FC Barcelona

Spelarbetyg: Världsklass på hela laget mot Sevilla

En makalöst fin prestation över 90 minuter

Barcelona bärgade under helgen sin 31 titel tillsammans med firma Leo Messi och Andrés Iniesta. En total överkörning under finalen i Copa del Rey där slutresultatet skrevs till hela 5-0. Här är spelarbetygen från matchen – där flera spelare presterade på sin allra högsta nivå.

Här är alla spelarbetyg från matchen:

 • Cillessen 9 – En målvakt som absolut inte hör hemma på bänken utan hade tagit plats i nästan vilket lag som helst men har tyvärr Ter Stegen framför sig. Spelar fram Coutinho till första målet med en fantastisk passning och står rätt i övrigt på alla skotten.
 • Alba 8 – Vänsterbacken som idag började lite mer defensivt än vanligt och följde inte med lika mycket första 30. Hade även lite problem med Navas vid några situationer men kliver sedan upp på ett anfall och assisterar Messi med en magisk klack.
 • Umtiti 9 – Står rätt konstant och hade inte en fot fel under matchens gång. Felfri match från fransosen och hoppas att ledningen nu gör sitt jobb och ger han den lönen han förtjänar.
 • Pique 9 – Precis som Umtiti helt felfri i sin match. Leder laget från det bakre ledet och är ett utmärkt radapar med fransosen vid sin sida.
 • Roberto 8 – Högerbacken revanscherar sig från det röda kortet som han drog på sig i ligan och gör det väldigt bra. Stänger sin kant helt i första halvlek och är väldigt offensiv. Andra halvlek så skapas det lite lägen från hans kant och ett inlägg som han kommer fel på som blir farligt. I övrigt riktigt bra match.
 • Busquets 9 – Vår pivot som är briljant i sin position och världens bästa där utan tvekan. Gör otroligt bra jobb defensivt och i speluppbyggnaden.
 • Rakitic 9 – Kroaten som är tillbaks från sin handoperation gör det otroligt bra idag. Väldigt lugn och trygg med boll men har vissa tillfällen då han fortfarande kan vända upp och inte gör det vilket är smått irriterande. I övrigt felfri.
 • Coutinho 9 – Våran framtida magiker visade prov på teknik som vanligt men även att han verkligen har kommit in i Barcas spelstil. Spelar nu med en annan typ av glädje och mycket mer one touch från honom. Blir kul och se han i framtiden.
 • Iniesta 10 – Vår kapten som troligtvis gjorde sin sista final i Barcelonatröjan. Spelade som om att han var 18 år igen och totalt ägde på planen. Kom i stort sett förbi sin motståndare varje gång han ville och visade vilken magisk touch han hade. Krönte hela insatsen med ett mål och vilket avslut han fick. Eufori på hög nivå och vi tackar magikern för alla dessa år i tröjan.
 • Suarez 9 – Strikern som vilades i veckan visade att han fortfarande kan. Har haft några tuffa veckor men idag släppte allt. Gör allt helt rätt förutom npgra offside löpningar i början av matchen men det är nästan det som behövs för att han ska komma in i matchen.
 • Messi 9 – Den lille magikern som började lite segt med några felpassningar i början. Kom dock in i matchen efter en magisk frispark som målvakten räddade men efter det så var det hur lugnt som helst.– Valverde 8 – Valverde hade verkligen gjort läxan. Satte hög press på Sevilla väldigt tidigt och visade prov på att även han kan spela Barcelonafotboll. Kommer bli intressant hur detta utvecklas till nästa säsong.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Gå till kampanj

Regler och villkor

 • Du måste vara en ny kund hos Betfair
 • Betfairs generella regler och villkor gäller
Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *