fbpx
Connect with us

PSG-anfallare intressant för Real Madrid

Publicerad

on

Efter Cristiano Ronaldos flytt till Juventus är Real Madrid på jakt efter en målskytt. Uruguayanen Edinson Cavani, 31, sägs ligga högst upp på önskelistan för tillfället, skriver AS.

Det är inte första gången Edinson Cavani nämns i samband med Real Madrid. Med ett målsnitt på 34,25 sedan säsongen 2010-11 har nu Cavani återigen hamna på tapeten i Santiago Bernabéus kontor.

Antal mål per säsong:

2010-11 Napoli – 33.
2011-12 Napoli – 33.
2012-13 Napoli – 38.
2013-14 PSG – 25.
2014-15 PSG – 31.
2015-16 PSG – 25.
2016-17 PSG – 49.
2017-18 PSG – 40.

Anfallssituationen

I Real Madrid finns redan anfallarna Gareth Bale och Karim Benzema sedan tidigare. Nu har även den brasilianska supertalangen Vinicius Jr anslutit till förstalaget och det lutar åt att brassen kommer att spela i Real Madrids förstalag den kommande säsongen. Med tanke på att även spelare som Isco, Asensio och Lucas Vázquez har starka säsonger bakom sig och att tränaren Julen Lopetegui har ett extra gott öga för spanjorerna som han har arbetat tidigare med i det spanska landslaget, tampas Real Madrid med dilemmat som en dyrare profilvärvning skulle innebära för de befintliga spelarnas speltid i till nästa säsong.

Real Madrids befintliga trupp:

Målvakter: Keylor Navas, Kiko Casilla, Luca, Andriy Lunin.

Försvarare: Carvajal, Nacho, Odriozola, Varane, Vallejo, Ramos, Marcelo, Theo.

Mittfältare: Casemiro, Kroos, Ceballos, Kovacic, Modric, Llorente, Isco, Lucas Vázquez, Asensio.

Anfallare: Bale, Benzema, Mayoral, Vinicius Jr.

Prislappen

Edinson Cavani är en av världens mest erkända målskyttar och har varit en odiskutabel startspelare i både sin tidigare klubb, Napoli, och sin nuvarande klubb, PSG. Dock sägs 31-åringens prislapp ligga under €100 miljoner, vilket ligger helt i linje med vad Real Madrid vill betala för en anfallare som ska komma in och konkurrera om en startplats på lika villkor som de andra anfallarna.

Tidigare har Cavanis klubblagskamrater Neymar och Mbappé nämnts som potentiella köp för Real Madrid, men deras prislappar låg en bra bit över €200 miljoner, vilket också är en bra bit över vad Real Madrid är villiga att investera. Även den argentinska anfallaren Mauro Icardi som spelar i Inter har varit aktuell. Hans prislapp skulle däremot ha legat en bit över €100 miljoner. Även belgaren Eden Hazard, som har uttryckt sin önskan att spela i Real Madrid, har en hög prislapp runt €200 miljoner, vilket har fått Real Madrid att rikta blickarna mot Cavani istället.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen