fbpx
Connect with us

Fotboll

Allt du behöver veta inför Sveriges möte med Chile

Publicerad

on

Sommarens VM närmar sig med stormsteg. Plusgraderna ligger i luften och nu väntar ett hett möte mellan Sverige och Chile inför ett fullsatt Friends Arena. VM-uppladdningen kan börja!

Janne Andersson har tagit ut starkast möjligast trupp inför mötet med Chile. Förutom skadorna på Robin Olsen, Jakob Johansson, Albin Ekdal och Marcus Rohdén – är truppen intakt från dubbelmötet med Italien som tog Sverige till VM.

Truppen är ganska lik den jag tog ut i höstas och det beror ju på att de här spelarna har presterat väldigt bra, sa Janne Andersson inför trupputtagningen.

Den sydamerikanska nationen lyckades dock inte kvalificera sig till sommarens mästerskap och får i stället blicka framåt mot andra turneringar framöver – trots detta har den nya tränaren Reindaldo Rueda tagit med sig starkast möjliga trupp inför mötet mot Blågult.

Inför mötet har dock Manchester Citys målvakt Claudio Bravo valt att inte ansluta till laget, då han ligger i fejd med det chilenska förbundet och vissa av spelarna i truppen.

De båda nationerna har endast mött varandra en gång tidigare under historien – i ett möte på Råsunda år 2006. Det mötet slutade 1-1 efter mål av både Henrik Larsson och Humberto Souza. Kul kuriosa kring den matchen var att Alexis Sanchez fanns med i truppen och nu tolv år senare är han återigen på svensk mark för att representera Chiles landslag.

Även intressant att biljettpriset för matchen var 20 kronor – istället för 200 kronor som mötet kostar nu.

Vad det gäller landslagsrankringen har Sverige inte varit bättre rankat än Chile på över 60 månader. Det var i mars år 2013 – hela 5 år sedan. Då var Sverige rankat som nummer 21:a och Chile var 22:a.

Vad gäller den svenska laguttagningen inför matchen och kommande VM-slutspel, anser förbundskapten Janne Andersson att det är störst konkurrens till höger på det svenska mittfältet. Framförallt handlar det om tre spelare, Jimmy Durmaz, Viktor Claesson och Ken Sema, som nu kan ta chansen att visa upp sig ordentligt för att säkra en startplats

Konkurrensen är som den är. Det är långt kvar till vi ska spela tävlingsmatcher så jag är inte stressad över det. Viktor Claesson gör det riktigt bra, hans utveckling är jättebra. Samma med Ken Sema, han har haft en liknande utveckling som Viktors. Han har visat i de internationella matcherna att han håller bra klass. Jimmy har också presterat väldigt bra, säger Andersson.

Landskampen mellan Sverige och Chile spelas på lördag (24:e mars) och visas på TV4. Avsparkstiden är satt till klockan 18.00 och försnacket drar igång 17:30. Se även till att ta del av vårt fantastiska erbjudande inför matchen, som ger hela 16 gånger pengarna på en svensk seger. Ett helt fantastiskt bra odds för alla vi som tror på en svensk seger!

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Gå till kampanj

Regler och villkor

    • Du måste vara en nykund hos Betfair
    • Betfairs generella regler och villkor gäller

Managed By Sportpanelen