fbpx
Connect with us

Barcelona på jakt efter Afrikas yngsta målskytt i VM-historien

Publicerad

on

Wague yngste målskytt genom tiderna

Det var många som trodde att Senegal kunde skrälla under sommarens VM-slutspel. Dock åkte laget ut i gruppspelet, efter den nya Fair Play-regelns inträde i turneringen. Trots detta uppges Barcelona ge sig in i jakten på den unge senegalesiske högerbacken Moussa Wagué – som blev afrikas yngste målskytt genom tiderna i ett VM.

Det är Mundo Deportivo som kommer med nyheterna om att den 19-årige ytterbacken har möjlighet att ansluta till den katalanska klubben. Enligt tidningen vill klubben stärka upp med ytterligare en högerback – för att på så sätt frigöra Sergi Roberto till en roll på mittfältet. Ett val många som håller på Barcelona hoppas på till nästkommande säsong.

Wagué spelar för tillfället i belgiska KAS Eupen och under sommarens VM spelade han i samtliga Senegals tre matcher. I matchen mot Japan blev han även historisk – som den yngste afrikanske målskytten genom tiderna i VM-historien.

Vad tycker ni? Är det ett namn för framtiden i klubben? Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen