fbpx
Connect with us

Klart: Ingen La Liga eller Serie A på Viaplay – Här kommer matcherna att sändas

Publicerad

on

Luka Modric Lionel Messi Cristiano Ronaldo

Svenska fotbollsfans som håller på något av de spanska eller italienska storlagen har under de senaste månaderna varit osäkra på hur de kommer att kunna se deras favoritlag spela under den kommande säsongen. Viasat som haft sändningsrättigheterna för La Liga och Serie A under de senaste åren ville inte förnya avtalet, och det ryktades att C More skulle ta över i alla fall en av ligorna. Men så blev inte fallet, istället har en ny aktör klivit in och tagit över sändningsrättigheterna för båda ligor meddelar Aftonbladet.

Under måndagen blev det klart att Viasat inte kommer att fortsätta sända matcher från den spanska La Liga eller italienska Serie A under den kommande säsongen. Istället har den nya streamingtjänsten ”Strive” köpt upp rättigheterna för båda ligor för tre år framöver.

Streamingtjänsten är så pass ny att de ännu inte har lanserat den officielt. När tjänsten väl är uppe kommer dock fansen kommer att kunna se samtliga matcher – 380 i Italien och 380 i Spanien – för de tre kommande tre säsongerna via ”Strive”. Tjänsten ska kosta 79kr i månaden.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen