fbpx
Connect with us

Fem fantastiska rekord som Messi har – där Ronaldo aldrig kommer ikapp

Publicerad

on

Den fantastiska fotbollsspelaren Lionel Messi är en levande fotbollslegendar. Han har många strängar på sin lyra, bland annat fem svårslagna rekord, som hans ärkerival, Cristiano Ronaldo, kommer att ha väldigt svårt att toppa.

#5 – 50 ligamål under en säsong

Säsongen 2011-12 var Messi i en klass för sig. Under säsongen skulle argentinaren placera bollen i nätet hela 50 gånger, vilket snittade 1.35 mål per match under 37 matcher i LA Liga. Cristiano Ronaldo har varit nära att toppa rekordet under säsongen 2013-14 då han nätade 48 mål på 35 matcher.

#4 – Fyra raka Ballon d’Ors-troféer

2009 var året Messi lyfte Ballon d’Ors för första gången, han skulle senare lyfta bucklan 2010, 2011 och 2012! Han slog därmed Michel Platins rekord att få trofén under tre raka år. Ronaldo fick själv lyfta bucklan år 2013 samt 2014, och kunde blivit historisk själv om inte Messi stigit emellan 2015 då han ännu en gång vann utmärkelsen. Ronaldo fick sedermera utmärkelsen igen året därpå samt 2017.

#3 – Flest assist i El Classico

Att Messi håller rekordet för flest mål i El Clasico (25 stycken) är för många ingen nyhet, men argentinaren har även fantastiskt assist-facit på 14 målgivande passningar. Ronaldo å andra sidan, har bara en. Ronaldo ligger dock inte långt efter i målstriden där han lyckats näta 17 gånger under det klassiska derbyt.

#2 – 60+ mål under två raka säsonger

De båda är ypperliga fotbollsspelare som är gedigna målgörare. Under två säsonger i följd har dock Messi rekordet i att göra över 60+ mål. Under säsongen 2011-12 kunde Messi stänka in bollen bakom målvakten hela 73 gånger under 60 matcher.

Ronaldo har själv stänkt dit 60+ bollar under sin karriär men inte två säsonger i följd. Han lyckades lura målvakten 61 gånger under säsongen, 2014-15.

#1 – Flest gjorda mål under ett kalenderår

En makalös bedrift. År 2012 var verkligen Lionel Messis år och ett väldigt svårslaget rekord. Messi lyckades näta hela 91 gånger under kalenderåret, 2012. En bedrift som förmodligen kommer vara extremt svårslaget. Han slog därmed den tyska fotbollslegendaren, Gerd Muellers rekord, vilket tidigare var 85 mål, en bedrift tysken lyckades med år 1972.

Ronaldos kom i ’närheten’ under 2013 då han lyckades stänka dit bollen 69 gånger under 59 matcher. Portugisen Ronaldo har börjat 2018 väl och har lyckats göra 21 mål, det återstår att se om han kommer rå sig på argentinarens imponerande rekord, 91 mål.

Missa inte chansen att få otroliga 16 gånger pengarna på Sverige mot Chile på lördag. Ta del av kanonkampanjen nedan.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med vår exklusiva kampanjkod ZFBMBC.
  • Placera spelet att Sverige vinner.

Gå till kampanj

Regler och villkor

    • Du måste vara en nykund hos Betfair
    • Betfairs generella regler och villkor gäller
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen