen

Managed By Sportpanelen