fbpx
Connect with us

Allt inför finalen i Copa del Rey

Publicerad

on

Det återstår enbart 90 minuter för att Valverdes Barcelona ska ta sin första titel. Montellas Sevilla är de som har kvalificerat sig hela vägen till finalen för att försöka spela rollen som David mot Goliath. 

 

Barcelona som tillhörde en av favoriterna till att vinna Champions League blev överraskande utslagna av Roma i kvartsfinalen, men har förutom att lyckats gå obesegrade genom ligan även lyckats ta sig hela vägen till finalen av den spanska cupen – Copa del Rey.

Barcelonas väg till finalen (sammanlagda resultat):

Barcelona – Murcia 8-0
Barcelona – Celta Vigo 6-1
Barcelona – Espanyol 2-1
Barcelona – Valencia 3-0

Även Sevilla blev utslagna ur Champions League i kvartsfinalerna – trots att man var långt ifrån favorittippade – dock av Bayern Munchen. Sevillas ligaspel har varit en besvikelse. I skrivande stund placerar sig Montellas gäng på en sjunde plats i tabellen och det var inte nog där man visualiserade att laget skulle placera sig när man planerade säsongen förra sommaren.

Sevillas väg till finalen (sammanlagda resultat):

Sevilla – Cartagena 7-0
Sevilla – Cadiz 4-1
Sevilla – Atletico de Madrid 5-2
Sevilla – Leganes 3-1

 

Andrés Iniestas sista final

Den lille magikern Iniesta spelar med största sannolikhet sin sista final för Barcelona. Legendaren sägs vara så gott som färdig för en flytt till den kinesiska ligan i sommar. Rykten florerar om att Iniesta kommer att göra sin övergång officiell efter kvällens final.

Under sin karriär har Iniesta firat fem Copa del Rey-vinster (08/09, 11/12, 14/15, 15/16, 16/17). Hans lagkamrater kommer nog göra allt i deras makt för att han ska få lyfta sin sjätte buckla.

All press på Ernesto Valverde

Enligt katalanska pressen riskerar Barcelonas tränare, Ernesto Valverde, att bli av med jobbet om han inte lyckas ta hem titeln idag. Källor från klubben har berättat att ledningen ska ha sagt att vid en förlust så kommer de att se över tränarposten till nästa säsong.
Valverde har ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong och har option på ytterligare en säsong till, men riskerar alltså att bli uppsagt redan i juni.

Ledningen fruktar att uttåget ur Champions League kommer att göra det svårt att knyta an de bästa sponsorerna till nästa säsong. Bortsett från den byråkratiska biten sägs ledningen vara missnöjd med bristen av rotation i truppen och beskyller Valverde för laget misslyckande i Champions League.

Sevilla för sin sjätte titel

Andalusiska laget har vunnit turneringen fem gånger tidigare. Senast var säsongen 09/10, då med en viss David De Gea i målet och duon Sergio Aguero och Diego Forlán på topp i anfallet.

Sevillas säsong kan representeras av höga toppar och djupa dalar då laget kan gå från att se ut som ett bottenlag till att ge sken av att vara ett topplag. För att man ska kunna utmana Barcelona ikväll krävs det givetvis att Montella får sina spelare att spela så bra de kan.

Fem senaste Copa del Rey-finaler:

Barcelona 3:1 Alavés
Barcelona 2:0 Sevilla
Barcelona 3:1 Atletic Bilbao
Barcelona 1:2 Real Madrid
Real Madrid 1:2 Atletico Madrid

Barcelona för en ’poker’

Som det framgår i rutan över, har Barcelona kammat hem turneringen de senaste tre åren i rad och kan bli historiska genom att vinna sin fjärde i rad – en så kallad ’poker’. Barcelonas imponerande framgångar i turneringen är svåra att bortse från.

Matchen

Runt lunchtid idag landade bägge lagen i Madrid för att förbereda sig för kvällens final. Matchen kommer att spelas i Wanda Metropolitano – som är Atletico de Madrids hemmaplan vanligtvis. Det blir en sedvanligt sen avspark klockan 21.30 och matchen kan ni avnjuta via Eurosport.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen