fbpx
Connect with us

Avslöjar Messis bråk med Argentinas förbundskapten

Publicerad

on

Messi bråkar med Sampaoli

Det var inte mycket som stämde vad gäller Argentina under VM. Nu avslöjas det i en nyutgiven bok vad det interna bråket egentligen handlade om. Messi var en av de spelarna som uppgetts vara en av de spelarna som ville så tränaren sparkad.
– Vi litar inte på dig längre, uppges Leo Messi har sagt och ställt ett krav på att spelarna själva ska leda laget.

Argentina inledde med 1-1 mot Island för att senare förlora med 3-0 mot Kroatien. Därefter räddades laget av en sen reducering mot Nigeria och laget tog sig med nöd och näppe vidare till slutspelet. Väl där tog det tvärstopp direkt mot Frankrike efter en av turneringens stökigaste matcher.

Nu avslöjas dock detaljer om det interna bråket – mot förbundskapten Jorge Sampaoli. Det är journalisten Ariel Senosiains som släppt en ny digital bok som heter ”VM är historia”. I den berättar han, med hjälp av källor inne i den argentinska truppen, om det möte som var upprinnelsen till kaoset.

Under ett 15 minuter långt möte efter förlustmatchen mot Kroatien, anordnat av Lionel Messi och Javier Macherano, riktade laget stor kritik mot förbundskaptenens sätt att leda laget. Det gnälldes på taktiken, tärningarna och att tränaren inte hade några nerver – plus att Leo Messi fått alldeles för stort inflytande.

”Om du är nervös blir spelarna också det. Om inte vi spelare tror på dig är det omöjligt för oss att uppnå något som lag. Vi tar inte in det du säger. Vi litar inte på dig längre och vill ha en åsikt” uppges Messi ha sagt i boken.

Efter att Messi uttryckt sina känslor eskalerade det hela ytterligare. Sampaoli ska ha stått upp för sig själv och sagt direkt till Messi:

”Åsikt om vad? Allting? Så nu ska du sätta ihop laget, styra träningarna och göra allt?” ska Sampaoli sagt direkt till Lionel Messi och fick svaret:

” Du frågade mig 10 gånger om vilka spelare jag tyckte skulle spela och vilka som borde petas. Och jag gav dig aldrig några namn, berätta för alla här om jag någonsin namngav någon spelare.”

Därefter ville den assisterande tränaren Sebastián Beccacece avgå med omedelbar verkan, men stoppades av argentinska fotbollsförbundet ordförande Claudio Tapia, som deltog på mötet. Tapia var den som var med och stöttade spelarnas beslut om att senare leda laget själva med orden ”Ni måste lyssna på vad spelarna säger”.

Kaosartat minst sagt i det argentinska omklädningsrummet under VM.

Inför säsongsstarten har alla som älskar Barcelona chansen att köpa vår EXKLUSIVA supporter t-shirt, med bland annat Messi, Coutinho och Dembele. Gå till shoppen genom att klicka HÄR – eller via knappen nedanför.

Gå till supportershoppen

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen