fbpx
Connect with us

Allt inför Champions League-finalen

Publicerad

on

Det är slutligen dags för säsongens allra största och viktigaste klubblagsmatch. Av de trettiotvå inledande lag återstår nu endast två – de regerande mästarna Real Madrid och sensationen Liverpool. Endast en match återstår innan vi får veta vilka som blir krönta till Europas mästare 2017-2018 i Kiev.

Ritualer

Det är för tredje året i rad Real Madrid förbereder för Champions League-final och hur ödmjuk man än vill försöka framstå – måste man anstränga sig rejält om man inte vill medge att laget och fansen har blivit rätt vana att förbereda sig mentalt inför stora finaler. Oavsett var man placerar sig själv på vidskepelse-skalan så måste man erkänna att det ligger något i uttrycket “människan är ett vanedjur”.

Förra året samlades hela laget i sällskap av sina respektive familjer för en grillfest på Valdebebas en vecka innan finalen. I år återupprepades ritualen då Zinedine Zidane anordnade en likadan grillfest på Valdebebas. För två år sedan bjöd Sergio Ramos med Luka Modric, Keylor Navas och Lucas Vázquez till sitt landställe i Sevilla. I år bjöd Keylor Navas samma gäng inklusive Marcelo, Mateo Kovacic, Jesus Vallejo Och Achraf till premiären av sin film – “Hombre de fe”. Även Cristiano Ronaldo ställde upp på en exklusiv intervju med precis samma medie – Josep Pedrerol från El Chiringuito – både förra året och i år.

Ritualer inför en final behöver inte nödvändigtvis ha sina rötter inom fotbollen. De som någon gång har semestrat längst den spanska solkusten kan nog intyga att en solsemester längst den spanska kusten måste vara en av engelsmännens favoritritualer. Möjligtvis hade Jurgen Klopp & co detta i åtanke då de planerade in mini-träningslägret laget i Marbella, Málaga som laget hade veckan inför finalen.

Efter lagens egna förberedelser inför matchen möts de nu i Kiev för att göra upp om den saftigaste titeln som finns i klubblagssammanhang.

En gång för alla: BBC – vara eller icke vara

För första gången på länge har Zidane en intakt trupp att utgå från inför matchen. Den enda snackisen angående laget är huruvida det blir BBC som startar eller om Zidane slår till med någon annan lösning i anfallet.

Ett oväntat faktum är att Benzema, Bale och Cristiano inte har spelat tillsammans en enda minut under säsongens Champions League. De två förstnämnda drogs med diverse skadebekymmer inledningsvis under säsongen varav Bales skadebekymmer sträckte sig över en längre tidsperiod än Benzemas. Just Bales skadebekymmer är den faktorn som ledde till att paradanfallet “BBC” splittrades från första början, vilket öppnade upp för spelare som Isco, Lucas Vázquez och Asensio som verkligen har tagit vara på chansen. Vidare har både Benzema och Bale en formmässigt svag säsong bakom sig, tills den senaste månaden. Så fort det började osa Champions League-final vaknade de två till liv och började spela sin bästa fotboll, något vi nästan hade glömt hur bra de egentligen kunde göra. Zidane har vid upprepade tillfällen uttalat att han inte vill se att någon ur anfallstrion försvinner, men mycket pekar på att trion lever på lånad tid och startar de inte i finalen har vi kanske sett slutet för BBC.

Real Madrids trupp till finalen:

Målvakter: Keylor Navas, Casilla och Luca.

Försvarare: Carvajal, Vallejo, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Theo och Achraf.

Mittfältare: Kroos, Modric, Casemiro, Llorente, Asensio, Isco, Kovacic och Ceballos.

Anfallare: Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale, Lucas Vázquez och Mayoral.

Liverpools trio

Europas hetaste anfallstrio huserar dock tveklöst i Liverpool. I Champions League har Mohamed Salah, Roberto Firmino och Saido Mané gjort 29 mål tillsammans med en ruskigt jämn målfördelning.

Salah – 10 mål.

Firmino – 10 mål.

Mané – 9 mål.

Att publikfavoriten – Mohamed Salah – vann den engelska guldskon samtidigt som han slog engelskt målrekord med sina 32 baljor, skvallrar om vilket anfallsvapen Liverpool besitter. Bortsett från målen har Firmino och Salah mäktat med hela 7 och 4 assist under säsongens Champions League. Flest assist har dock James Milner stått för den här säsongen i Champions League med sina 8 assist.

För den som inte känner sig intimiderad av Liverpools siffror kan vi jämförelsevis kika på Real Madrids poängfördelning – som ser ut på följande vis:

Målskyttar:

Ronaldo – 15 mål.

Benzema – 4 mål.

Marcelo – 3 mål.

Assister:

Ronaldo – 3 assist.

Carvajal – 3 assist.

Isco – 2 assist.

I skymundan för Liverpools stekheta anfallstrio finner vi ett hårt jobbande kollektiv som verkligen har tagit ett steg år rätt riktigting i utvecklingen sedan försvararen Virgil van Dijk anlände i januarifönstret. Till skillnad från Real Madrid har dock Liverpool drabbats en del på skadefronten: Joel Matip och Alex Oxlade Chamberlain missar matchen på grund av skador.

Liverpools trupp till finalen:

Målvakter: Karius, Mignolet och Ward.

Försvarare: Clyne, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Klavan, Robertson, Moreno och Phillips.

Mittfältare: Henderson Wijnaldum, Milner, Lallana, Can, Woodburn och Jones.

Anfallare: Firmino, Salah, Mane, Ings, Solanke och Camacho.

 

Inför denna spännande superfinal i Champions league har ni nu möjlighet att få exklusiva Real Madrid eller Liverpool t-shirts från vår supportershop – värde 349kr.
 

 

För att ta del av det fantastiska erbjudandet om att få en  t-shirt behöver ni endast följa dessa tre enkla steg nedan:

 

1. Skapa ett nytt konto på något av dessa spelbolag:

 

  • Mr Green15X gånger pengarna på en Liverpool vinst 

  • Unibet  14X pengarna på en Liverpool vinst. CASH utan omsättningskrav

  •  BETSER spela €20 eller mer på att det blir över 2,5 mål i finalen. Förlorar du bettet så får du €20 tillbaka i ett freebet utan omsättningskrav. NO BRAINER DEAL. 

  •  BETFAIR 10X pengarna på Real Madrid vinst och 15X pengarna på en Liverpool vinst. 

  •  Expekt sätt in 100kr och få hela 600kr att spela för. 

  •  Mobilebet sätt in 200kr och få 800kr att spela för

     

    Ta del av spelbolagens erbjudanden ovan, självklart ingår t-shirten ändå

2. Gör en insättning och spela för minst 100kr.

Du måste skapa ett nytt konto och sätta in SAMT lägga ett spel för minst 100kr hos någon av ovan nämnda spelbolag. Registreringen av ditt nya konto kan enbart göras via länkarna ovan för att ta del av erbjudandet.


3. Fyll i dina uppgifter:

Fyller du i denna kontaktform, så får du förutom spelbolagens välkomsterbjudanden, även en exklusiv  t-shirt från oss (värde 349kr).  Vi behöver dina uppgifter för att kunna verifiera att du har registrerat dig via länkarna ovan och för att sedan skicka din tröja på posten.


  • Regler och villkor för kampanjen:
    • Detta erbjudande gäller fr.o.m onsdag 2018-05-24 till matchstart.
    • För att kunna få flera olika tröjor måste du registrera dig via de flera olika spelbolagen som ny kund via våra länkar. Du måste även sätta in och spela för 100kr på alla dessa olika spelbolag. Sedan måste du fylla i formuläret flera gånger med dina unika uppgifter från spelbolagen för att vi ska kunna verifiera dessa.
    • Du måste sätta in och lägga spel för minst 100kr hos spelbolagen ovanför att kunna vara med i kampanjen. Du behöver INTE vinna ditt spel för att få tröjan.
    • Du måste skapa ett nytt konto hos någon av dom utvalda spelbolagen via länkarna i denna artikel för att kunna ta del av denna kampanj för att kunna få en gratis t-shirt värde 349kr.
    • Du måste vara minst 18 år för att delta.
    • Villkor och regler från spelbolagen gäller.
    • Leveransen på tröjorna kan vara upp till 14 dagar.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen