FC Barcelona

Samuel Umtiti kan vara på väg bort från Barcelona

Manchester United vill värva mittbacken till sommaren

Samuel Umtitis kontraktsförhandlingar med Barcelona ska enligt rapporter ligga på is – och nu ställer den brittiska storklubben Manchester United in siktet på att värva försvararen till sommaren.

Barcelonas mittback Samuel Umtitis framtid har under den senaste tiden varit på tapeten i de spanska tidningarna. Den kamerun-födde försvararen ska enligt tidningen Diario Sport kräva att hans nya lön i Barcelona är i samma linje som Luis Suarez, Gerard Pique och Andres Iniesta löner.

Den franske landslagsmannens utköpsklausul i hans nuvarande kontrakt ligger på 60 miljoner euro, cirka 611 miljoner kronor, en summa som de flesta anser vara uppnåelig vid en övergång. Umtiti uppges även ha en lön omkring 4 miljoner euro per år i dagsläget.

Yannick Umtiti, som är Samuels bror och agent, uppges ha en “konstant kontakt” med Manchester United, där försvararen ska vara villig att byta klubb om han kan få en årslön på 9 miljoner euro. Detta uppger sajten fotboll-espana.net.

Den engelska storklubben ska ha scoutat Umtiti genomgående under en lång tid och klubbens VD, Ed Woodward, sågs nyligen närvara vid Barcelonas match mot Atletico Madrid förra söndagen.

United-tränaren Jose Mourinho skall enligt Football Espana även ha ringt Umtiti regelbundet och menar även på han kan komma att övertalas av sina franska landslagskamrater Paul Pogba och Anthony Martial. Tidningen rapporterar också att Barca ska ha svårt att matcha Manchester Uniteds ekonomiska förslag.

Efter förlusten mot Chile – få hela 12 gånger pengarna på Sverige mot Rumänien på tisdag.

 


Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Till kampanjen

Regler och villkor

  • Du måste vara en nykund hos Betfair
  • Betfairs generella regler och villkor gäller
Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *