fbpx
Connect with us

Allt du behöver veta inför Manchester City – Liverpool

Publicerad

on

Det är dags för returenmöte mellan två av de lag som anses spela den mest underhållande fotbollen i England, enligt många. Trots att Manchester City var stora favoriter på förhand inför det första mötet – tog Liverpool en väldigt imponerande 3-0 seger i mötet på Anfield.

Manchester City…

… Spelade derby mot Manchester United under helgen som var – i en match där man hade chansen att sätta punkt i ligan och koras som ligamästare. Dock hade baksmällan efter matchen mot Liverpool inte lagt sig och trots en 2-0 ledning i halvlek, brände man tillräckligt många målchanser för att Manchester United skulle kunna vända matchen till 2-3.

En rejäl uppryckning krävs för att City ska rädda sig från kritikerna som påstår att laget inte är tillräckligt bra för Champions League – trots alla miljarder klubben har spenderat.

Vid frågan om förlusten mot Manchester United påverkar spelarna svarade Pep Guardiola så här inför returmötet:

– Det är tufft, tufft för lagstämningen att vi inte vann och ja det kan vara så [att det påverkar spelarna]. Men det kanske leder till att vi blir bättre i framtiden och inser att man alltid måste ge allt för att vinna, sa Guardiola efter derbyförlusten i lördags.

Citys Form

Under de två senaste matcherna har Manchester City släppt in 6 mål och endast gjort 2 framåt. Det är ett en klar underprestation när två av säsongens viktigaste matcher spelades och för ett lag som ska visa upp att de hör hemma bland Europas bästa klubbar.

Vore säsongen ett bilrace skulle man kunna säga att Manchester City har fått punktering i slutspurten. Nu återstår det att se ifall de hinner få dit reservdäcket innan Champions League hinner förbi.

Man. Citys fem senaste matcher i samtliga turneringar: L L W W L

Liverpool…

Spelade även de ett derby – Merseyside-derbyt – mot Everton. Slutresultatet blev 0-0 i en ganska händelsefattig tillställning där Jurgen Klopp startade utan bland annat Roberto Firmino och skadade Mohamed Salah.

Att Klopp skulle spara på krutet var en lågoddsare och lagets starkaste lysande stjärna denna säsong – Mohamed Salah – är nu i träning igen efter skadan han drog på sig i första matchen mot Manchester City. Uppgifter gör gällande att han dock är spelklar till kvällens match, men frågan är om vi får se honom från start.

Liverpools form

Klopps mannar har endast släppt in 3 mål under de 5 senaste matcherna (2 mot United, 1 mot Crystal Palace). Däremot har det varit riktigt målrikt framåt – 11 mål under de 5 senaste matcherna. Att Liverpool har ett giftigt anfall vet vi alla om, dock har försvaret lämnat mycket att önska tidigare under säsongen. Det faktum att Klopp verkar ha fått ordning på försvaret i och med värvningen av Van Dijk skänker fansen lite säkerhet inför returen mot City som förväntas gå på knock direkt.

Liverpools fem senaste matcher i samtliga turneringar: D W W W L

Matchen…

… Kommer att spelas på Etihad Stadium i Manchester klockan 20:45 ikväll och sänds på Viasat. Den rutinerade spanjoren Matheu Lahoz kommer att döma matchen med sitt domarteam.

En annan spanjor – Pep Guardiola – står dock med kniven mot strupen inför matchen. Efter de stora investeringarna hans City har gjort till den här säsongen, har klubben byggt upp skyhöga förväntningar, förväntningar om att utmana Europas allra bästa klubbar på den största av scener. På grund av just förväntningarna sågs Manchester City som storfavoriter inför dubbelmötet mot Liverpool, som att döma efter första mötet ser ut att vara på väg mot en jätteskräll.

Guardiola har uttryckt att laget måste göra ”en perfekt match” för att vända resultatet mot Liverpool. Klopp å andra sidan är medveten om Citys kapacitet och vill inte ta något för givet i. Inför matchen hade den tyske tränaren följande att säga:

– Det kan de alltid göra. Jag skulle säga att det är Citys sätt att spela. Om du såg första halvleken mot United… I en vanlig match hade City gjort sex eller åtminstone fyra mål. Så bra är de. Så det blir ingen överraskning för oss, sa Klopp om Citys kapacitet.

– Om allas förväntningar hade uppfyllts hade vi redan varit halvvägs utslagna och vi skulle redan ha förlorat den första matchen mot ett av Premier Leagues bästa lag. Vi skulle ha förlorat på Anfield och kommit hit med endast hedern på spel, sa Klopp om att laget förväntades bli utslagna mot City.

– Nu befinner vi oss i den här situationen så det är vårt jobb att göra allt vi kan. Det var grabbarna som skapade detta efter en enastående och väldigt mogen insats. Jag är fortfarande uppspelt över våra möjligheter och ser verkligen fram emot matchen. Ännu än gång kommer det bli en riktig fotbollsmatch och det är bra, sa Klopp om matchen samtidigt som han berömde spelarna för sin insats i första matchen.

Som klopp menar på har alla vi fans en riktigt bra fotbollsmatch att se fram emot och man ska absolut inte räkna ut City. Sett till tidigare under säsongen vet vi hur det kan se ut när City får anfallsspelet att stämma, samtidigt som vi har sett Liverpoolförsvarets lägsta nivå. Hur som haver är detta en match som ingen fotbollsälskare får missa för någonting i världen.

Möjliga startelvor

Manchester Citys möjliga elva:

Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Delph; De Bruyne, Fernandinho, David Silva; Sterling, Aguero, Sane.

Liverpools möjliga elva:

Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Chamberlain, Wijnaldum, Milner; Salah, Firmino, Mane.

Se även till att få otroliga 5 gånger pengarna på att Liverpool tar sig vidare till semifinal i Champions League, läs hur du går tillväga nedan.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

 • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
 • Skapa ett konto med vår exklusiva kampanjkod ZFBMBL.
 • Placera spelet att Liverpool går vidare.

Gå till kampanj

Regler och villkor

  • Du måste vara en nykund hos Betfair
  • Betfairs generella regler och villkor gäller
  • Max 50 kronor av insatsen räknas till kampanjen
  • Om dom går vidare får du din insats i kontanter – resterande belopp upp till det förhöjda oddset som gratisspel.
  • Gratisspelen ska placeras till lägsta odds 1.2. Vinsten från gratisspel betalas ut, men inte insatsen.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen